Матс: Не волим прогнозе, али Новак је фаворит у Паризу!

Освајач седам гренд слемова, који гостује у Београду, испричао шта очекује на Ролан Гаросу, али и томе каква будућност чека тенис после одласка велике тројке.

Тенис 14.05.2019 | 22:02
Матс: Не волим прогнозе, али Новак је фаворит у Паризу!
Матс Виландер, коментатор Еуроспорта, гостује у Београду, први пут. Освајач седам гренд слем трофеја и некадашњи први тенисер света, који последњих година води емисију "Гем, Шет и Матс", открио је шта очекује на предстојећем Ролан Гаросу.

"Не волим прогнозе унапред. Ја коментаришем уочи мечева када знам ко су ривали, када знам како су играли, у каквом стању дочекују тај дуел", рекао је прво Виландер.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у Паризу ће покушати да направи нешто што никада до сада нико није - да освоји четири везана гренд слема други пут у каријери.

"Генерално, мислим да је Новак Ђоковић фаворит, испред Надала, јер још нисмо видели најбоље од Рафе, нити од Новака. Да ли ће играти у финалу, то зависи од тога какве ће мечеве Ђоковић играти, колико у пет сетова и колико дуге, а такође не може се сада претпоставити како ће изгледати Надал и колико ће самопоуздања имати ако одигра тих шест мечева да би стигао до финала... То је немогуће предвидети сада. Генерално Новак је ових претходних недеља напредовао, освојио титулу у Мадриду и приказао више од Надала. Због тога мислим да може да освоји Ролан Гарос", поручио је Виландер.

Он је рекао да се Србин и Шпанац издвајају, али да не треба занемарити и остале.

"Треба бити опрезан! Пре свих са Стефаносом Циципасом. Тај момак се не плаши никога. Нема страх од Надала, Федерера, Новака. Мислим да би га требало држати на оку, посебно Новак, поготово у тој ранијој фази, и то много више сада, него раније. Он је почео да губи мечеве у последње време, и када ти млади момци виде то, без обзира да ли је то у Мајамију, Монте Карлу, било ком турниру, они знају да га је могуће савладати... Тако да мислим да нас ове сезоне очекују дуге две недеље у Паризу", рекао је Виландер.

Када је реч о женском делу турнира, Виландеру се отео тежак уздах, јер каже да фаворита нема.

"У женском тенису ове сезоне имате различите победнице на турнирима сваке недеље... Али, то са друге стране обећава добар турнир, јер заправо немамо идеју ко би могао да освоји пехар", искрен је био Швеђанин, додавши да можда мало веће шансе даје Симони Халеп због добрих партија у последње време.

Осврнуо се и на доминацију велике тројке - Ђоковића, Надала и Федерера, рекавши да су они најбољи јер су освојили највише трофеја, што је једино право мерило и да без обзира на то колико дуго трају, никада не воле да губе.

Виландер је признао да је био забринут за будућност светског тениса када је размишљао о дану када ће се они повући, али је у последње време ипак мало променио мишљење.

"Мислим да ће њиховим одласком тенис изгубити много. Наставиће неким другим путем и то захваљујући неким младим играчима који се пробијају у последње време и константно напредују. Показују да се не плаше великих, и то је добро. Веома су посвећени тенису, мотивисани, играју са много страсти и побеђују. Учили су од најбољих, расли уз њих, узели по нешто од сваког... Бекхенд од Роџера, страст од Рафе, спремност од Новака. Нова генерација је здрава, добра, али нисам сигуран да могу да достигну ниво велике тројке", навео је Виландер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар