Ево гдје неће бити сутра наставе

- Настава у свим школама на подручју Челинца, Теслића, Новог Града, Костајнице, Приједора и Котор Вароша сутра ће бити обустављена усљед обилне кише и изливања ријека, саопштило је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Република Српска 14.05.2019 | 17:06
Ево гдје неће бити сутра наставе
Прилике на терену у Бањалуци и Лакташима знатно су побољшане, па ће сутра бити организована настава у свим школама, као и рад предшколских установа на тим подручјима, наводи се у саопштењу.

У Добоју је обустављена настава у Основној школи /ОШ/ "Озрен" Пакленица Доња и Подручном одјељењу Трбук због изливања ријеке Босне, затим у Подручном одјељењу Шеварлије у оквиру ОШ "Свети Сава", те у ОШ "Петар Кочић" због немогућности доласка ученика и наставника.

У двије добојске школе "Вук Караџић" и "Свети Сава" настава се изводи са скраћеним часовима.

У Оштрој Луци настава је обустављена у ОШ "Десанка Максимовић" и ОШ "Петар Шкундрић".

У саопштењу се наводи да се, према информацијама које су образовне установе доставиле Министарству просвјете и културе, настава изводи у већини основних и средњих школа у Републици Српској, а раде и предшколске установе.

"Министарство просвјете и културе прати ситуацију на терену и заједно са директорима образовних установа предузима све превентивне мјере с циљем безбједног извођења наставе у школама у Републици Српској", истиче се у саопштењу. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

14.05.2019 15:49

Штета, дјеца се баш обрадовала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАСТАВНИК

14.05.2019 17:32

Као знак солидарност са овим школама наставу не треба изводити ни у осталим. Будимо јединствени и солидарни.

Name

Саша

14.05.2019 18:09

Дјеца су се током распуста и ових силних празника у мају толико опустила да их је и без овог непланираног прекида било тешко покренути, сад ће бити готово немогуће.

ОДГОВОРИТЕ