Poplave u BiH: IZ MINUTA U MINUT

Iako nadležni uvjeravaju da se situacija smiruje i pored neumoljive kiše, strah od najgoreg nije splasnuo. I dalje teško stanje u poplavljenim dijelovima Republike Srpske i Federacije BiH.

Bosna i Hercegovina 14.05.2019 | 14:40
Poplave u BiH: IZ MINUTA U MINUT
20.49 -  U Kostajnici očekuju porast vodostaja Une

Štab za Civilnu zaštitu opštine Кostajnica očekuje znatniji porast vodostaja rijeke Une tokom noći, rekao je Srni načelnik opštine Drago Bundalo.

Prema njegovim riječima, najugroženiji su stambeni objekti u Ulici Ranka Šipke, gdje je voda ušla u podrume šest kuća i u više pratećih objekata.

"Mi smo učinili što smo mogli, izgradili 'zečije nasipe', pomogli ljudima da obezbijede kuće onoliko koliko se može. Osim toga, imamo i četiri pumpe i već ispumpavamo vodu iz podruma", rekao je Bundalo veceras Srni. 

17. 21 - Poplavljene kuće i štale u Šipovu 

Rijeke Pliva i Janj u opštini Šipovo izlile su se usljed obilnih padavina iz korita i poplavile šest kuća i 15 štala, rekao je Srni predsjednik Skupštine ove opštine Milan Plavšić.

Plavšić je istakao da su ekipe sa potrebnim vozilima i mehanizacijom stalno na terenu, te da je situacija pod kontrolom, prenosi Srna.

17.18 - Ukinuto vanredno stanje u Banjaluci

Banjalučki Štab za vanredne situacije sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem ukinuo je vanrednu situaciju zbog znatne stabilizacije rijeka Vrbas i Vrbanje u šest banjalučkih naselja - Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo Jedan, Zalužani i Priječani.

Prema odluci Štaba, ovom odlukom povučena je i sinoćnja odluka o obustavljanju nastave u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi uobičajanim ritmom.

16.45 - Potpuno je obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Sanski Most

U mjestu Žeger, zbog izlivanja rijeke Sane, obustavljen je saobraćaj na putu Prijedor - Sanski Most i vozila se preusmjeravaju preko Gomjenice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je obustavljen i u mjestu Vranjak, opština Modriča, zbog izlivanja rijeke Bosne.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, u mjestu Ramići, saobraćaj se sada odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

15.15 - Vodostaji rijeka Une i Sane u Novom Gradu i dalje su u porastu


Stanovništvo puni pijeskom vreće koje će biti postavljene na kritične tačke.

Prema podacima lokalnog Centra za obavještavanje, u 14.00 časova vodostaj rijeke Une iznosio je 500 centimetara, što je za 18 više nego jutros.

Vodostaj rijeke Sane iznosi 530 centimetara i za 18 je viši nego jutros.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da će vreće sa pijeskom biti postavljene na mjestima gdje se očekuje da će u gradskom dijelu prelaziti voda.

"To je na obali Sane kod željezničkog mosta i na širim prolazima na keju pored rijeke Une. Ovo je preventivna aktivnost i građani nemaju razloga za paniku", rekao je Drljača.

On je naveo da je vodostaj rijeke Une uzvodno od Novog Grada u opadanju i da se polako u korita povlače Japra i Vojskova, iako ima još dosta vode van korita.

U Novom Gradu danas i sutra ne rade školske i predškolske ustanove.

Od juče ujutro su uključene prepumpne stanice, a od noćas su na snazi mjere redovne odbrane od poplava.

Кada je riječ o vodostaju rijeke Une, redovne mjere zaštite od poplava na snazi su kod vodostaja 450 centimetara, vanredne na 510, stanje elementarne nepogode kad vodostaj dostigne nivo 540 centimetara. 



14.46 – Sastanak Koordinacionog tima Vlade

U Banjaluci je u toku sastanak Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja zbog obilnih padavina.
Sastanak se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

14.32 – Djeca i trudnice najviše ugroženi

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske aktivno prati situaciju u vezi sa poplavama da ne bi došlo do potencijalnog pogoršanja higijensko-epidemioloških prilika i pojave zaraznih bolesti. Iz ovog instituta je saopšteno da su na tom planu najvećem zdravstvenom riziku izložene najosjetljivije grupe stanovništva – djeca, trudnice, hronični bolesnici i stariji ljudi.

14,29 – U Derventi mjere odbrane od poplava

U opštini Derventa proglašene su mjere redovne odbrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Ukrine, prema posljednjem mjerenju, dostigao 175 centimetara, odlučeno je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije. Vodostaj Ukrine raste desetak centimetara na sat i može se očekivati dalji rast.

14.28 – Miličević: U Šamcu sve pod kontrolom

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je, nakon obilaska terena, poručio da je za sada stanje na rijekama Bosni i Savi u ovoj lokalnoj zajednici stabilno, da nadležne službe drže sve pod kontrolom, te da nadolazeći vodeni talas koji stiže poslije podne neće biti problematičan.

On je dodao da će u toku dana Štab civilne zaštite Šamac održati sastanak sa predstavnicima opštine Domaljevac-Šamac o zajedničkom djelovanju, da bi spremno dočekali eventuani rast rijeke Save.

14.13 – Blokiran put Prijedor – Sanski Most

Prekinuta je putna komunikacija Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger. Put je potpuno blokiran usljed nadolaska vode.

14.05 – Oružane snage angažovane u Prijedoru

Pripadnici Oružanih snaga BiH angažovani su u Prijedoru na pravljenju nasipa, kako bi se zaštitili putevi do gradskih naselja.



13.46 – Užas kod Žepča, dijete palo u nabujali potok!

U mjestu Begov Han kod Žepča danas u poslijepodnevnim satima maloljetno dijete je palo u nabujali potok, a potraga još uvijek traje. 

13.39 – Karapetrović: Stanje se smiruje

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je Srni su nivo Vrbasa i njegovih pritoka u ovoj opštini u blagom opadanju i da se stanje smiruje. Karapetrović je istakao da opštinske službe i dalje budno prate stanje nivoa Vrbasa, te da se ispumpava voda iz podruma poplavljenih stambenih objekata.

– Ozbiljnije sanacione mjere biće preduzete narednih dana – poručio je Karapetrović.

13.32 – Prohodan put Čelinac-Banjaluka

Put koji je zbog obilnih padavina, poplava i odrona bio blokiran od sinoć u Čelincu, trenutno je prohodan.

Kako javlja naš novinar sa lica mjesta, put za Čelinac je pročišćen i upravo je odobren prolazak vozilima.



13.20 – U kući mulj, na zidovima tragovi vode

U Dervišima u Banjaluci, stanari dvije kuće u Podgoričkoj ulici uz rijeku jutros čiste mulj koji je ostao nakon što im je voda noćas oko 1 sat probila u kuću.

Na zidovima se vide tragovi vode visine do 20 centimetara.

13.06 – Sava raste iz časa u čas

Vodostaj Save kod Gradiške je u naglom porastu, ali grad i obližnja naselja nisu ugroženi, tvrde u Gradskoj upravi.

Zoran Adžić, načelnik Gradiške rekao je za Srpskainfo da se na području Turjaka i Grbavaca, u Potkozarju izlila rječica Lubina, ali nije ugrožen put u ovim mjestima niti su poplavljeni stambeni objekti. 



13.02 – Teslić i Kotor Varoš bez vode za piće

U Tesliću i Kotor Varošu prekinuto je vodosnabdijevanje, dok je u Banjaluci, Laktašima, Novom Gradu, Čelincu, Prijedoru i Gradišci uredno i za sada nema odstupanja od propisanih parametara ispravnosti vode za piće, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Vodosnabdijevanje u Tesliću je u prekidu zbog porasta nivoa rijeke Usore, a u Kotor Varošu zbog plavljenja izvorišta u Čepačkom Polju.

12.55 – U Ključu poplavljeno desetak kuća

Poplave nisu zaobišle ni Ključ. Na ulazu u grad vidljivi su visoki vodostaji rijeke Sane, koja se izlila u dvorišta kuća.

Podrumi domaćinstava su već bili poplavljeni, a u proteklim satima voda je ušla i u stambeni dio objekata desetak kuća.

12.47 – Poplavljeno više od stotinu domaćinstava

Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Više od stotinu domaćinstava je poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

12.38 – U Trebinju sve pod kontrolom

Vodotokovi na području Trebinja su pod kontrolom, situacija je stabilna, a najavljene padavine ne bi trebalo značajnije da ugroze područje grada uz korito rijeke Trebišnjice, zaključak je današnjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je jedan od zaključaka današnjeg sastanka da je grad, uz pomoć Republičke uprave Civilne zaštite, spreman da određeni dio materijalno-tehničkih sredstava i ljudstva stavi na raspolaganje ugroženim opštinama u Srpskoj.

12.36 – “Vode Srpske” u punoj pripravnosti 

Stručne službe “Voda Srpske” u punoj su pripravnosti na cijeloj teritoriji Republike Srpske i preduzimaju sve neophodne mjere odbrane od poplava u okviru svojih nadležnosti i u koordinaciji sa štabovima civilne zaštite i lokalnih zajednica.

12.30 – Hrabri radnici uskočili u rijeku

Vodostaj Une u Bosanskoj Krupi je povećan, a građani strahuju da bi riječni nanosi mogli prouzrokovati veću katastrofu na mostovima.

Gradske službe su angažovane da očiste nanose granja nakupljenog na šipu drvenog mosta na Uni, kako bi se spriječilo eventualno oštećenje. Tako su, dok Una nosi sve pred sobom, hrabri radnici uskočili u rijeku kako bi spriječili još veću katastrofu.

12.26 – U Trnu se voda povlači u Trnu

U Ulici 23. april, u Trnu kod Laktaša, gdje je sinoć bila kritična situacija, voda se polako povlači. Mještani i dalje u strahu gledaju u poplavljeni mostić na potoku Stupčevica koji je nedavno izgrađen, a sada je potpuno pod vodom.

12.23 – Miličević: Sve se desilo u sat vremena

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, rekao je kako su cijelu noć dežurne službe na terenu, te da je za ovu opštinu proglašeno vanredno stanje zbog poplava.



– Obustavljena je i nastava do daljnjeg. Opština Teslić je velika i najveći broj đaka putuje do škola pa je zbog njih i obustavljena. Bitno je u ovom momentu spomenuti da je stanje bolje.  Sinoć se desilo sve u sat vremena – strahovit porast vodostaja i strahovit pad, nakon čega je voda otišla u pravcu Doboja – istakao je načelnik opštine Teslić.

11.54 – U Semberiji za sada nema opasnosti

Za sada nema veće opasnosti od izlivanja velikih rijeka iz korita u Semberiji, iako je vodostaj Save u porastu, a Drine stagnira.



Na vodomjernoj stanici u Jameni jutros je zabilježen vodostaj Save od  709 centimetara, a na vodomjernoj ljestvici Radalj rijeke Drine iznosio je 192 centimetra.

11.51 – Povlači se voda u Krupi na Uni

U opštini Krupa na Uni voda se povlači sa poplavljenih područja i situacija je povoljnija nego prethodnog dana, rekao je Srni stručni saradnik za Civilnu zaštitu Rade Milešević. Prema njegovim riječima, voda se povukla i iz dijela mjesne zajednice Hašani, gdje je juče bilo evakuisano jedno domaćinstvo.

– I dalje je presječena putna komunikacija Hašani-Kozin – rekao je Milešević.

11.49 – Raste Una kod Novog Grada

Nivo rijeke Une kod Novog Grada prešao je kotu redovne odbrane od poplava za 34 centimetra i ima tendenciju rasta, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Prema izvještaju Zavoda, nivo Une kod Novog Grada u 9 časova iznosio je 484 centimetra.

Vodostaj Sane u Prijedoru u 9 časova iznosio je 475 centimetara, za 15 centimetara je prešao kotu vanredne odbrane od poplava i nastavlja da raste.

11.33 – Mještani Trna u strahu od jezera

Kod jezera u Trnu mještani su, takođe, na nogama i bez mira. Jezero se već prelilo i približilo se putu.

Podzemne vode su poplavile okolne njive.

11.19 – Izlile se Lišnja i Ukrina

Na području opštine Prnjavor usljed obilnih i neprestanih padavina iz korita su se izlile rijeke Lišnja i Ukrina, otežan je saobraćaj na pravcu Prnjavor-Banjaluka, a voda je ušla i u nekoliko domaćinstava.



Kako kažu mještani, najkritičnije je u naselju Ratkovac, na samom ulazu u Prnjavor, kao i u Banjalučkoj ulici koja se nalazi nedaleko od tog mjesta.



11.15 – Odgođena sjednica Skupštine grada

Sjednica Skupštine grada Banjaluka otkazana je zbog vanredne situacije na teritoriji 6 mjesnih zajednica grada Banjaluke, a koja je proglašena usljed obilnih padavina, poručio je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

11.05 – Nabujali Vrbas ne da mira nikome

Ne mjestu gdje se sinoć izlio Vrbas kod Termana u banjalučkom naselju Lazarevo mještani jutros dolaze i sa zebnjom gledaju u rijeku i provjeravaju vodostaj.

Voda se povukla sa mjesta gdje je u toku noći poplavila ulicu i vratila se u korito, ali nabujali Vrbas ne daje mira nikom.



11.01 – U Srpcu zaplavljeno 40 domaćinstava

Vrbas se izlio u Srpcu i zaplavio oko 40 domaćinstava u Starom Martincu, Razboju, Liliću i Kukuljama dok je u jednu kuću u Starom Martincu ušla voda. Poplavljeno je i više poljoprivrednih površina, prenosi Srbac-rs.

10.53 – Snažno nevrijeme u Mostaru

Jaki udari bure jutros oko 6 sati u Mostaru su lomili stabla, zaustavljali automobile u saobraćaju te pričinili znatnu materijalnu štetu.



10.45 – Proglašeno stanje prirodne nesreće

U Banovićima je zbog poplava proglašeno stanje prirodne nesreće.

Sve raspoloživo ljudstvo i mašine su na terenu i rade na uspostavljanju ponovne putne komunikacije na regionalnom putu Banovići – Zavidovići. Zbog veće količine vode na kolovozu, na ovoj dionici puta obustavljen je saobraćaj.

10.43 – Pošte Srpske: Kasne pošiljke

Usljed velike količine padavina tokom jučerašnjeg dana, saobraćanje linija Opšteg reda i reda prevoza poštanskih pošiljaka na pojedinim putnim pravcima odvijalo se usporeno i otežano, ali su sve linije pristigle po predviđenom toku saobraćanja, čime se u potpunosti obavio prenos poštanskih pošiljaka, saopšteno je iz Pošta Srpske.

10.41 – I poplava i požar

U Kotor Varošu u tvornici “Monouso”, u koju je ušla voda, danas je izbio  i požar.



Vatrogasci su na terenu.

10.39 – Odron na prevoju Borja

Magistralni put Kotor Varoš – Teslić ponovo je prekinut jer je došlo do novih odrona zemlje.

10.36 – Japra opada, Sana raste

Na području opštine Oštra Luka izlila se rijeka Japra i zaplavila nekoliko domaćinstava, a obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta između Budimlić Japre i Sanskog Mosta, rekao je Srni načelnik ove opštine Dragan Stanar. – Voda nije ušla u stambene, ali jeste u pomoćne objekte, a i velike površine usjeva su poplavljene – rekao je Stanar.

Prema njegovim riječima, nivo Japre trenutno je u opadanju, a Sane raste, mada ne tako intenzivno kao juče.

10.33 – Vodostaj Une, Save i Bosne ispod kote redovne odbrane

Vodostaj Une i Save u Kozarskoj Dubici i dalje je ispod kote redovne mjere odbrane od poplava u ovoj opštini, potrđeno je iz Odsjeka Civilne zaštite.
Vodostaj Une iznosi 343 centimetra i raste pet centimetara na sat, dok vodostaj Save iznosi 664 centimetra.

– Problem predstavljaju sve bujične vode, a najviše poljoprivrednog zemljišta zaplavila je rječica Moštanica – rekao je šef Odsjeka Civilne zaštite u Kozarskoj Dubici Đuro Trubarac.

Vodostaj Bosne u Modriči jutros je iznosio 200 centimetara i niži je za 100 centimetara od kote redovne odbrane od poplava.

10.21 – Za dva dana 137 litara po metru kvadratnom

Obilne padavine u protekla dva dana na području Bihaća rezultirale su izlijevanjem kanala za oborinske vode i potoka u naseljima Kamenica, Veliki i Mali Lug, Pokoj, Ozimice I, Založje, Vrsta, Klokot, Gata i Vedro Polje.



Prema podacima metorološke stanice Bihać u protekla 24 sata izmjerene su padavine od 53 litre po metru kvadratnom, što ukupno od nedjelje 12. maja iznosi 137 litara po metru kvadratnom.

10.12 – Zaplavljeno 50 domaćinstava

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje zaplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 osoba.

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

10.08 – Podzemne vode

Zbog podzemnih voda rijeke Široke, voda u pojedinim domaćinstvima u banjalučkom naselju Lazarevo ušla je u podrume kuća.

10.01 – Najveće padavine iza nas

Najveći talas padavina je iza nas, a već od vikenda stiže ljepše i stabilnije vrijeme. Najveće padavine zabilježene su tokom jučerašnjeg dana i u jutarnjim satima.



09.56 – Prekid puta prema Doboju 

Zbog ogromnih poplava u Tesliću je proglašena vanredna situacija.

Načelnik opštine Milan Milićević rekao je da je prekinuta putna komunikacija prema Doboju i određenom broju naselja u Tesliću.

09.53 – U Trnu poplavljena tri objekta

U Laktaškom naselju Trn poplavljena su tri stambena objekta, nakon što se izlio kanal koji se uliva u rječicu Bukovicu. Proglašena je vanredna situacija na čitavom toku rijeke Vrbas kroz opštinu Laktaši, te da se budno prati stanje kada je riječ o opasnostima od poplava. 

09.44 – Vanredno stanje proglašeno i u Prijedoru


U Prijedoru je upravo proglašeno vanredno stanje.

09.41. – Vatrogasci u borbi sa vodom

Cazinski vatrogasci imali su više intervencija zbog poplava na području grada. Intervenisali su u Slatini, Mutniku, Ćoralićima, kao i u JU “Gimnazija”, gdje je i dalje poplavljen parking prostor.



Veća plavljenja nastoje se spriječiti postavljanjem vreća pijeska, a na terenu u Slatini korišten je i skip JKP Vodovod i Čistoća.

09.32 – Besana noć za Sanski Most

Noć iza nas bila je besana za cijeli Sanski Most zbog ozbiljne opasnosti i najava FUCZ-a i Hidrometeorološkog zavoda FBiH da bi se mogla ponoviti kataklizmična 2014. godina kada je riječ o poplavama.

Mnogi građani na desnoj obali grada su juče potpuno iselili donje spratove kuća strahujući od vodene stihije, jer su sjećanja na 2014. još uvijek svježa i bolna za stotine domaćinstava. Takođe je sklonjena i stoka na sigurno. 

09.18 – Vanredno stanje u šest banjalučkih naselja

U Banjaluci je i dalje na snazi vanredno stanje u šest mjesnih zajednica: Lazarevo 1, Vrbanja, Ada, Česma Priječani i Zalužanima, procjenjujući dalje padavine.

Prema zvaničnim podacima, zabilježeno je preko 100 litara padavina po metru kvadratnom, što je kako kažu nadležni “nesumnjivo moralo izazvati porast bujičnih vodotokova”.

Gradonačelnik Igor Radojičić u jutrošnjem obraćanju je rekao da je evdientirana šteta u čak 21 mjesnoj zajednici, gdje se voda izlila u dvorišta, pomoćne objekte, te pojedina domaćinstva.

09.04 – U Novom Gradu se izlila Japra

Naselje Suhača u Novom Gradu gotovo je u potpunosti poplavilo uslijed izlijevanja rijeke Japre zbog obilnih kiša u BiH.

08.58 – Čelinac

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković kaže da je jutros situacija u centru opštine stabilizovana.

08.48 – Blokada puta Banjaluka – Prijedor

Put Banjaluka – Prijedor, u naselju Tunjice, blokiran je od jutros, kada se pokrenulo klizište.

08.25 – Radojičić: Stanje se smiruje

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je jutros gostujući na RTRS da se stanje u Banjaluci smiruje.

08.13 – Premještanje stvari

Iza mještana banjalučkog naselja Česma je neprospavana noć.



Stanovnici donjih djelova naselja su noć proveli podižući stvari na više spratove kuća, a mještani su svoja vozila parkirali u više djelove naselja. 

08.05 – Vodostaj Bosne u Doboju opada

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 6 sati iznosio je 413 centimetara i opada, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

08.02 – Kotor Varoš bez vode

Stanovnici Kotor Varoša, koji se snabdijevaju iz gradskog vodovoda, od jutros su bez vode. Riječ je o hiljadama korisnika, koji su bez vode ostali nakon što je ispražnjen rezervoar u naselju Kotorište.

07.53 – Una

Rijeka Una se u dijelu Mrakodola, Grdanovca i Petrinje te u Kostajnici izlila iz korita i poplavila dio poljoprivrednih parcela, a u ulici Ranka Šipke je došla u neposrednu bliznu stambenih objekata.

07.45 – Blokade

Više putnih pravaca je blokirano zbog poplava i odrona.

07.40 – Otkazana nastava

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine stanje s poplavama znatno se pogoršalo tokom noćnih sati. U dijelovima Doboja naređena je evakuacija, u dijelovima Banjaluke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mjestima je otkazana školska nastava.

07.30 – Prijedor

Prijedorčani se spremaju za najgore. Vodostaj Sane noćas je prešao kritičnu tačku još 10-tak centimetara je ostalo do izlijevanja Sane u mjestu Tukovi.

07.20 – Laktaši

U Laktašima je i dalje kritična situacija sa izlivanjem rijeke Vrbas. Vodostaj se ne povećava, ali se i ne smanjuje. Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović kaže za da se svi bore, ali da se plaše porasta vodostaja.

(BN/Srpskainfo)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Xxxxx

14.05.2019 09:09

eto sanse za nove lopovluke u sanaciji jadnih i poplavljenih građana

ODGOVORITE
Name

BG

14.05.2019 09:22

Tacno, sad ce taj isti jadni narod placati sanacije I placati porez za solidarnost, a da se bas nesto uradi dobro I posteno na vodotokovima.

Name

Re

14.05.2019 10:22

Njihovi su se već angažovali u glavne štabove za raspoređivanje.

Name

Hare

14.05.2019 09:32

Danima poplave najavljuju oni sad pune vreće sa pijeskom tačno smo glupani

ODGOVORITE
Name

NAJGORE TEK DOLAZI

14.05.2019 10:05

Meteorolozi predviđaju da će kiša padati još najmanje četiri dana! Samo neka pune za nedaj Boze ovo jos nisu ni pocele poplave kakva katastrofa tek dolazi.

Name

Re hare

14.05.2019 15:43

Narod je stoka.nista se ne desava kako su zaslužili.je... Za pivo i kokoš se prodaju.nije bitno koja stranka.sto kažeš već poplave bile i nisu izvukli pouku.kako će kad političari od sredstava što dobiju prvo odstrane sebi i familiju.iskoosju 20 kanala i fale se uradili nasip.pa koji crni nasip.i uvjek izliju rijeke na istim mjestima.dok političare ne počnu lemat uvjek će biti vako.nacelnik modrice vozi ku 7 a Modrica uvjek puna vode ko i okolna mjesta.al bitno da on ima novo auto.

Name

ББА

14.05.2019 09:41

Откуд у Лакташима поплава а 1000 их се молило под шатором и патријарх долибаша?

ODGOVORITE
Name

Resenje

14.05.2019 10:18

Sad kao nikad ocekujem da ce dodik pokazati svoj patriotizam i obuci uniformu VRS i popiti svu ovu vodu kao sto je najavio da ce popiti drinu dane bude granica sa Srbijom.

Name

re

14.05.2019 15:03

Bože,dobar si kakvih ima.

Name

maria

14.05.2019 10:04

treba da se suočimo s tim da se klima ekstremno promijenila, ne daj bože još cunamija na vrbasu, naš narod je uspavan isto kao i uspavana ljepotica, nije svjestan ni sebe ni prirode, neće vam niko narode moj pomoći ukoliko sami ne promijenite svoju svijest i ukoliko sami ne poradite na tome da zaštitite svoju zemlju i imovinu

ODGOVORITE
Name

Cica

14.05.2019 10:05

Mali Budo (JU Vode Srpske) je preuzeo prve korake. Da se ustanovi ko se kad vraca sa pauze i da tim potezom spreci poplave.

ODGOVORITE
Name

Drakce

14.05.2019 10:32

Svaka cast na potezu JU vode koje su poostreile disciplinu zaposlenih zahvaljujuci Malom Budi. Za svaku pohvalu

ODGOVORITE
Name

Slobodan

14.05.2019 11:45

Jel radi AGAPE.

ODGOVORITE
Name

ZA SLOBODANA

14.05.2019 12:37

SVE ĆE STATI I UNIŠTENO JE SEM,, AGAPE,, I,, PROINTERA,, SAMO JE IGORA TORNA RAZVALILA U ZG SA VOĐAMA PRAJDA.

Name

norac

14.05.2019 12:11

Vjerujte institucijama i ne nasjedajte na izvjestavanja opozicuje.Tako otprilike kaze Viskovic.

ODGOVORITE
Name

ZVRK

14.05.2019 12:34

BISERKA, VIKARNI EPIOPE MILE, DISPRČERU DEMPERA PRUŽAJU LI POMOĆ ROBNE REZERVE.. ZNAMO DA SU SVE ZALIHE POKRADENE PA DA NISU PRELETAČI NAPUNI LI. OPET FOND SOLIDARNOSTI. NEĆE MOĆI. BISERKI UKINUTI BUDŽET, RUDONJU ODUZETI HELIKOPTER KOGA VIŠE GULITE I ŠTA VAM KARAN NAMEĆE.

Name

Laki

14.05.2019 13:02

HAHA, KAKVE BUDALE ŽIVE U BIH, PA OVE POPLAVE ODGOVARAJU OVIMA NA VLASTI U RS A IRINEJ IH JAVNO PODRŽAVA. SVI SE UPLUSAJU OSIM GLUPOG NARODA..IMA BOGA...ŠTA STE PREDUZELI BAGRO OD 2014 OSIM ŠTO STE NARODU UZELI PARE. AJDE BAREM NEKA ŽELJKICA OBUJE ROZA ČIZME, MOŽDA MALO BUDE ŽENSKO..

ODGOVORITE
Name

Q

14.05.2019 14:12

Ajmo sad u red po novih 5000 maraka. Treba vama stranac da dodje i uvede red bando jedna!

ODGOVORITE
Name

re Q

14.05.2019 16:24

Pa ko ima stetu i treba da dobije i 10 000 ako se procijeni.U svijetu uragani uniste cijela naselja desetiine hiljada ljudi ostane bez icega mislis da im neko da nesto.

Name

Vojo 79

14.05.2019 17:19

Američki lobisti savjetuju Vladu RS u odnosima sa BiH i međunarodnom zajednicom,izdvaja se oko 80 000 maraka za ovo mjesecno. Kada ce brane i nasipi doći na red i socijalno ugrozeni gradjani pitam vladu RS i predsjednicu....?????

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

14.05.2019 17:53

A lijepo ste sjebali korito Vrbasa ovih proteklih godina. Padale su kiše i 80' i 70' i 60'..... godina u maju pa što to ništa ne poplavi. Postojale su rakete koje su razbijale oblake, e al tad je bilo stručnjaka sa završenom školom Bila su stručna lica, a sad dodje d.o.o Prnjavor da on pametnije šta tu treba da se radi

ODGOVORITE
Name

Xj

15.05.2019 02:06

Sta ljudi prezivljavaju od poplava to je strasno niko iz vlasti ne brine sto narod strada i jos govore da nema panike a voda narodu u kuci i u podrumima sve usjeve poplavila sacuvaj boze ja lopovluka i lopova oni se ne brinu a narod neka strada od poplava strasno strasno RS ZEMLJA BEZ ZAKONA I U NJOJ VLADAJU KRIMINALCI

ODGOVORITE