Поплаве у БиХ: ИЗ МИНУТА У МИНУТ

Иако надлежни увјеравају да се ситуација смирује и поред неумољиве кише, страх од најгорег није спласнуо. И даље тешко стање у поплављеним дијеловима Републике Српске и Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 14.05.2019 | 14:40
Поплаве у БиХ: ИЗ МИНУТА У МИНУТ
20.49 -  У Костајници очекују пораст водостаја Уне

Штаб за Цивилну заштиту општине Костајница очекује знатнији пораст водостаја ријеке Уне током ноћи, рекао је Срни начелник општине Драго Бундало.

Према његовим ријечима, најугроженији су стамбени објекти у Улици Ранка Шипке, гдје је вода ушла у подруме шест кућа и у више пратећих објеката.

"Ми смо учинили што смо могли, изградили 'зечије насипе', помогли људима да обезбиједе куће онолико колико се може. Осим тога, имамо и четири пумпе и већ испумпавамо воду из подрума", рекао је Бундало вецерас Срни. 

17. 21 - Поплављене куће и штале у Шипову 

Ријеке Плива и Јањ у општини Шипово излиле су се усљед обилних падавина из корита и поплавиле шест кућа и 15 штала, рекао је Срни предсједник Скупштине ове општине Милан Плавшић.

Плавшић је истакао да су екипе са потребним возилима и механизацијом стално на терену, те да је ситуација под контролом, преноси Срна.

17.18 - Укинуто ванредно стање у Бањалуци

Бањалучки Штаб за ванредне ситуације са градоначелником Игором Радојичићем укинуо је ванредну ситуацију због знатне стабилизације ријека Врбас и Врбање у шест бањалучких насеља - Врбања, Ада, Чесма, Лазарево Један, Залужани и Пријечани.

Према одлуци Штаба, овом одлуком повучена је и синоћња одлука о обустављању наставе у школама и вртићима, тако да ће образовне институције од сутра радити уобичајаним ритмом.

16.45 - Потпуно је обустављен саобраћај на путу Приједор-Сански Мост

У мјесту Жегер, због изливања ријеке Сане, обустављен је саобраћај на путу Приједор - Сански Мост и возила се преусмјеравају преко Гомјенице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај је обустављен и у мјесту Врањак, општина Модрича, због изливања ријеке Босне.

Због активираног клизишта на магистралном путу Бањалука-Приједор, у мјесту Рамићи, саобраћај се сада одвија једном саобраћајном траком, наизмјенично.

15.15 - Водостаји ријека Уне и Сане у Новом Граду и даље су у порасту


Становништво пуни пијеском вреће које ће бити постављене на критичне тачке.

Према подацима локалног Центра за обавјештавање, у 14.00 часова водостај ријеке Уне износио је 500 центиметара, што је за 18 више него јутрос.

Водостај ријеке Сане износи 530 центиметара и за 18 је виши него јутрос.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је Срни да ће вреће са пијеском бити постављене на мјестима гдје се очекује да ће у градском дијелу прелазити вода.

"То је на обали Сане код жељезничког моста и на ширим пролазима на кеју поред ријеке Уне. Ово је превентивна активност и грађани немају разлога за панику", рекао је Дрљача.

Он је навео да је водостај ријеке Уне узводно од Новог Града у опадању и да се полако у корита повлаче Јапра и Војскова, иако има још доста воде ван корита.

У Новом Граду данас и сутра не раде школске и предшколске установе.

Од јуче ујутро су укључене препумпне станице, а од ноћас су на снази мјере редовне одбране од поплава.

Када је ријеч о водостају ријеке Уне, редовне мјере заштите од поплава на снази су код водостаја 450 центиметара, ванредне на 510, стање елементарне непогоде кад водостај достигне ниво 540 центиметара. 



14.46 – Састанак Координационог тима Владе

У Бањалуци је у току састанак Координационог тима Владе Републике Српске за праћење стања због обилних падавина.
Састанак се одржава у Административном центру Владе Републике Српске.

14.32 – Дјеца и труднице највише угрожени

Институт за јавно здравство Републике Српске активно прати ситуацију у вези са поплавама да не би дошло до потенцијалног погоршања хигијенско-епидемиолошких прилика и појаве заразних болести. Из овог института је саопштено да су на том плану највећем здравственом ризику изложене најосјетљивије групе становништва – дјеца, труднице, хронични болесници и старији људи.

14,29 – У Дервенти мјере одбране од поплава

У општини Дервента проглашене су мјере редовне одбране од поплава, јер је водостај ријеке Укрине, према посљедњем мјерењу, достигао 175 центиметара, одлучено је на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације. Водостај Укрине расте десетак центиметара на сат и може се очекивати даљи раст.

14.28 – Миличевић: У Шамцу све под контролом

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић данас је, након обиласка терена, поручио да је за сада стање на ријекама Босни и Сави у овој локалној заједници стабилно, да надлежне службе држе све под контролом, те да надолазећи водени талас који стиже послије подне неће бити проблематичан.

Он је додао да ће у току дана Штаб цивилне заштите Шамац одржати састанак са представницима општине Домаљевац-Шамац о заједничком дјеловању, да би спремно дочекали евентуани раст ријеке Саве.

14.13 – Блокиран пут Приједор – Сански Мост

Прекинута је путна комуникација Приједор – Сански Мост у мјесту Жегер. Пут је потпуно блокиран усљед надоласка воде.

14.05 – Оружане снаге ангажоване у Приједору

Припадници Оружаних снага БиХ ангажовани су у Приједору на прављењу насипа, како би се заштитили путеви до градских насеља.



13.46 – Ужас код Жепча, дијете пало у набујали поток!

У мјесту Бегов Хан код Жепча данас у послијеподневним сатима малољетно дијете је пало у набујали поток, а потрага још увијек траје. 

13.39 – Карапетровић: Стање се смирује

Начелник Лакташа Ранко Карапетровић рекао је Срни су ниво Врбаса и његових притока у овој општини у благом опадању и да се стање смирује. Карапетровић је истакао да општинске службе и даље будно прате стање нивоа Врбаса, те да се испумпава вода из подрума поплављених стамбених објеката.

– Озбиљније санационе мјере биће предузете наредних дана – поручио је Карапетровић.

13.32 – Проходан пут Челинац-Бањалука

Пут који је због обилних падавина, поплава и одрона био блокиран од синоћ у Челинцу, тренутно је проходан.

Како јавља наш новинар са лица мјеста, пут за Челинац је прочишћен и управо је одобрен пролазак возилима.



13.20 – У кући муљ, на зидовима трагови воде

У Дервишима у Бањалуци, станари двије куће у Подгоричкој улици уз ријеку јутрос чисте муљ који је остао након што им је вода ноћас око 1 сат пробила у кућу.

На зидовима се виде трагови воде висине до 20 центиметара.

13.06 – Сава расте из часа у час

Водостај Саве код Градишке је у наглом порасту, али град и оближња насеља нису угрожени, тврде у Градској управи.

Зоран Аџић, начелник Градишке рекао је за Српскаинфо да се на подручју Турјака и Грбаваца, у Поткозарју излила рјечица Лубина, али није угрожен пут у овим мјестима нити су поплављени стамбени објекти. 



13.02 – Теслић и Котор Варош без воде за пиће

У Теслићу и Котор Варошу прекинуто је водоснабдијевање, док је у Бањалуци, Лакташима, Новом Граду, Челинцу, Приједору и Градишци уредно и за сада нема одступања од прописаних параметара исправности воде за пиће, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Водоснабдијевање у Теслићу је у прекиду због пораста нивоа ријеке Усоре, а у Котор Варошу због плављења изворишта у Чепачком Пољу.

12.55 – У Кључу поплављено десетак кућа

Поплаве нису заобишле ни Кључ. На улазу у град видљиви су високи водостаји ријеке Сане, која се излила у дворишта кућа.

Подруми домаћинстава су већ били поплављени, а у протеклим сатима вода је ушла и у стамбени дио објеката десетак кућа.

12.47 – Поплављено више од стотину домаћинстава

На састанку Штаба за ванредне ситуације општине Челинац јутрос је проглашена ванредна ситуација на подручју ове локалне заједнице усљед обилних падавина и непроходних праваца према Бањалуци и Котор Варошу.

Више од стотину домаћинстава је поплављено, највише у сливу ријеке Јошавке, а ништа боља ситуација није ни на обалном подручју Укрине.

12.38 – У Требињу све под контролом

Водотокови на подручју Требиња су под контролом, ситуација је стабилна, а најављене падавине не би требало значајније да угрозе подручје града уз корито ријеке Требишњице, закључак је данашњег састанка Градског штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је један од закључака данашњег састанка да је град, уз помоћ Републичке управе Цивилне заштите, спреман да одређени дио материјално-техничких средстава и људства стави на располагање угроженим општинама у Српској.

12.36 – “Воде Српске” у пуној приправности 

Стручне службе “Вода Српске” у пуној су приправности на цијелој територији Републике Српске и предузимају све неопходне мјере одбране од поплава у оквиру својих надлежности и у координацији са штабовима цивилне заштите и локалних заједница.

12.30 – Храбри радници ускочили у ријеку

Водостај Уне у Босанској Крупи је повећан, а грађани страхују да би ријечни наноси могли проузроковати већу катастрофу на мостовима.

Градске службе су ангажоване да очисте наносе грања накупљеног на шипу дрвеног моста на Уни, како би се спријечило евентуално оштећење. Тако су, док Уна носи све пред собом, храбри радници ускочили у ријеку како би спријечили још већу катастрофу.

12.26 – У Трну се вода повлачи у Трну

У Улици 23. април, у Трну код Лакташа, гдје је синоћ била критична ситуација, вода се полако повлачи. Мјештани и даље у страху гледају у поплављени мостић на потоку Ступчевица који је недавно изграђен, а сада је потпуно под водом.

12.23 – Миличевић: Све се десило у сат времена

Милан Миличевић, начелник општине Теслић, рекао је како су цијелу ноћ дежурне службе на терену, те да је за ову општину проглашено ванредно стање због поплава.



– Обустављена је и настава до даљњег. Општина Теслић је велика и највећи број ђака путује до школа па је због њих и обустављена. Битно је у овом моменту споменути да је стање боље.  Синоћ се десило све у сат времена – страховит пораст водостаја и страховит пад, након чега је вода отишла у правцу Добоја – истакао је начелник општине Теслић.

11.54 – У Семберији за сада нема опасности

За сада нема веће опасности од изливања великих ријека из корита у Семберији, иако је водостај Саве у порасту, а Дрине стагнира.



На водомјерној станици у Јамени јутрос је забиљежен водостај Саве од  709 центиметара, а на водомјерној љествици Радаљ ријеке Дрине износио је 192 центиметра.

11.51 – Повлачи се вода у Крупи на Уни

У општини Крупа на Уни вода се повлачи са поплављених подручја и ситуација је повољнија него претходног дана, рекао је Срни стручни сарадник за Цивилну заштиту Раде Милешевић. Према његовим ријечима, вода се повукла и из дијела мјесне заједнице Хашани, гдје је јуче било евакуисано једно домаћинство.

– И даље је пресјечена путна комуникација Хашани-Козин – рекао је Милешевић.

11.49 – Расте Уна код Новог Града

Ниво ријеке Уне код Новог Града прешао је коту редовне одбране од поплава за 34 центиметра и има тенденцију раста, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Према извјештају Завода, ниво Уне код Новог Града у 9 часова износио је 484 центиметра.

Водостај Сане у Приједору у 9 часова износио је 475 центиметара, за 15 центиметара је прешао коту ванредне одбране од поплава и наставља да расте.

11.33 – Мјештани Трна у страху од језера

Код језера у Трну мјештани су, такође, на ногама и без мира. Језеро се већ прелило и приближило се путу.

Подземне воде су поплавиле околне њиве.

11.19 – Излиле се Лишња и Укрина

На подручју општине Прњавор усљед обилних и непрестаних падавина из корита су се излиле ријеке Лишња и Укрина, отежан је саобраћај на правцу Прњавор-Бањалука, а вода је ушла и у неколико домаћинстава.



Како кажу мјештани, најкритичније је у насељу Ратковац, на самом улазу у Прњавор, као и у Бањалучкој улици која се налази недалеко од тог мјеста.



11.15 – Одгођена сједница Скупштине града

Сједница Скупштине града Бањалука отказана је због ванредне ситуације на територији 6 мјесних заједница града Бањалуке, а која је проглашена усљед обилних падавина, поручио је предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.

11.05 – Набујали Врбас не да мира никоме

Не мјесту гдје се синоћ излио Врбас код Термана у бањалучком насељу Лазарево мјештани јутрос долазе и са зебњом гледају у ријеку и провјеравају водостај.

Вода се повукла са мјеста гдје је у току ноћи поплавила улицу и вратила се у корито, али набујали Врбас не даје мира ником.



11.01 – У Српцу заплављено 40 домаћинстава

Врбас се излио у Српцу и заплавио око 40 домаћинстава у Старом Мартинцу, Разбоју, Лилићу и Кукуљама док је у једну кућу у Старом Мартинцу ушла вода. Поплављено је и више пољопривредних површина, преноси Србац-рс.

10.53 – Снажно невријеме у Мостару

Јаки удари буре јутрос око 6 сати у Мостару су ломили стабла, заустављали аутомобиле у саобраћају те причинили знатну материјалну штету.



10.45 – Проглашено стање природне несреће

У Бановићима је због поплава проглашено стање природне несреће.

Све расположиво људство и машине су на терену и раде на успостављању поновне путне комуникације на регионалном путу Бановићи – Завидовићи. Због веће количине воде на коловозу, на овој дионици пута обустављен је саобраћај.

10.43 – Поште Српске: Касне пошиљке

Усљед велике количине падавина током јучерашњег дана, саобраћање линија Општег реда и реда превоза поштанских пошиљака на појединим путним правцима одвијало се успорено и отежано, али су све линије пристигле по предвиђеном току саобраћања, чиме се у потпуности обавио пренос поштанских пошиљака, саопштено је из Пошта Српске.

10.41 – И поплава и пожар

У Котор Варошу у творници “Моноусо”, у коју је ушла вода, данас је избио  и пожар.



Ватрогасци су на терену.

10.39 – Одрон на превоју Борја

Магистрални пут Котор Варош – Теслић поново је прекинут јер је дошло до нових одрона земље.

10.36 – Јапра опада, Сана расте

На подручју општине Оштра Лука излила се ријека Јапра и заплавила неколико домаћинстава, а обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута између Будимлић Јапре и Санског Моста, рекао је Срни начелник ове општине Драган Станар. – Вода није ушла у стамбене, али јесте у помоћне објекте, а и велике површине усјева су поплављене – рекао је Станар.

Према његовим ријечима, ниво Јапре тренутно је у опадању, а Сане расте, мада не тако интензивно као јуче.

10.33 – Водостај Уне, Саве и Босне испод коте редовне одбране

Водостај Уне и Саве у Козарској Дубици и даље је испод коте редовне мјере одбране од поплава у овој општини, потрђено је из Одсјека Цивилне заштите.
Водостај Уне износи 343 центиметра и расте пет центиметара на сат, док водостај Саве износи 664 центиметра.

– Проблем представљају све бујичне воде, а највише пољопривредног земљишта заплавила је рјечица Моштаница – рекао је шеф Одсјека Цивилне заштите у Козарској Дубици Ђуро Трубарац.

Водостај Босне у Модричи јутрос је износио 200 центиметара и нижи је за 100 центиметара од коте редовне одбране од поплава.

10.21 – За два дана 137 литара по метру квадратном

Обилне падавине у протекла два дана на подручју Бихаћа резултирале су излијевањем канала за оборинске воде и потока у насељима Каменица, Велики и Мали Луг, Покој, Озимице И, Заложје, Врста, Клокот, Гата и Ведро Поље.



Према подацима меторолошке станице Бихаћ у протекла 24 сата измјерене су падавине од 53 литре по метру квадратном, што укупно од недјеље 12. маја износи 137 литара по метру квадратном.

10.12 – Заплављено 50 домаћинстава

У поплавном дијелу ријеке Врбање заплављено је 50 домаћинстава, највише у мјесној заједници Врбањци и насељима Читлук, Ново Село и Шибови, а евакуисано је и 15 особа.

Екипе Црвеног крста тренутно достављају прехрамбене пакете и воду за пиће најугроженијим домаћинствима Читлуку и Врбањцима.

10.08 – Подземне воде

Због подземних вода ријеке Широке, вода у појединим домаћинствима у бањалучком насељу Лазарево ушла је у подруме кућа.

10.01 – Највеће падавине иза нас

Највећи талас падавина је иза нас, а већ од викенда стиже љепше и стабилније вријеме. Највеће падавине забиљежене су током јучерашњег дана и у јутарњим сатима.



09.56 – Прекид пута према Добоју 

Због огромних поплава у Теслићу је проглашена ванредна ситуација.

Начелник општине Милан Милићевић рекао је да је прекинута путна комуникација према Добоју и одређеном броју насеља у Теслићу.

09.53 – У Трну поплављена три објекта

У Лакташком насељу Трн поплављена су три стамбена објекта, након што се излио канал који се улива у рјечицу Буковицу. Проглашена је ванредна ситуација на читавом току ријеке Врбас кроз општину Лакташи, те да се будно прати стање када је ријеч о опасностима од поплава. 

09.44 – Ванредно стање проглашено и у Приједору


У Приједору је управо проглашено ванредно стање.

09.41. – Ватрогасци у борби са водом

Цазински ватрогасци имали су више интервенција због поплава на подручју града. Интервенисали су у Слатини, Мутнику, Ћоралићима, као и у ЈУ “Гимназија”, гдје је и даље поплављен паркинг простор.



Већа плављења настоје се спријечити постављањем врећа пијеска, а на терену у Слатини кориштен је и скип ЈКП Водовод и Чистоћа.

09.32 – Бесана ноћ за Сански Мост

Ноћ иза нас била је бесана за цијели Сански Мост због озбиљне опасности и најава ФУЦЗ-а и Хидрометеоролошког завода ФБиХ да би се могла поновити катаклизмична 2014. година када је ријеч о поплавама.

Многи грађани на десној обали града су јуче потпуно иселили доње спратове кућа страхујући од водене стихије, јер су сјећања на 2014. још увијек свјежа и болна за стотине домаћинстава. Такође је склоњена и стока на сигурно. 

09.18 – Ванредно стање у шест бањалучких насеља

У Бањалуци је и даље на снази ванредно стање у шест мјесних заједница: Лазарево 1, Врбања, Ада, Чесма Пријечани и Залужанима, процјењујући даље падавине.

Према званичним подацима, забиљежено је преко 100 литара падавина по метру квадратном, што је како кажу надлежни “несумњиво морало изазвати пораст бујичних водотокова”.

Градоначелник Игор Радојичић у јутрошњем обраћању је рекао да је евдиентирана штета у чак 21 мјесној заједници, гдје се вода излила у дворишта, помоћне објекте, те поједина домаћинства.

09.04 – У Новом Граду се излила Јапра

Насеље Сухача у Новом Граду готово је у потпуности поплавило услијед излијевања ријеке Јапре због обилних киша у БиХ.

08.58 – Челинац

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић каже да је јутрос ситуација у центру општине стабилизована.

08.48 – Блокада пута Бањалука – Приједор

Пут Бањалука – Приједор, у насељу Туњице, блокиран је од јутрос, када се покренуло клизиште.

08.25 – Радојичић: Стање се смирује

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је јутрос гостујући на РТРС да се стање у Бањалуци смирује.

08.13 – Премјештање ствари

Иза мјештана бањалучког насеља Чесма је непроспавана ноћ.



Становници доњих дјелова насеља су ноћ провели подижући ствари на више спратове кућа, а мјештани су своја возила паркирали у више дјелове насеља. 

08.05 – Водостај Босне у Добоју опада

Водостај ријеке Босне у Добоју у 6 сати износио је 413 центиметара и опада, подаци су Хидрометеоролошког завода РС.

08.02 – Котор Варош без воде

Становници Котор Вароша, који се снабдијевају из градског водовода, од јутрос су без воде. Ријеч је о хиљадама корисника, који су без воде остали након што је испражњен резервоар у насељу Коториште.

07.53 – Уна

Ријека Уна се у дијелу Мракодола, Грдановца и Петриње те у Костајници излила из корита и поплавила дио пољопривредних парцела, а у улици Ранка Шипке је дошла у непосредну близну стамбених објеката.

07.45 – Блокаде

Више путних праваца је блокирано због поплава и одрона.

07.40 – Отказана настава

У појединим дијеловима Босне и Херцеговине стање с поплавама знатно се погоршало током ноћних сати. У дијеловима Добоја наређена је евакуација, у дијеловима Бањалуке проглашено је ванредно стање, а у неким мјестима је отказана школска настава.

07.30 – Приједор

Приједорчани се спремају за најгоре. Водостај Сане ноћас је прешао критичну тачку још 10-так центиметара је остало до излијевања Сане у мјесту Тукови.

07.20 – Лакташи

У Лакташима је и даље критична ситуација са изливањем ријеке Врбас. Водостај се не повећава, али се и не смањује. Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић каже за да се сви боре, али да се плаше пораста водостаја.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Xxxxx

14.05.2019 09:09

ето сансе за нове лоповлуке у санацији јадних и поплављених грађана

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

14.05.2019 09:22

Тацно, сад це тај исти јадни народ плацати санације И плацати порез за солидарност, а да се бас несто уради добро И постено на водотоковима.

Name

Ре

14.05.2019 10:22

Њихови су се већ ангажовали у главне штабове за распоређивање.

Name

Харе

14.05.2019 09:32

Данима поплаве најављују они сад пуне вреће са пијеском тачно смо глупани

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАЈГОРЕ ТЕК ДОЛАЗИ

14.05.2019 10:05

Метеоролози предвиђају да ће киша падати још најмање четири дана! Само нека пуне за недај Бозе ово јос нису ни поцеле поплаве каква катастрофа тек долази.

Name

Ре харе

14.05.2019 15:43

Народ је стока.ниста се не десава како су заслужили.је... За пиво и кокош се продају.није битно која странка.сто кажеш већ поплаве биле и нису извукли поуку.како ће кад политичари од средстава што добију прво одстране себи и фамилију.искоосју 20 канала и фале се урадили насип.па који црни насип.и увјек излију ријеке на истим мјестима.док политичаре не почну лемат увјек ће бити вако.нацелник модрице вози ку 7 а Модрица увјек пуна воде ко и околна мјеста.ал битно да он има ново ауто.

Name

ББА

14.05.2019 09:41

Откуд у Лакташима поплава а 1000 их се молило под шатором и патријарх долибаша?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ресење

14.05.2019 10:18

Сад као никад оцекујем да це додик показати свој патриотизам и обуци униформу ВРС и попити сву ову воду као сто је најавио да це попити дрину дане буде граница са Србијом.

Name

ре

14.05.2019 15:03

Боже,добар си каквих има.

Name

мариа

14.05.2019 10:04

треба да се суочимо с тим да се клима екстремно промијенила, не дај боже још цунамија на врбасу, наш народ је успаван исто као и успавана љепотица, није свјестан ни себе ни природе, неће вам нико народе мој помоћи уколико сами не промијените своју свијест и уколико сами не порадите на томе да заштитите своју земљу и имовину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

14.05.2019 10:05

Мали Будо (ЈУ Воде Српске) је преузео прве кораке. Да се установи ко се кад враца са паузе и да тим потезом спреци поплаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дракце

14.05.2019 10:32

Свака цаст на потезу ЈУ воде које су поостреиле дисциплину запослених захваљујуци Малом Буди. За сваку похвалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

14.05.2019 11:45

Јел ради АГАПЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СЛОБОДАНА

14.05.2019 12:37

СВЕ ЋЕ СТАТИ И УНИШТЕНО ЈЕ СЕМ,, АГАПЕ,, И,, ПРОИНТЕРА,, САМО ЈЕ ИГОРА ТОРНА РАЗВАЛИЛА У ЗГ СА ВОЂАМА ПРАЈДА.

Name

норац

14.05.2019 12:11

Вјерујте институцијама и не насједајте на извјеставања опозицује.Тако отприлике казе Висковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВРК

14.05.2019 12:34

БИСЕРКА, ВИКАРНИ ЕПИОПЕ МИЛЕ, ДИСПРЧЕРУ ДЕМПЕРА ПРУЖАЈУ ЛИ ПОМОЋ РОБНЕ РЕЗЕРВЕ.. ЗНАМО ДА СУ СВЕ ЗАЛИХЕ ПОКРАДЕНЕ ПА ДА НИСУ ПРЕЛЕТАЧИ НАПУНИ ЛИ. ОПЕТ ФОНД СОЛИДАРНОСТИ. НЕЋЕ МОЋИ. БИСЕРКИ УКИНУТИ БУЏЕТ, РУДОЊУ ОДУЗЕТИ ХЕЛИКОПТЕР КОГА ВИШЕ ГУЛИТЕ И ШТА ВАМ КАРАН НАМЕЋЕ.

Name

Лаки

14.05.2019 13:02

ХАХА, КАКВЕ БУДАЛЕ ЖИВЕ У БИХ, ПА ОВЕ ПОПЛАВЕ ОДГОВАРАЈУ ОВИМА НА ВЛАСТИ У РС А ИРИНЕЈ ИХ ЈАВНО ПОДРЖАВА. СВИ СЕ УПЛУСАЈУ ОСИМ ГЛУПОГ НАРОДА..ИМА БОГА...ШТА СТЕ ПРЕДУЗЕЛИ БАГРО ОД 2014 ОСИМ ШТО СТЕ НАРОДУ УЗЕЛИ ПАРЕ. АЈДЕ БАРЕМ НЕКА ЖЕЉКИЦА ОБУЈЕ РОЗА ЧИЗМЕ, МОЖДА МАЛО БУДЕ ЖЕНСКО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

14.05.2019 14:12

Ајмо сад у ред по нових 5000 марака. Треба вама странац да додје и уведе ред бандо једна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Q

14.05.2019 16:24

Па ко има стету и треба да добије и 10 000 ако се процијени.У свијету урагани унисте цијела насеља десетиине хиљада људи остане без ицега мислис да им неко да несто.

Name

Војо 79

14.05.2019 17:19

Амерички лобисти савјетују Владу РС у односима са БиХ и међународном заједницом,издваја се око 80 000 марака за ово мјесецно. Када це бране и насипи доћи на ред и социјално угрозени градјани питам владу РС и предсједницу....?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

14.05.2019 17:53

А лијепо сте сјебали корито Врбаса ових протеклих година. Падале су кише и 80' и 70' и 60'..... година у мају па што то ништа не поплави. Постојале су ракете које су разбијале облаке, е ал тад је било стручњака са завршеном школом Била су стручна лица, а сад додје д.о.о Прњавор да он паметније шта ту треба да се ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

15.05.2019 02:06

Ста људи презивљавају од поплава то је страсно нико из власти не брине сто народ страда и јос говоре да нема панике а вода народу у куци и у подрумима све усјеве поплавила сацувај бозе ја лоповлука и лопова они се не брину а народ нека страда од поплава страсно страсно РС ЗЕМЉА БЕЗ ЗАКОНА И У ЊОЈ ВЛАДАЈУ КРИМИНАЛЦИ

ОДГОВОРИТЕ