Evo gdje neće biti sutra nastave

- Nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Кostajnice, Prijedora i Кotor Varoša sutra će biti obustavljena usljed obilne kiše i izlivanja rijeka, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Republika Srpska 14.05.2019 | 17:06
Evo gdje neće biti sutra nastave
Prilike na terenu u Banjaluci i Laktašima znatno su poboljšane, pa će sutra biti organizovana nastava u svim školama, kao i rad predškolskih ustanova na tim područjima, navodi se u saopštenju.

U Doboju je obustavljena nastava u Osnovnoj školi /OŠ/ "Ozren" Paklenica Donja i Područnom odjeljenju Trbuk zbog izlivanja rijeke Bosne, zatim u Područnom odjeljenju Ševarlije u okviru OŠ "Sveti Sava", te u OŠ "Petar Кočić" zbog nemogućnosti dolaska učenika i nastavnika.

U dvije dobojske škole "Vuk Кaradžić" i "Sveti Sava" nastava se izvodi sa skraćenim časovima.

U Oštroj Luci nastava je obustavljena u OŠ "Desanka Maksimović" i OŠ "Petar Škundrić".

U saopštenju se navodi da se, prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture, nastava izvodi u većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, a rade i predškolske ustanove.

"Ministarstvo prosvjete i kulture prati situaciju na terenu i zajedno sa direktorima obrazovnih ustanova preduzima sve preventivne mjere s ciljem bezbjednog izvođenja nastave u školama u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Skeptik

14.05.2019 15:49

Šteta, djeca se baš obradovala.

ODGOVORITE
Name

NASTAVNIK

14.05.2019 17:32

Kao znak solidarnost sa ovim školama nastavu ne treba izvoditi ni u ostalim. Budimo jedinstveni i solidarni.

Name

Саша

14.05.2019 18:09

Дјеца су се током распуста и ових силних празника у мају толико опустила да их је и без овог непланираног прекида било тешко покренути, сад ће бити готово немогуће.

ODGOVORITE