Меси ће имати екипу - Де Лихт на вратима Барсе!

Ајаксови најважнији фудбалери се по свој прилици селе у Шпанију.  Де Лихт на корак до Барселоне.  Марка децидно тврди да ће млади штопер играти за Каталонце и да само нешто баш непредвиђено може да преокрене целу ситуацију.

Фудбал 14.05.2019 | 22:17
Меси ће имати екипу - Де Лихт на вратима Барсе!
Барселона се спрема да подмлади екипу, и то по холандском рецепту.

Наиме, према писању шпанске "Марке" млади штопер Матијс де Лихт је веома близу потписивања уговора са Каталонцима. Капитен Ајакса би, како кажу, требало да пређе у редове шпанског клуба у трансферу вредном 70 милиона евра, а посао би требало да буде закључен у наредним недељама.

Оба клуба која ће сести за преговарачки сто су у ове сезоне испале у полуфиналу Лиге шампиона и док Холанђани годину иза себе тумаче као један од највећих успеха у скоријој историји, "Блауграна" је незадовољна и тражи нова решења која ће јој након дужег поста вратити трофеј најбољег у Европи.

Они су још зимус потписали младог Френкија де Јонга,  фудбалера клуба са којим би опет да тргују, па се чини да две стране знају како да нађу заједнички језик.

Барселони треба појачање у дефанзиви, Де Лихт је сигурно најбоље појачање које могу да доведу у овом тренутку будући да на тржишту нема фудбалера који би одмах били велики напредак за клуб. Штобер би такође у перспективи могао да постане један од најбољих играча света, па би Шпанци овом куповином осигурали садашњост, али и будућност.

Јасно је да ће Ајаксови "златни момци" бити најтраженија роба на летњој пијаци, овог викенда су успели да освоје свом клубу и титулу првака државе и на тај начин потврдили успешну сезону која је иза њих.

Сада ће Овермарс и Ван дер Сар имати много посла за столом, већ дуже време се провлаче спекулације о томе који ће фудбалер екипе где наставити каријеру, а на њима је да нађу равноправне замене за одлазећи кадар.

Каталонски гигант би реализацијом овог посла направио велики потез и поново се апострофирао као један од главних кандидата за доминацију европским фудбалом. 

Уколико се у скорије време реше дилеме око тренера и писања око Де Лихта се покажу као тачна, делује да ће Лионел Меси од следеће сезоне имати на располагању респектабилан тим са којим би могао да се врати на врх Европе.

Мадридска Марка каже следеће: "Матијс де Лихт ће бити играч Барселоне када сезона 2019/2020 почне и само нешто комплетно непредвиђено може да спречи да се то догоди јер је Барселона на корак од затварања договора са фудбалером Ајакса".

Када Марка тако нешто пише, па макар се радило и о Барселони, то има велику тежину. Де Лихт је ове сезоне билстао у Ајаксу као један од најмлађих капитена у историји клуба. Играо је на светском нивоу, а упао је и у репрезентацију где је формирао сјајан тандем са Вирџилом ван Дајком.

Марка пише да је Барселона направила велике и важне кораке последњих дана и договор са свим странама је готово чињенично стање.

Ту су и детаљи.... Најлакши део договора је онај између два клуба. Ајакс је поставио цену на око 70.000.000 евра. То је свота коју Барселона одобрава, посебно имајући у виду велики број конкурената за Де Лихта. Сви га желе па је битно за Барсу да буде брза. О она то и чини. Компликованији део целе приче се тиче самог играча. Барса и Де Лихт се суштински разумеју тако да прича око плате не би требало да буде велика препрека у преговорима. Потешкоће до сада постоје код провизије за Мина Рајолу који представља холандског фудбалера.

У прошлости је Барса имала искуство са Рајолом које није баш било добро и зато Каталонци мало зазиру од његовог понашања. Последњих седмица су постојали састанци на највишем нивоу, постављен је терен да се цела операција успешно заврши. Такође, знамо за Рајолину суспензију па остаје да се види ко би водио трансфер до краја уместо њега.

Ово је само наставак политике Барселоне да завршава довођење играча пре него што лето дође. Желе да избегну класичне игрице на пијаци и аукције око играча и њихових цена. Барселона је нациљала наследника за Ђерара Пикеа и сада неће да одустане.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар