Нико више 22 у Партизану!

Очекивана и логична одлука управе црно-белих у години када се легендарни капитен опрашта од фудбала и црно-белог дреса. . .

Фудбал 14.05.2019 | 11:46
Нико више 22 у Партизану!
Мало је фудбалера у Партизановој историји важнијих од Саше Илића. А омиљенијих свакако нема, барем не за генерације рођене од деведесетих па наовамо. Дошао је тренутак растанка са легендарним капитеном, на крају сезоне Сале се опрашта од активног играња и ред је да му се његов Партизан на неки одужи за све. У којој мери је то могуће, велико је питање...

Закључно са последњом утакмицом чак 873 у дресу са црно-белим грбом; титула: 11; купова: шест; вечитих дербија: 31; седмо место на листи стрелаца на простору бивше Југославије: 130 комада! Једини везиста међу голгетерским величинама попут Сантрача, Бајевића, Панчева, Костића, Веселиновића... Могло би тако да се набрајао у недоглед. Сале је творница рекорда. 

Због свега тога, али и јединствене харизме, уз коју су стасавале генерације и генерација црно-белих клинаца и захваљујући којој ће се на хиљаде дечака заљубити у те боје, клуб из Хумске донео очекивану и сасвим логичну одлуку. Како пише Спортски журнал, Салетов легендарни број 22 заувек ће се из економата преселити у трофејну салу, у музеј Партизана. По угледу на многе велике клубове који су своје највеће легенде на тај начин сачували од заборава и указали им заслужену част, црно-бели ће тако на неки начин "урамити" своју икону за сва времена. 

У времену када навијачи и јавност много тога замерају актуелној управи, ово је потез који ће свакако наићи на одобравање. 

Саша Илић постаће први фудбалер у историји Партизана чији је број повучен из употребе.     

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар