Težak udarac za Špance pred SP!

Selektor Španije Serđo Skariolo potvrdio je da će njegov tim na Svetskom kupu u Kini nastupati bez najboljeg igrača Paua Gasola!

Košarka 14.05.2019 | 16:12
Težak udarac za Špance pred SP!
Košarkaška reprezentacija Španije na Mundobasketu u Kini neće moći da nastupi u najjačem sastavu. "Furija" će igrati bez najboljeg igrača Pau Gasola.

Sjajni centar i dugogodišnji vođa španske reprezentacije morao je na operaciju stopala i očekuje ga dug oporavak.

Selektor Serđo Skariolo srušio je poslednje nade španskih navijača da bi igrač Milvokija mogao da se oporavi do početka Svetskog kupa u Kini.

"Njegov izostanak je veliki udarac za nas. On je uspešan igrač, legenda, naš vođa i mnogo više od toga. Biće ovo prvo velike takmičenje na kojem ćemo nastupati bez dvojice velikih - Gasola i Huana Karlosa Navara", izjavio je za "As" Skariolo.

On je naveo da je bez obzira na to što će izostanak Gasola biti veliki gubitak za Španiju, igrač doneo pravu odluku.

"Video sam ga nedavno u San Antoniju, nije bio zdrav, već umoran, i svi mi koji ga poštujemo i volimo znamo da je doneo pravu odluku. Možemo samo da mu poželimo brz i uspešan oporavak. On nije želeo samo da se takmiči, želeo je da bude najbolji. A to nije moguće", naveo je Skariolo.

On je istakao da bez obzira na gubitak, Španija će u Kini pokušati da ostvari dobar plasman.

"Ponekad se stvari dešavaju onako kako ne želite, ali ih morate prihvatiti. Pokušaćemo da napravimo dobar tim i uspešan rezultat, a to je osvajanje mesta koje vodi na Olimpijske igre. Da omogućimo Pau Gasolu da se oprosti u Tokiju 2020", rekao je Skariolo.

Bez obzira na loše vesti koje je Skariolo saopštio javnosti, Španci i dalje gaje tračak nade da bi ipak mogao da se oporavi do početka Mundobasketa u Kini, pa tamošnji mediji prenose da će se mesto za Gasola u nacionalnom timu čuvati do poslednjeg dana pred predaju spiskova igrača.

Stariji od braće Gasol osvojio je čak 11 medalja na velikim takmičenjima sa Španijom, među kojima su dva olimpijska srebra, jedno svetsko i tri evropska zlata.

Španija će na Svetskom kupu u Kini igrati u grupi C zajedno sa Iranom, Portorikom i Tunisom, koja se potom ukršta sa grupom D u kojoj je i Srbija.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar