Посланици неће да одложе сједницу

Колегијум Народне скупштине Републике Српске сагласио се данас, уочи наставка редовне сједнице републичког парламента, да нема разлога за одгађање сједнице због поплава у Српској, с обзиром на то да је стање у већини локалних заједница углавном стабилизовано.

Република Српска 15.05.2019 | 12:46
Посланици неће да  одложе сједницу
Посланик ДНС-а Душко Ивић упозорио је да је у Приједору поплављено много више од 300 домћинстава, колико је јављено првих дана након бујичних вода и великих кишних падавина.

Ивић је истакао да су се становници приједорских насеља Тополик, Врбица, Гомјенице, Тукова, Рашковца и других борили с поплавом и протекле ноћи.

Сматра да није требало да данас засједа парламент Републике Српске, односно да су посланици морали да имају више сензибилитета за ситуацију у којој се налазе поплављени у неким локалним заједницама.

Међутим, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловћ му је одговорио да се и шеф Клуба посланика ДНС-а сложио да данас буде настављено засједање, прекинуто још у априлу.

Додао је и да парламент засједа и у ратном стању.

-Не требамо стварати ванредне околности тамо гдје не постоје - рекао је Чубриловић.

Ивић, који живи у Приједору, одговорио је Чубриловићу, да нису ванредне околности у Републици Српској, али јесу у појединим градовима.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић затражио је од шефова клубова да упозоре народне посланике на поштовање Пословника о раду, с циљем ефикаснијег рада парламента, саопштено је из Народне скупштине.

Скупштинско засједање је настављено разматрањем Нацрта стратегије за унапређење положаја старијих особа у РС за период до 2028. године.

(Срна/Фена/БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

15.05.2019 10:52

НЕМА ПОПЛАВА. ПОПЛАВЕ ЈЕ ЗАБРАНИЛА ВЛАСТ. НСРОДЕ, ДОБРО ВАМ ЈЕ И ЦУТИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2019 11:06

У Приједору се поред уобичајених околности које итазивају поплаве, присутне још неке ствари, ал собзиром да су тамо политичари и структуре препаметне, зашто би неко незапослен требало да усмјерава? Упошљавање партијских паразита је само сипање у шупљо.

Name

Аа

15.05.2019 11:06

"Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић затражио је од шефова клубова да упозоре народне посланике на поштовање Пословника о раду, с циљем ефикаснијег рада парламента, саопштено је из Народне скупштине" Само затезите неби ли Небојса Вукановиц сто мање прицао

Name

ре

15.05.2019 16:51

јел Станивуковиц на терену

Name

Озарис

15.05.2019 11:01

Само ви млатите празну сламу, тако се некада производио папирус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поплаве и кркање

15.05.2019 11:10

Не би ме цудило да данас расправљају о сусама и великим темературама које прелазе 40° , јер они немају везу са стварносцу. Њима је топло, лапрдају без везе, а уз то добра клопа и даље на спавање и лијепи снови о јос висе пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико не брине о омладини а о старима о том -потом

15.05.2019 11:34

Расправљају о стратегији бриге о старима.Забринута ЕУ јер се крше њене хумане конвенције и остала европска пре****вања.Јој ста ова ЕУ ради од ових балканских земаља и како их у црну земљу забила а све под плаштом својих хуманих ставова о свему и свачему.Ови наши су упрво и прихватили и чине све што им је та брижна међународна заједница понудила( уништили економију образовање,здравство социјалну заштиту коју смо имали у претходној држави)а све ради будућег уласка у ту ЕУ и како то називају "инклузије" а у коју нас нико не жели нити ћемо икад као земља бити примљени.Омладина која треба да ствара основу садашњих и будућих пензија махом одлази вани ,а они причају о бризи друштва за старе.Па сваком паметном је јасно да је то само још један начин групе која покушава да прко разних удруђења и неких социјалних као брига опере ко зна чији новац а узпут да се неки окористе.Није то некадашња држава па да се тачно зна шта и како и куда иде.........................

Name

Бањалуцанин

15.05.2019 11:12

Опет народ поплављен багро лоповска и неспособна гдје су паре поцркали дабогда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

15.05.2019 11:57

Јел ова ДНС само заступа интересе Приједора? па поплављене су и друге опстине, халоо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2019 11:58

Ваља подићи кредит !!! Нема кредита нема плата и тендера..

ОДГОВОРИТЕ
Name

митхрандир

15.05.2019 13:53

Ефикасни сте у П.М.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.05.2019 13:59

О свему расправљају, само не о најприоритетнијим стварима. О слуцају неразјасњених убистава није се прицало пуно и највјероватније не би се никако ни прицало, да опозиција не прица о томе, дигитализација умјесто да је на врху приоритета, малтене нема ама бас никакве расправе о томе, док у оквиру дигитализације телевизије, јос мање се спомиње када це бити заврсен процес дигитализације. Много ствари цека, а резим се сепури. Немају одговора ни на садасњост, а камоли за будуцност. Од овог и оваквог стања (срања), сигурно постоје људи који могу боље, само сто оцигледно то није слуцај са Висковицем, који је, заједно са Радојицицем, у сијенци Додиковој и не мозе да уцини ниста без Додикове подрске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

15.05.2019 15:00

Требали су одлозити да их мозете пљувати сто су одлозили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд у озбиљним кадровским проблемима

15.05.2019 21:52

Ма какво одлагање!Поучно је слушати реплике посланика Д.Шолаја!Скупштина ,као и Влада је у озбиљном проблему,јер снсд је потрошио све своје кадрове и ово чиме је попунио своје капацитете није ни за сеоску задругу.Лако је за опозицију,ал шта је са кадровима снсд.Отужно је ко и како заступа владајуће!!!