Бивши играч и тренер Јувеа је Алегријева замјена?

У Торину и даље нису сигурни у ком саставу ће кренути у нови поход на титулу и Европу.

Фудбал 14.05.2019 | 21:46
Бивши играч и тренер Јувеа је Алегријева замјена?
Јувентус се припрема за нову сезону.

Након што је и ове године "продефиловао" Серијом А и освојио осму узастопну титулу, шампион Италије размишља о будућности и потенцијалним променима унутар екипе и стручног штаба. 

Будући да клуб никако не успева да оствари свој највећи циљ и освоји толико жељену Лигу шампиона, све су чешћа писања да истекло време тренера Масимилијана Алегрија на клупи екипе, па медији на "Чизми" увелико спекулишу о његовим заменама.

Према наводима "Тутоспорта", челници клуба спремни су да освеже гарнитуру на клупи и понуде посао селектору Француске Дидијеу Дешану.

Некадашњи фудбалер и тренер управо Јувентуса би, како кажу, желео да се врати у клуб и заврши оно што је почео 2007. када је био за кормилом "старе даме". Он је био у клубу сезони која је уследила након "калчополија", водио је тим до повратка у најјачи ранг такмичења у Италији, али се разишао са клубом након свађе са челницима.

Ипак, играчи су на страни свог садашњег тренера. Они верују да Италијан има још много тога да понуди, те да његов посао у клубу није готов. 

Последњи међу фудбалерима који су пружили подршку тренеру Јувеа јесте Блаз Матуиди. Француз је "Ла стампи" рекао да се нада да неће доћи до промене на клупи и да не планира трансфер уколико атмосфера у клубу остане оваква каква је сада.

"Алегри је урадио велики посао у клубу и надам се да ће остати са нама и следеће сезоне. Показао је да је веома квалитетан, било као човек, било као тренер. Ја сам срећан у Јувентусу, осећам се као код куће и остаћу овде сасвим сигурно. Рајола ће се побринути за нови уговор, он то ради боље од било кога другог", искрен је француски репрезентативац.

Челници Јувентуса су за сутра заказали састанак са Алегријем на којем би главна тема требала да буде његова будућност у клубу, па се чини да ће у наредним данима читава ситуација добити епилог.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар