Niko više 22 u Partizanu!

Očekivana i logična odluka uprave crno-belih u godini kada se legendarni kapiten oprašta od fudbala i crno-belog dresa. . .

Fudbal 14.05.2019 | 11:46
Niko više 22 u Partizanu!
Malo je fudbalera u Partizanovoj istoriji važnijih od Saše Ilića. A omiljenijih svakako nema, barem ne za generacije rođene od devedesetih pa naovamo. Došao je trenutak rastanka sa legendarnim kapitenom, na kraju sezone Sale se oprašta od aktivnog igranja i red je da mu se njegov Partizan na neki oduži za sve. U kojoj meri je to moguće, veliko je pitanje...

Zaključno sa poslednjom utakmicom čak 873 u dresu sa crno-belim grbom; titula: 11; kupova: šest; večitih derbija: 31; sedmo mesto na listi strelaca na prostoru bivše Jugoslavije: 130 komada! Jedini vezista među golgeterskim veličinama poput Santrača, Bajevića, Pančeva, Kostića, Veselinovića... Moglo bi tako da se nabrajao u nedogled. Sale je tvornica rekorda. 

Zbog svega toga, ali i jedinstvene harizme, uz koju su stasavale generacije i generacija crno-belih klinaca i zahvaljujući kojoj će se na hiljade dečaka zaljubiti u te boje, klub iz Humske doneo očekivanu i sasvim logičnu odluku. Kako piše Sportski žurnal, Saletov legendarni broj 22 zauvek će se iz ekonomata preseliti u trofejnu salu, u muzej Partizana. Po ugledu na mnoge velike klubove koji su svoje najveće legende na taj način sačuvali od zaborava i ukazali im zasluženu čast, crno-beli će tako na neki način "uramiti" svoju ikonu za sva vremena. 

U vremenu kada navijači i javnost mnogo toga zameraju aktuelnoj upravi, ovo je potez koji će svakako naići na odobravanje. 

Saša Ilić postaće prvi fudbaler u istoriji Partizana čiji je broj povučen iz upotrebe.     

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar