Доручак штити срце

Уколико не доручкујете редовно, промените навике и избегните могућност од озбиљних проблема са срцем.
 

Здравље 14.05.2019 | 08:49
Доручак штити срце
УКОЛИКО не доручкујете редовно, промените навике и избегните могућност од озбиљних проблема са срцем. Нова студија америчких научника показала је да прескакање јутарњег оброка може да чак за 87 одсто повећа ризик од настанка кардиоваскуларних болести. Истраживачи су користили медицинске податке прикупљене последњих 18 година, а студијом је обухваћено 6.550 људи старијих од 40 година који су имали проблема са срцем.

Анализирани су упитници које су пацијенти попуњавали приликом пријема у болницу, а једно од питања било је колико често доручкују. Готово 60 одсто испитаника одговорило је да је доручковало свакодневно, 5,1 одсто је увек прескакало овај оброк, 10,9 процената је ретко јело ујутру, а 25 одсто није доручковало по неколико дана.

Последњих 50 година у Америци је примећен пораст броја оних који прескачу овај оброк, а више од 23,8 одсто младих не доручкује редовно. Стручњаци сматрају да је јутарњи оброк изузетно важан, јер помаже у одржавању баланса шећера у крви и контролише притисак.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

15.05.2019 15:19

Увек различити податци. Те добар је доручак, те није јер се дижу велике количине шећера итд.

ОДГОВОРИТЕ