Poslanici neće da odlože sjednicu

Кolegijum Narodne skupštine Republike Srpske saglasio se danas, uoči nastavka redovne sjednice republičkog parlamenta, da nema razloga za odgađanje sjednice zbog poplava u Srpskoj, s obzirom na to da je stanje u većini lokalnih zajednica uglavnom stabilizovano.

Republika Srpska 15.05.2019 | 12:46
Poslanici neće da  odlože sjednicu
Poslanik DNS-a Duško Ivić upozorio je da je u Prijedoru poplavljeno mnogo više od 300 domćinstava, koliko je javljeno prvih dana nakon bujičnih voda i velikih kišnih padavina.

Ivić je istakao da su se stanovnici prijedorskih naselja Topolik, Vrbica, Gomjenice, Tukova, Raškovca i drugih borili s poplavom i protekle noći.

Smatra da nije trebalo da danas zasjeda parlament Republike Srpske, odnosno da su poslanici morali da imaju više senzibiliteta za situaciju u kojoj se nalaze poplavljeni u nekim lokalnim zajednicama.

Međutim, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilovć mu je odgovorio da se i šef Kluba poslanika DNS-a složio da danas bude nastavljeno zasjedanje, prekinuto još u aprilu.

Dodao je i da parlament zasjeda i u ratnom stanju.

-Ne trebamo stvarati vanredne okolnosti tamo gdje ne postoje - rekao je Čubrilović.

Ivić, koji živi u Prijedoru, odgovorio je Čubriloviću, da nisu vanredne okolnosti u Republici Srpskoj, ali jesu u pojedinim gradovima.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zatražio je od šefova klubova da upozore narodne poslanike na poštovanje Poslovnika o radu, s ciljem efikasnijeg rada parlamenta, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Skupštinsko zasjedanje je nastavljeno razmatranjem Nacrta strategije za unapređenje položaja starijih osoba u RS za period do 2028. godine.

(Srna/Fena/BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

PRAVDA

15.05.2019 10:52

NEMA POPLAVA. POPLAVE JE ZABRANILA VLAST. NSRODE, DOBRO VAM JE I CUTITE.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2019 11:06

U Prijedoru se pored uobičajenih okolnosti koje itazivaju poplave, prisutne još neke stvari, al sobzirom da su tamo političari i strukture prepametne, zašto bi neko nezaposlen trebalo da usmjerava? Upošljavanje partijskih parazita je samo sipanje u šupljo.

Name

Aa

15.05.2019 11:06

"Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zatražio je od šefova klubova da upozore narodne poslanike na poštovanje Poslovnika o radu, s ciljem efikasnijeg rada parlamenta, saopšteno je iz Narodne skupštine" Samo zatezite nebi li Nebojsa Vukanovic sto manje pricao

Name

re

15.05.2019 16:51

jel Stanivukovic na terenu

Name

Ozaris

15.05.2019 11:01

Samo vi mlatite praznu slamu, tako se nekada proizvodio papirus.

ODGOVORITE
Name

Poplave i krkanje

15.05.2019 11:10

Ne bi me cudilo da danas raspravljaju o susama i velikim temeraturama koje prelaze 40° , jer oni nemaju vezu sa stvarnoscu. Njima je toplo, laprdaju bez veze, a uz to dobra klopa i dalje na spavanje i lijepi snovi o jos vise pljacke.

ODGOVORITE
Name

niko ne brine o omladini a o starima o tom -potom

15.05.2019 11:34

Raspravljaju o strategiji brige o starima.Zabrinuta EU jer se krše njene humane konvencije i ostala evropska pre****vanja.Joj sta ova EU radi od ovih balkanskih zemalja i kako ih u crnu zemlju zabila a sve pod plaštom svojih humanih stavova o svemu i svačemu.Ovi naši su uprvo i prihvatili i čine sve što im je ta brižna međunarodna zajednica ponudila( uništili ekonomiju obrazovanje,zdravstvo socijalnu zaštitu koju smo imali u prethodnoj državi)a sve radi budućeg ulaska u tu EU i kako to nazivaju "inkluzije" a u koju nas niko ne želi niti ćemo ikad kao zemlja biti primljeni.Omladina koja treba da stvara osnovu sadašnjih i budućih penzija mahom odlazi vani ,a oni pričaju o brizi društva za stare.Pa svakom pametnom je jasno da je to samo još jedan način grupe koja pokušava da prko raznih udruđenja i nekih socijalnih kao briga opere ko zna čiji novac a uzput da se neki okoriste.Nije to nekadašnja država pa da se tačno zna šta i kako i kuda ide.........................

Name

Banjalucanin

15.05.2019 11:12

Opet narod poplavljen bagro lopovska i nesposobna gdje su pare pocrkali dabogda

ODGOVORITE
Name

Milorad

15.05.2019 11:57

Jel ova DNS samo zastupa interese Prijedora? pa poplavljene su i druge opstine, haloo

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2019 11:58

Valja podići kredit !!! Nema kredita nema plata i tendera..

ODGOVORITE
Name

mithrandir

15.05.2019 13:53

Efikasni ste u P.M.

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.05.2019 13:59

O svemu raspravljaju, samo ne o najprioritetnijim stvarima. O slucaju nerazjasnjenih ubistava nije se pricalo puno i najvjerovatnije ne bi se nikako ni pricalo, da opozicija ne prica o tome, digitalizacija umjesto da je na vrhu prioriteta, maltene nema ama bas nikakve rasprave o tome, dok u okviru digitalizacije televizije, jos manje se spominje kada ce biti zavrsen proces digitalizacije. Mnogo stvari ceka, a rezim se sepuri. Nemaju odgovora ni na sadasnjost, a kamoli za buducnost. Od ovog i ovakvog stanja (sranja), sigurno postoje ljudi koji mogu bolje, samo sto ocigledno to nije slucaj sa Viskovicem, koji je, zajedno sa Radojicicem, u sijenci Dodikovoj i ne moze da ucini nista bez Dodikove podrske.

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

15.05.2019 15:00

Trebali su odloziti da ih mozete pljuvati sto su odlozili...

ODGOVORITE
Name

snsd u ozbiljnim kadrovskim problemima

15.05.2019 21:52

Ma kakvo odlaganje!Poučno je slušati replike poslanika D.Šolaja!Skupština ,kao i Vlada je u ozbiljnom problemu,jer snsd je potrošio sve svoje kadrove i ovo čime je popunio svoje kapacitete nije ni za seosku zadrugu.Lako je za opoziciju,al šta je sa kadrovima snsd.Otužno je ko i kako zastupa vladajuće!!!