Bivši igrač i trener Juvea je Alegrijeva zamjena?

U Torinu i dalje nisu sigurni u kom sastavu će krenuti u novi pohod na titulu i Evropu.

Fudbal 14.05.2019 | 21:46
Bivši igrač i trener Juvea je Alegrijeva zamjena?
Juventus se priprema za novu sezonu.

Nakon što je i ove godine "prodefilovao" Serijom A i osvojio osmu uzastopnu titulu, šampion Italije razmišlja o budućnosti i potencijalnim promenima unutar ekipe i stručnog štaba. 

Budući da klub nikako ne uspeva da ostvari svoj najveći cilj i osvoji toliko željenu Ligu šampiona, sve su češća pisanja da isteklo vreme trenera Masimilijana Alegrija na klupi ekipe, pa mediji na "Čizmi" uveliko spekulišu o njegovim zamenama.

Prema navodima "Tutosporta", čelnici kluba spremni su da osveže garnituru na klupi i ponude posao selektoru Francuske Didijeu Dešanu.

Nekadašnji fudbaler i trener upravo Juventusa bi, kako kažu, želeo da se vrati u klub i završi ono što je počeo 2007. kada je bio za kormilom "stare dame". On je bio u klubu sezoni koja je usledila nakon "kalčopolija", vodio je tim do povratka u najjači rang takmičenja u Italiji, ali se razišao sa klubom nakon svađe sa čelnicima.

Ipak, igrači su na strani svog sadašnjeg trenera. Oni veruju da Italijan ima još mnogo toga da ponudi, te da njegov posao u klubu nije gotov. 

Poslednji među fudbalerima koji su pružili podršku treneru Juvea jeste Blaz Matuidi. Francuz je "La stampi" rekao da se nada da neće doći do promene na klupi i da ne planira transfer ukoliko atmosfera u klubu ostane ovakva kakva je sada.

"Alegri je uradio veliki posao u klubu i nadam se da će ostati sa nama i sledeće sezone. Pokazao je da je veoma kvalitetan, bilo kao čovek, bilo kao trener. Ja sam srećan u Juventusu, osećam se kao kod kuće i ostaću ovde sasvim sigurno. Rajola će se pobrinuti za novi ugovor, on to radi bolje od bilo koga drugog", iskren je francuski reprezentativac.

Čelnici Juventusa su za sutra zakazali sastanak sa Alegrijem na kojem bi glavna tema trebala da bude njegova budućnost u klubu, pa se čini da će u narednim danima čitava situacija dobiti epilog.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar