Пакет од 210.000.000 евра!

Пари Сен Жерменов план за лето. . .

Фудбал 14.05.2019 | 14:09
Пакет од 210.000.000 евра!
Пари Сен Жермен је спреман за контранапад! После серије текстова и непрекидних спекуалција како Реал Мадрид долази по прве звезде Парижана - Килијана Мбапеа и Нејмара, Свеци су наводно поставили своје три примарне мете за наредно лето и све три се налазе у Мадриду: Тони Крос, Гарет Бејл и Иско. 

Француски клуб иза себе има још једну неуспешну сезону у Европи и следе му не мале промене у играчком кадру, а поменута тројка делује као озбиљан и квалитетан залогај, поготово када у плану имате напад на Лигу шампиона. Јер ако неко има искуства с "том стварчицом" званом ушати, онда су то момци из актуелне генерације Краљевског клуба. 

С друге стране, повратак Зинедина Зидана на клупу променио је много тога у редовима троструког узастопног шампиона Европе. Зидан је неке од великих звезда потпуно скрајнуо. Ту се пре свега мисли на Бејла, али све чешће клупа је резервисана и за Кроса, Модрића, Иска... На све то, када би у добили шансу на последњим утакмицама углавном је не би искористили на прави начин. Није тајна да Зидан и Перез кују планове о реновирању тима, а исто тако све чешће се може чути да ће многи ветерани у клубу за које се до скора није могло ни замислити да би могли да се нађу "у излогу", завршити управо тамо. Наравно, како би се обезбедио новац за свежу крв. 

Француски Паризијен тврди да ће ПСЖ овог лета ловити играче с искуством и завидним учинком у Лиги шампиона, а све како би се коначно остварио сан богатих инвеститора - титула првака Европе на Парку принчева. Поменута тројка има све потребне карактеристике да се нађе макар у најужем кругу кандидата за дрес Светаца. 

Лист још наводи да Парижани планирају да буџет за пијацу појачају већ дуго најављиваним продајама Јулијана Дракслера и Единсона Каванија.   

Наравно, тешко је поверовати да би ПСЖ у "једном цугу" могао да ангажује три оваква појачања. Пре свега, не ради се о малом новцу, а познато је да Французима над главом виси мач звани финансијски фер-плеј. Продаја Дракслера и Каванија дефинитивно не би могла да избалансира улагање од 210.000.000 евра, на колико је процењена Реалова тројка: Крос 80.000.000; Иско 60.000.000; Бејл 70.000.000.   

Паралелно с овим вестима из Париза са Острва се може чути да је Герет Бејл понуђен Тотенхему. Прича је из таблоида Сан и базира се на податку да би Реал пустио Велшанина у његов бивши клуб уколико би Певци на себе преузели половину огромне плате (око 250.000 фунти недељно), плус 10.000.000 фунти за једногодишњу позајмицу. Откуп, наводно, није опција за Тотенхем.   

Подсетимо, Бејл има уговор са Реалом до 2022, али Зинедин Зидан жели да га реши овог лета по сваку цену. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар