Paket od 210.000.000 evra!

Pari Sen Žermenov plan za leto. . .

Fudbal 14.05.2019 | 14:09
Paket od 210.000.000 evra!
Pari Sen Žermen je spreman za kontranapad! Posle serije tekstova i neprekidnih spekualcija kako Real Madrid dolazi po prve zvezde Parižana - Kilijana Mbapea i Nejmara, Sveci su navodno postavili svoje tri primarne mete za naredno leto i sve tri se nalaze u Madridu: Toni Kros, Garet Bejl i Isko. 

Francuski klub iza sebe ima još jednu neuspešnu sezonu u Evropi i slede mu ne male promene u igračkom kadru, a pomenuta trojka deluje kao ozbiljan i kvalitetan zalogaj, pogotovo kada u planu imate napad na Ligu šampiona. Jer ako neko ima iskustva s "tom stvarčicom" zvanom ušati, onda su to momci iz aktuelne generacije Kraljevskog kluba. 

S druge strane, povratak Zinedina Zidana na klupu promenio je mnogo toga u redovima trostrukog uzastopnog šampiona Evrope. Zidan je neke od velikih zvezda potpuno skrajnuo. Tu se pre svega misli na Bejla, ali sve češće klupa je rezervisana i za Krosa, Modrića, Iska... Na sve to, kada bi u dobili šansu na poslednjim utakmicama uglavnom je ne bi iskoristili na pravi način. Nije tajna da Zidan i Perez kuju planove o renoviranju tima, a isto tako sve češće se može čuti da će mnogi veterani u klubu za koje se do skora nije moglo ni zamisliti da bi mogli da se nađu "u izlogu", završiti upravo tamo. Naravno, kako bi se obezbedio novac za svežu krv. 

Francuski Parizijen tvrdi da će PSŽ ovog leta loviti igrače s iskustvom i zavidnim učinkom u Ligi šampiona, a sve kako bi se konačno ostvario san bogatih investitora - titula prvaka Evrope na Parku prinčeva. Pomenuta trojka ima sve potrebne karakteristike da se nađe makar u najužem krugu kandidata za dres Svetaca. 

List još navodi da Parižani planiraju da budžet za pijacu pojačaju već dugo najavljivanim prodajama Julijana Drakslera i Edinsona Kavanija.   

Naravno, teško je poverovati da bi PSŽ u "jednom cugu" mogao da angažuje tri ovakva pojačanja. Pre svega, ne radi se o malom novcu, a poznato je da Francuzima nad glavom visi mač zvani finansijski fer-plej. Prodaja Drakslera i Kavanija definitivno ne bi mogla da izbalansira ulaganje od 210.000.000 evra, na koliko je procenjena Realova trojka: Kros 80.000.000; Isko 60.000.000; Bejl 70.000.000.   

Paralelno s ovim vestima iz Pariza sa Ostrva se može čuti da je Geret Bejl ponuđen Totenhemu. Priča je iz tabloida San i bazira se na podatku da bi Real pustio Velšanina u njegov bivši klub ukoliko bi Pevci na sebe preuzeli polovinu ogromne plate (oko 250.000 funti nedeljno), plus 10.000.000 funti za jednogodišnju pozajmicu. Otkup, navodno, nije opcija za Totenhem.   

Podsetimo, Bejl ima ugovor sa Realom do 2022, ali Zinedin Zidan želi da ga reši ovog leta po svaku cenu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar