Rim: Novak startuje u večernjem terminu!

Najbolji teniser sveta neće početi svoj meč druge runde mastersa u Rimu pre 19. 30 časova.  Čentrale u znaku velike trojke.  U Večnom gradu danas "crveno slovo" - igraju Federer (11. 00), Nadal (13. 00) i Đoković (19. 30).

Tenis 15.05.2019 | 09:40
Rim: Novak startuje u večernjem terminu!
Novak Đoković je prošle godine baš u Rimu najavio povratak u nekadašnju formu, nakon što je prvih meseci 2018. kuburio posle duge pauze i gubio mečeve od tenisera koji nekada nisu mogli ni da sanjaju o tome.

U polufinalu je posle dobre borbe izgubio od Rafaela Nadala (6:7, 3:6), ali ovog puta je osvajanjem mastersa u Madridu napravio odličan zalet za jedan od svojih omiljenih turnira, na kome treba da potvrdi da je spreman za najveće izazove, koji će od 26. maja uslediti na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Na rimskom mastersu nastupaju svi najbolji teniseri (Aleksander Zverev je već ispao), tako da će Novak sigurno imati nekoliko jakih testova, zavisno od toga koliko daleko dogura.

Prvi meč, u okviru drugog kola, odigraće u sredu uveče protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, a organizatori su saopštili da oni neće izaći na Centralni teren pre 19.30 časova.

Đoković i Šapovalov sastali su se samo jednom, zimus na Australijan openu, kada je bilo 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

S obzirom na eliminaciju Lasla Đerea u utorak uveče, Novak je ostao jedini predstavnik Srbije u "večnom gradu".

Treći nosilac Rodžer Federer već u 11 časova će igrati protiv Portugalca Souse, drugi favoritRafael Nadal posle njega će odmeriti snage sa Žeremijem Šardijem, a od zanimljivijih mečeva na današnjem "meniju" izdvajamo još Dominik Tim - Fernando Verdasko i David Gofan - Huan Martin Del Potro.

Veliko uzbuđenje danas vlada na mastersu u Rimu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 5.791.280 evra) jer danas na čuvenom stadionu Čentrale nastupaju možda i tri najbolja tenisera svih vremena - Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Upravo zato, ali pre svega zbog Fedeksa organizatori su povećali cenu ulaznica za više od duplo, što je stvorilo kontroverzu u svetu belog sporta o kojoj se i dalje priča. No, to nije tema bet-analize već mečevi, te se vraćamo njima.

A Švajcarac već od 11 časova staje na megdan Žoau Souzi, veoma nezgodnom Portugalcu, inače stručnjaku za igru na šljaci. Do sada su igrali samo jednom, i to na travi Halea kada je u tri seta slavio mešter iz Bazela, te bi nešto slično moglo da se ponovi i ovog rimskog jutra.

Odmah nakon njih Žeremi Šardi će pokušati da pruži dostojan otpor Rafaelu Nadalu, ali teško. Španac nije u najboljoj formi, pre svega zato što su ga mučila kolena ove godine, ali mu je ovo prvi meč na mastersu u Rimu gde brani titulu. O favoritu ne treba ni trošiti reči, ali treba očekivati značajniji otpor Francuza, trenutno 42. tenisera sveta koji ume da odigra odlično na zemljanoj podlozi, naročito u prvom setu.

Prvi reket sveta i zvanično najbolji sportista planete, Novak Đoković takmičenje u Večnom gradu započinje duelom sa Denisom Šapovalovim. To će biti tek drugi međusobni meč Noleta i mladog Kanađanina izraelsko - ruskog porekla kojeg je savladao u četiri seta ove godine na Australijan openu. Šapovalov je jedan od najvećih talenata, ali nije još dorastao našem asu. Mogao bi da pruži značajan otpor, ali sve zavisi od Novaka koji je možda malo i umoran nakon osvajanja titule u Madridu.

Takođe, treba znati i to da je Nole juče imao sastanak Saveta igrača čiji je prvi čovek gde su birali svog kandidata za mesto predsednika ATP umesto osramoćenog Džastina Gimelstoba, tako da nije u potpunosti koncentrisan na igru, a videli smo kako mu se ovo bavljenje sportskom politikom obilo o glavu poslednjih meseci, kada je i beležio ispodprosečne rezultate. Pored togam, sinoć je na konferenciji za medije konačno odreagovao na ponašanje i pisanje pojedinih, uglvnom britanskih novinara oko cele afere, ajsno im stavivši do znanja šta m,isli o tome. Možda mu je i trebalo tako nešto da skine sa sebe taj pritisak i prenese ga na "zle jezike". Da li to znači da će ponovo izgubiti fokus, ostaje da vidimo u nastavku mastersa.

FOTO: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar