Помпео открио детаље о Ирану

Амерички државни секретар Мајк Помпео је у Бриселу подијелио информације о “растућим пријетњама” из Ирана са европским савезницима и НАТО званичницима, саопштио је специјални амерички изасланик за Иран Брајан Хук.  

Свијет 14.05.2019 | 07:14
Помпео открио детаље о Ирану
– Секретар је желио да подијели неке детаље које не износимо јавно. Сматрамо да Иран треба да покуша да разговара умјесто што пријети. Они су лоше одлучили фокусирајући се на пријетње – рекао је Хук.

Иран је растућа пријетња и посјета Бриселу се чинила правовременом на путу за Сочи, додао је Хук, говорећи о планираној посјети Помпеа том руском љетовалишту гдје ће се данас састати с руским предсједником Владимиром Путином и шефом дипломатије Сергејем Лавровим.

Помпео је отказао посјету Москви, планирану за понедјељак, и умјесто тога се зауставио у Бриселу. 

Хук је додао да је Помпео са саговорницима у Бриселу разговарао и о нападу на неколико нафтних танкера код обале Уједињених Арапских Емирата.

На питање да ли Помпео криви Иран за нападе, Хук је одговорио:

“Разговарали смо о ономе што је изгледало као напад на комерцијални брод који је био усидрен код Фуџаире. Веома нам је драго што су нас Уједињени Арапски Емирати позвали да помогнемо у истрази.”

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дачо.14.5.2019

14.05.2019 09:49

Каубијима море веровати оњај ко нема памети.Када ће једном сватити европа даих лажете.Више сте направили рушевина и пљачке него хитлер.Растурилисте,Ирак,Либију,Сирију,Авганистан,Украину,Yугославију,багро каубојска.Сада мислите да растурите Иран и Венецуелу.Пљачкате нафту,мислим да нећете дуго каубоји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такви Су Се Родили,

14.05.2019 12:40

лазовцине.