Cenzura u Turskoj: ON igra, nema prenosa NBA!

Ljubitelji američke košarke i NBA lige u Turskoj biće uskraćeni za prenos finala Zapadne konferencije Golden Stejt - Portland. Razlog je Enes Kanter.

Košarka 14.05.2019 | 21:24
Cenzura u Turskoj: ON igra, nema prenosa NBA!
Zbog toga što je žestoki kritičar Redžepa Tajipa Erdgana, Enes Kanter nije popularan lik u vladajućim krugovima u Turskoj.

Svojevremeno je, nakon što je Edrogan nemilosrdno ugušio pokušaj vojnog puča i prevrata u zemlji, košarkaš Portlanda je žestoko kritikovao turskog predsednika. 

Da ne bi sebe doveli u nezgodan položaj (čitaj: Erdoganov bes), vlasnici televizijskih stanica u Turskoj koji imaju pravo na prenose utakmica NBA lige odlučili su da je ipak bolje da ne prenose finalnu seriju Zapadne konferencije Golden Stejt - Portland.

S obzirom na Kanterovu negativnu reputaciju u vladajućim krugovima u Turskoj, nakon što je on u više navrata reagovao i kritikovao aktuelno političko-društveno stanje u rodnoj zemlji, ova odluka i nije toliko čudna i neočekivana.

Uostalom, tokom čtavog plej-ofa NBA lige, na šta je kanter ukazao posredstvom svog Twitter naloga i u izjavama medijima, njegovo ime je "izbegavano" da se pomene tokom prenosa mečeva.

"Komentatori ne smeju čak ni da izgovore moje ime tokom prenosa utakmica. To je pravi primer diktatorskog režima", izjavio je Kanter američkim medijima.

Nastavio je: "Vlast je puna autokrata, koji žele da upravljaju svime, da uzimaju što više novca, da drže svu moć u svojim rukama. Ako se nešto uskoro ne promeni, ako se ne promeni režim, stvari će biti još gore, i sve će se pretvoriti u haos i očaj. Teško je gledati sve te ljude koji se i dalje muče, moje misli i srce su sa njima... Ja sam imao veliku sreću što sam otišao odande", izjavio je Kanter. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar