Mesi će imati ekipu - De Liht na vratima Barse!

Ajaksovi najvažniji fudbaleri se po svoj prilici sele u Španiju.  De Liht na korak do Barselone.  Marka decidno tvrdi da će mladi štoper igrati za Katalonce i da samo nešto baš nepredviđeno može da preokrene celu situaciju.

Fudbal 14.05.2019 | 22:17
Mesi će imati ekipu - De Liht na vratima Barse!
Barselona se sprema da podmladi ekipu, i to po holandskom receptu.

Naime, prema pisanju španske "Marke" mladi štoper Matijs de Liht je veoma blizu potpisivanja ugovora sa Kataloncima. Kapiten Ajaksa bi, kako kažu, trebalo da pređe u redove španskog kluba u transferu vrednom 70 miliona evra, a posao bi trebalo da bude zaključen u narednim nedeljama.

Oba kluba koja će sesti za pregovarački sto su u ove sezone ispale u polufinalu Lige šampiona i dok Holanđani godinu iza sebe tumače kao jedan od najvećih uspeha u skorijoj istoriji, "Blaugrana" je nezadovoljna i traži nova rešenja koja će joj nakon dužeg posta vratiti trofej najboljeg u Evropi.

Oni su još zimus potpisali mladog Frenkija de Jonga,  fudbalera kluba sa kojim bi opet da trguju, pa se čini da dve strane znaju kako da nađu zajednički jezik.

Barseloni treba pojačanje u defanzivi, De Liht je sigurno najbolje pojačanje koje mogu da dovedu u ovom trenutku budući da na tržištu nema fudbalera koji bi odmah bili veliki napredak za klub. Štober bi takođe u perspektivi mogao da postane jedan od najboljih igrača sveta, pa bi Španci ovom kupovinom osigurali sadašnjost, ali i budućnost.

Jasno je da će Ajaksovi "zlatni momci" biti najtraženija roba na letnjoj pijaci, ovog vikenda su uspeli da osvoje svom klubu i titulu prvaka države i na taj način potvrdili uspešnu sezonu koja je iza njih.

Sada će Overmars i Van der Sar imati mnogo posla za stolom, već duže vreme se provlače spekulacije o tome koji će fudbaler ekipe gde nastaviti karijeru, a na njima je da nađu ravnopravne zamene za odlazeći kadar.

Katalonski gigant bi realizacijom ovog posla napravio veliki potez i ponovo se apostrofirao kao jedan od glavnih kandidata za dominaciju evropskim fudbalom. 

Ukoliko se u skorije vreme reše dileme oko trenera i pisanja oko De Lihta se pokažu kao tačna, deluje da će Lionel Mesi od sledeće sezone imati na raspolaganju respektabilan tim sa kojim bi mogao da se vrati na vrh Evrope.

Madridska Marka kaže sledeće: "Matijs de Liht će biti igrač Barselone kada sezona 2019/2020 počne i samo nešto kompletno nepredviđeno može da spreči da se to dogodi jer je Barselona na korak od zatvaranja dogovora sa fudbalerom Ajaksa".

Kada Marka tako nešto piše, pa makar se radilo i o Barseloni, to ima veliku težinu. De Liht je ove sezone bilstao u Ajaksu kao jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba. Igrao je na svetskom nivou, a upao je i u reprezentaciju gde je formirao sjajan tandem sa Virdžilom van Dajkom.

Marka piše da je Barselona napravila velike i važne korake poslednjih dana i dogovor sa svim stranama je gotovo činjenično stanje.

Tu su i detalji.... Najlakši deo dogovora je onaj između dva kluba. Ajaks je postavio cenu na oko 70.000.000 evra. To je svota koju Barselona odobrava, posebno imajući u vidu veliki broj konkurenata za De Lihta. Svi ga žele pa je bitno za Barsu da bude brza. O ona to i čini. Komplikovaniji deo cele priče se tiče samog igrača. Barsa i De Liht se suštinski razumeju tako da priča oko plate ne bi trebalo da bude velika prepreka u pregovorima. Poteškoće do sada postoje kod provizije za Mina Rajolu koji predstavlja holandskog fudbalera.

U prošlosti je Barsa imala iskustvo sa Rajolom koje nije baš bilo dobro i zato Katalonci malo zaziru od njegovog ponašanja. Poslednjih sedmica su postojali sastanci na najvišem nivou, postavljen je teren da se cela operacija uspešno završi. Takođe, znamo za Rajolinu suspenziju pa ostaje da se vidi ko bi vodio transfer do kraja umesto njega.

Ovo je samo nastavak politike Barselone da završava dovođenje igrača pre nego što leto dođe. Žele da izbegnu klasične igrice na pijaci i aukcije oko igrača i njihovih cena. Barselona je naciljala naslednika za Đerara Pikea i sada neće da odustane.

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar