Slučaj Grizman: PSŽ u zasedi, Barsa i dalje favorit!

Francuz će očigledno moći da bira. . .

Fudbal 15.05.2019 | 17:39
Slučaj Grizman: PSŽ u zasedi, Barsa i dalje favorit!
Izašao je Antoan Grizman i rekao da neće više igrati za Atletiko Madrid. Rekao je da želi nove izazove. Već mesecima, još pre nego što je Juventus eliminisao Jorgandžije, Grizman je obavestio ljude iz svog okruženja da želi da ode i ponudio se Barsi.

Katalonci su zasukali rukave i, radeći u diskreciji, odabrali su Francuza da predvodi njihov napad. Čak i pre nego što je Barselona ispala od Liverpula.

Zato ove vesti oko rastanka Grizmana sa Atletikom od sinoć nisu bile iznenađenje za Barselonin menadžment i izvršne dikrektore. Oni su javno okrenuti finalu Kupa koje je na programu 25. maja, a zapravo čekaju 1. jul jer će tog dana Grizmanova klauzula pasti sa 200.000.000 evra na 120.000.000 evra. To Antoana čini veoma privlačnim igračem za bilo koji veliki klub.

A, sada, znajući namere Grizmana da želi da ode, pojavila se još jedna velika zverka - Pari Sen Žermen.

Francuski šampion je ponudio mnogo novca Grizmanu, igraču koga smatraju za idola u Francuskoj. Logično, dokle god neki klub (čitaj: Barselona) ne potpiše papire i ne plati klauzulu, i dalje se sve svodi na verbalni dogovor. I zato će se u narednih mesec i po dana, dokle god Antoan javno ne kaže da će obući određeni dres, nastaviti spekulacije. I neće se sigurno izostaviti mogućnost da PSŽ, gledajući njegov finansijski potencijal, uđe "ludo" i plati 200.000.000 koliko Grizman sada košta. Atletiko bi bio srećan.

Grizman je prošle godine pogazio reč datu predsedniku Barselone Đozepu Mariji Bartomeuu, ali je san o osvajanju titule Lige šampiona na stadionu Vanda Metropolitano bio presudan. Mundo Deportivo piše o interesovanju PSŽ-a i kaže da će Grizman moći da bira - da li želi novac u svojoj zemlji ili da igra fudbal sa Lionelom Mesijem.

Nije samo Mundo pisao o interesovanju Svetaca za Grizmana, već je to učinio i Parizijen.

Ovaj list iz Pariza stiče da je odluka Grizmana da napusti Atletiko pokrenula novu fazu - njegovog izbora nove sredine. Barsa ga aspolutno želi, ali transfer nije zaključen. Igrač nije ništa objavio, a i drugi klubovi su zainteresovani. PSŽ je jedan od njih, piše i Parizijen.

Ovaj klub ga je žarko želeo 2016. godine, a sada Sveci ponovo žele da ga dovedu i sada upare saKilijanom Mbapeom sa kojim je Grizman igrao u reprezentaciji Francuske. Ovo svakako podiže pitanje konkurencije u timu i cene, ali u slučaju odlaska Edinsona Kavanija, napad koji zvuči Nejmar - Mbape -Grizman bi zadavao glavobolje svim odbranama na svetu.

PSŽ je već razbijao kasicu kada je dovodio Mbapea i Nejmara. Nije nemoguće da sada učini ponovo zbog Grizmana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar