Станковић званично у Кући славних!

Дејан Станковић међу дивовима "Меаце"! Легенда Интера добио је велико признање у клубу са којим је дотицао врхове.  Године у Интеру најлепше у каријери! Ове године уз некадашњег капитена наше репрезентације у Кућу славних примљени Франческо Толдо, Ђакинто Факети и Ђузепе Меаца.

Фудбал 14.05.2019 | 11:20
Станковић званично у Кући славних!
Велику част доживео је вечерас прослављени српски репрезентативац Дејан Станковић. Он је уочи меча Интера и Кјева званично примљен у кућу славних миланског великана... 

"Пријем у кућу славних Интера је заиста велико, животно признање на које сам веома поносан и које ми много значи. Оваква признања, у спротском смилсу, дају неку врсту бесмртности и то ме чини врло срећним. Хвала пре свега мојој породици, пријатељима бројним саиграчима и тренерима из Интера, али и породици Морати, што су ми помогли да дођем и будем ту где јесам, у Кући славних једног тако великог клуба као што је Интер. Године проведене у Интеру биле су сигурно најуспешније у мојој каријери, јер о томе сведоче трофеји, а самим тим и за мене најлепше", рекао је Станковић

Ово је друга година како Интер уводи своје легенде у Кућу славних. У првој генерацији изабрани су Валтер Зенга, Хавијер Занети, Лотар Матеус и Роналдо. Станковић се заиста налази у изузетном друштву, с обзиром да су ове године уз некадашњег капитена наше репрезентације у Кућу славних гласовим навијача примљени Франческо Толдо, Ђакинто Факети и Ђузепе Меаца.

У конкуренцији везних играча Станковић је гласовима навијача победио Сандра Мацолу и Николу Бертија.

Подсетимо, Дејан Станковић је за Интер наступао од 2004. до 2013. године и пет пута освајао Скудето, четири пута Куп Италије, једну Лигу шампиона (2010), четири Суперкупа Италије и једно ФИФА Светско клупско првенство. У црно-плавом дресу одиграо је 239 утакмица и постигао 29 голова. 

Важна утакмица на "Ђузепе Меаци" (Интер - Кјево) у понедељак је почела лепом свечаношћу.

Некадашњи српски ас, Дејан Станковић (40) примљен је у Интерову "Кућу славних", заједно са још четири великана тог клуба, чиме су му се "неразури" још једном одужили за све што је дао од 2004. до 2013. године, колико је носио црно-плави дрес.

Уз Станковића, у "Кућу славних" примљени су и његов бивши саиграч, легендарни голман Интера Франческо Толдо (47), као и некадашњи леви бек Интера Ђакинто Факети (1942 - 2006) и Ђузепе Меаца (1910-1979), некадашњи тренер и нападач, који је играо за милански клуб од 1927. до 1940. и чије име и данас носи стадион.

Меацино признање примио је његов унук, Федерико, а Факетијево син - Лука.

Станковић је церемонији присуствовао заједно са члановима породице, а о уласку у Кућу славних рекао је...

"Пријем у Кућу славних Интера је заиста велико, животно признање на које сам веома поносан и
које ми много значи. Оваква признања, у спортском смилсу, дају неку врсту бесмртности и то ме чини врло срећним. Хвала пре свега мојој породици, пријатељима, бројним саиграчима и тренерима из Интера, али и породици Морати што су ми помогли да дођем и будем ту где јесам, у Кући славних једног тако великог клуба као што је Интер", изјавио је Станковић.

У дресу "неразура", чувени српски везиста освојио је пет титула Серије А, Лигу шампиона, ФИФА Светско првенство за клубове...

"Године проведене у Интеру биле су сигурно најуспешније у мојој каријери, јер о томе сведоче трофеји, а самим тим и за мене су биле најлепше", додао је Станковић.

Ово је друга година да Интер уводи своје легенде у своју "Кућу славних", а чланови прве "класе" били су Валтер Зенга, Хавијер Занети, Лотар Матеус и Роналдо.

У избору навијача, Станковић је у конкуренцији везних играча гласовима присталица Интера победио Сандра Мацолу и Николу Бертија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар