Тежак ударац за Шпанце пред СП!

Селектор Шпаније Серђо Скариоло потврдио је да ће његов тим на Светском купу у Кини наступати без најбољег играча Пауа Гасола!

Кошарка 14.05.2019 | 16:12
Тежак ударац за Шпанце пред СП!
Кошаркашка репрезентација Шпаније на Мундобаскету у Кини неће моћи да наступи у најјачем саставу. "Фурија" ће играти без најбољег играча Пау Гасола.

Сјајни центар и дугогодишњи вођа шпанске репрезентације морао је на операцију стопала и очекује га дуг опоравак.

Селектор Серђо Скариоло срушио је последње наде шпанских навијача да би играч Милвокија могао да се опорави до почетка Светског купа у Кини.

"Његов изостанак је велики ударац за нас. Он је успешан играч, легенда, наш вођа и много више од тога. Биће ово прво велике такмичење на којем ћемо наступати без двојице великих - Гасола и Хуана Карлоса Навара", изјавио је за "Ас" Скариоло.

Он је навео да је без обзира на то што ће изостанак Гасола бити велики губитак за Шпанију, играч донео праву одлуку.

"Видео сам га недавно у Сан Антонију, није био здрав, већ уморан, и сви ми који га поштујемо и волимо знамо да је донео праву одлуку. Можемо само да му пожелимо брз и успешан опоравак. Он није желео само да се такмичи, желео је да буде најбољи. А то није могуће", навео је Скариоло.

Он је истакао да без обзира на губитак, Шпанија ће у Кини покушати да оствари добар пласман.

"Понекад се ствари дешавају онако како не желите, али их морате прихватити. Покушаћемо да направимо добар тим и успешан резултат, а то је освајање места које води на Олимпијске игре. Да омогућимо Пау Гасолу да се опрости у Токију 2020", рекао је Скариоло.

Без обзира на лоше вести које је Скариоло саопштио јавности, Шпанци и даље гаје трачак наде да би ипак могао да се опорави до почетка Мундобаскета у Кини, па тамошњи медији преносе да ће се место за Гасола у националном тиму чувати до последњег дана пред предају спискова играча.

Старији од браће Гасол освојио је чак 11 медаља на великим такмичењима са Шпанијом, међу којима су два олимпијска сребра, једно светско и три европска злата.

Шпанија ће на Светском купу у Кини играти у групи Ц заједно са Ираном, Порториком и Тунисом, која се потом укршта са групом Д у којој је и Србија.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар