Цензура у Турској: ОН игра, нема преноса НБА!

Љубитељи америчке кошарке и НБА лиге у Турској биће ускраћени за пренос финала Западне конференције Голден Стејт - Портланд. Разлог је Енес Кантер.

Кошарка 14.05.2019 | 21:24
Цензура у Турској: ОН игра, нема преноса НБА!
Због тога што је жестоки критичар Реџепа Тајипа Ердгана, Енес Кантер није популаран лик у владајућим круговима у Турској.

Својевремено је, након што је Едроган немилосрдно угушио покушај војног пуча и преврата у земљи, кошаркаш Портланда је жестоко критиковао турског председника. 

Да не би себе довели у незгодан положај (читај: Ердоганов бес), власници телевизијских станица у Турској који имају право на преносе утакмица НБА лиге одлучили су да је ипак боље да не преносе финалну серију Западне конференције Голден Стејт - Портланд.

С обзиром на Кантерову негативну репутацију у владајућим круговима у Турској, након што је он у више наврата реаговао и критиковао актуелно политичко-друштвено стање у родној земљи, ова одлука и није толико чудна и неочекивана.

Уосталом, током чтавог плеј-офа НБА лиге, на шта је кантер указао посредством свог Тwиттер налога и у изјавама медијима, његово име је "избегавано" да се помене током преноса мечева.

"Коментатори не смеју чак ни да изговоре моје име током преноса утакмица. То је прави пример диктаторског режима", изјавио је Кантер америчким медијима.

Наставио је: "Власт је пуна аутократа, који желе да управљају свиме, да узимају што више новца, да држе сву моћ у својим рукама. Ако се нешто ускоро не промени, ако се не промени режим, ствари ће бити још горе, и све ће се претворити у хаос и очај. Тешко је гледати све те људе који се и даље муче, моје мисли и срце су са њима... Ја сам имао велику срећу што сам отишао оданде", изјавио је Кантер. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар