Рим: Новак стартује у вечерњем термину!

Најбољи тенисер света неће почети свој меч друге рунде мастерса у Риму пре 19. 30 часова.  Чентрале у знаку велике тројке.  У Вечном граду данас "црвено слово" - играју Федерер (11. 00), Надал (13. 00) и Ђоковић (19. 30).

Тенис 15.05.2019 | 09:40
Рим: Новак стартује у вечерњем термину!
Новак Ђоковић је прошле године баш у Риму најавио повратак у некадашњу форму, након што је првих месеци 2018. кубурио после дуге паузе и губио мечеве од тенисера који некада нису могли ни да сањају о томе.

У полуфиналу је после добре борбе изгубио од Рафаела Надала (6:7, 3:6), али овог пута је освајањем мастерса у Мадриду направио одличан залет за један од својих омиљених турнира, на коме треба да потврди да је спреман за највеће изазове, који ће од 26. маја уследити на Отвореном првенству Француске.

На римском мастерсу наступају сви најбољи тенисери (Александер Зверев је већ испао), тако да ће Новак сигурно имати неколико јаких тестова, зависно од тога колико далеко догура.

Први меч, у оквиру другог кола, одиграће у среду увече против Канађанина Дениса Шаповалова, а организатори су саопштили да они неће изаћи на Централни терен пре 19.30 часова.

Ђоковић и Шаповалов састали су се само једном, зимус на Аустралијан опену, када је било 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

С обзиром на елиминацију Ласла Ђереа у уторак увече, Новак је остао једини представник Србије у "вечном граду".

Трећи носилац Роџер Федерер већ у 11 часова ће играти против Португалца Соусе, други фаворитРафаел Надал после њега ће одмерити снаге са Жеремијем Шардијем, а од занимљивијих мечева на данашњем "менију" издвајамо још Доминик Тим - Фернандо Вердаско и Давид Гофан - Хуан Мартин Дел Потро.

Велико узбуђење данас влада на мастерсу у Риму (шљакаста подлога на отвореном, наградни фонд 5.791.280 евра) јер данас на чувеном стадиону Чентрале наступају можда и три најбоља тенисера свих времена - Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић.

Управо зато, али пре свега због Федекса организатори су повећали цену улазница за више од дупло, што је створило контроверзу у свету белог спорта о којој се и даље прича. Но, то није тема бет-анализе већ мечеви, те се враћамо њима.

А Швајцарац већ од 11 часова стаје на мегдан Жоау Соузи, веома незгодном Португалцу, иначе стручњаку за игру на шљаци. До сада су играли само једном, и то на трави Халеа када је у три сета славио мештер из Базела, те би нешто слично могло да се понови и овог римског јутра.

Одмах након њих Жереми Шарди ће покушати да пружи достојан отпор Рафаелу Надалу, али тешко. Шпанац није у најбољој форми, пре свега зато што су га мучила колена ове године, али му је ово први меч на мастерсу у Риму где брани титулу. О фавориту не треба ни трошити речи, али треба очекивати значајнији отпор Француза, тренутно 42. тенисера света који уме да одигра одлично на земљаној подлози, нарочито у првом сету.

Први рекет света и званично најбољи спортиста планете, Новак Ђоковић такмичење у Вечном граду започиње дуелом са Денисом Шаповаловим. То ће бити тек други међусобни меч Нолета и младог Канађанина израелско - руског порекла којег је савладао у четири сета ове године на Аустралијан опену. Шаповалов је један од највећих талената, али није још дорастао нашем асу. Могао би да пружи значајан отпор, али све зависи од Новака који је можда мало и уморан након освајања титуле у Мадриду.

Такође, треба знати и то да је Ноле јуче имао састанак Савета играча чији је први човек где су бирали свог кандидата за место председника АТП уместо осрамоћеног Џастина Гимелстоба, тако да није у потпуности концентрисан на игру, а видели смо како му се ово бављење спортском политиком обило о главу последњих месеци, када је и бележио исподпросечне резултате. Поред тогам, синоћ је на конференцији за медије коначно одреаговао на понашање и писање појединих, углвном британских новинара око целе афере, ајсно им ставивши до знања шта м,исли о томе. Можда му је и требало тако нешто да скине са себе тај притисак и пренесе га на "зле језике". Да ли то значи да ће поново изгубити фокус, остаје да видимо у наставку мастерса.

ФОТО: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар