Stanković zvanično u Kući slavnih!

Dejan Stanković među divovima "Meace"! Legenda Intera dobio je veliko priznanje u klubu sa kojim je doticao vrhove.  Godine u Interu najlepše u karijeri! Ove godine uz nekadašnjeg kapitena naše reprezentacije u Kuću slavnih primljeni Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca.

Fudbal 14.05.2019 | 11:20
Stanković zvanično u Kući slavnih!
Veliku čast doživeo je večeras proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Stanković. On je uoči meča Intera i Kjeva zvanično primljen u kuću slavnih milanskog velikana... 

"Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sprotskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati, što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše", rekao je Stanković

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u Kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo. Stanković se zaista nalazi u izuzetnom društvu, s obzirom da su ove godine uz nekadašnjeg kapitena naše reprezentacije u Kuću slavnih glasovim navijača primljeni Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca.

U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Podsetimo, Dejan Stanković je za Inter nastupao od 2004. do 2013. godine i pet puta osvajao Skudeto, četiri puta Kup Italije, jednu Ligu šampiona (2010), četiri Superkupa Italije i jedno FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. U crno-plavom dresu odigrao je 239 utakmica i postigao 29 golova. 

Važna utakmica na "Đuzepe Meaci" (Inter - Kjevo) u ponedeljak je počela lepom svečanošću.

Nekadašnji srpski as, Dejan Stanković (40) primljen je u Interovu "Kuću slavnih", zajedno sa još četiri velikana tog kluba, čime su mu se "nerazuri" još jednom odužili za sve što je dao od 2004. do 2013. godine, koliko je nosio crno-plavi dres.

Uz Stankovića, u "Kuću slavnih" primljeni su i njegov bivši saigrač, legendarni golman Intera Frančesko Toldo (47), kao i nekadašnji levi bek Intera Đakinto Faketi (1942 - 2006) i Đuzepe Meaca (1910-1979), nekadašnji trener i napadač, koji je igrao za milanski klub od 1927. do 1940. i čije ime i danas nosi stadion.

Meacino priznanje primio je njegov unuk, Federiko, a Faketijevo sin - Luka.

Stanković je ceremoniji prisustvovao zajedno sa članovima porodice, a o ulasku u Kuću slavnih rekao je...

"Prijem u Kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i
koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter", izjavio je Stanković.

U dresu "nerazura", čuveni srpski vezista osvojio je pet titula Serije A, Ligu šampiona, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove...

"Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene su bile najlepše", dodao je Stanković.

Ovo je druga godina da Inter uvodi svoje legende u svoju "Kuću slavnih", a članovi prve "klase" bili su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

U izboru navijača, Stanković je u konkurenciji veznih igrača glasovima pristalica Intera pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar