Случај Гризман: ПСЖ у заседи, Барса и даље фаворит!

Француз ће очигледно моћи да бира. . .

Фудбал 15.05.2019 | 17:39
Случај Гризман: ПСЖ у заседи, Барса и даље фаворит!
Изашао је Антоан Гризман и рекао да неће више играти за Атлетико Мадрид. Рекао је да жели нове изазове. Већ месецима, још пре него што је Јувентус елиминисао Јорганџије, Гризман је обавестио људе из свог окружења да жели да оде и понудио се Барси.

Каталонци су засукали рукаве и, радећи у дискрецији, одабрали су Француза да предводи њихов напад. Чак и пре него што је Барселона испала од Ливерпула.

Зато ове вести око растанка Гризмана са Атлетиком од синоћ нису биле изненађење за Барселонин менаџмент и извршне дикректоре. Они су јавно окренути финалу Купа које је на програму 25. маја, а заправо чекају 1. јул јер ће тог дана Гризманова клаузула пасти са 200.000.000 евра на 120.000.000 евра. То Антоана чини веома привлачним играчем за било који велики клуб.

А, сада, знајући намере Гризмана да жели да оде, појавила се још једна велика зверка - Пари Сен Жермен.

Француски шампион је понудио много новца Гризману, играчу кога сматрају за идола у Француској. Логично, докле год неки клуб (читај: Барселона) не потпише папире и не плати клаузулу, и даље се све своди на вербални договор. И зато ће се у наредних месец и по дана, докле год Антоан јавно не каже да ће обући одређени дрес, наставити спекулације. И неће се сигурно изоставити могућност да ПСЖ, гледајући његов финансијски потенцијал, уђе "лудо" и плати 200.000.000 колико Гризман сада кошта. Атлетико би био срећан.

Гризман је прошле године погазио реч дату председнику Барселоне Ђозепу Марији Бартомеуу, али је сан о освајању титуле Лиге шампиона на стадиону Ванда Метрополитано био пресудан. Мундо Депортиво пише о интересовању ПСЖ-а и каже да ће Гризман моћи да бира - да ли жели новац у својој земљи или да игра фудбал са Лионелом Месијем.

Није само Мундо писао о интересовању Светаца за Гризмана, већ је то учинио и Паризијен.

Овај лист из Париза стиче да је одлука Гризмана да напусти Атлетико покренула нову фазу - његовог избора нове средине. Барса га асполутно жели, али трансфер није закључен. Играч није ништа објавио, а и други клубови су заинтересовани. ПСЖ је један од њих, пише и Паризијен.

Овај клуб га је жарко желео 2016. године, а сада Свеци поново желе да га доведу и сада упаре саКилијаном Мбапеом са којим је Гризман играо у репрезентацији Француске. Ово свакако подиже питање конкуренције у тиму и цене, али у случају одласка Единсона Каванија, напад који звучи Нејмар - Мбапе -Гризман би задавао главобоље свим одбранама на свету.

ПСЖ је већ разбијао касицу када је доводио Мбапеа и Нејмара. Није немогуће да сада учини поново због Гризмана.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар