Pompeo otkrio detalje o Iranu

Američki državni sekretar Majk Pompeo je u Briselu podijelio informacije o “rastućim prijetnjama” iz Irana sa evropskim saveznicima i NATO zvaničnicima, saopštio je specijalni američki izaslanik za Iran Brajan Huk.  

  • Vijesti
  • Svijet


– Sekretar je želio da podijeli neke detalje koje ne iznosimo javno. Smatramo da Iran treba da pokuša da razgovara umjesto što prijeti. Oni su loše odlučili fokusirajući se na prijetnje – rekao je Huk.

Iran je rastuća prijetnja i posjeta Briselu se činila pravovremenom na putu za Soči, dodao je Huk, govoreći o planiranoj posjeti Pompea tom ruskom ljetovalištu gdje će se danas sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovim.

Pompeo je otkazao posjetu Moskvi, planiranu za ponedjeljak, i umjesto toga se zaustavio u Briselu. 

Huk je dodao da je Pompeo sa sagovornicima u Briselu razgovarao i o napadu na nekoliko naftnih tankera kod obale Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na pitanje da li Pompeo krivi Iran za napade, Huk je odgovorio:

“Razgovarali smo o onome što je izgledalo kao napad na komercijalni brod koji je bio usidren kod Fudžaire. Veoma nam je drago što su nas Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali da pomognemo u istrazi.”

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Dačo.14.5.2019

14.05.2019 11:49

Kaubijima more verovati onjaj ko nema pameti.Kada će jednom svatiti evropa daih lažete.Više ste napravili ruševina i pljačke nego hitler.Rasturiliste,Irak,Libiju,Siriju,Avganistan,Ukrainu,Yugoslaviju,bagro kaubojska.Sada mislite da rasturite Iran i Venecuelu.Pljačkate naftu,mislim da nećete dugo kauboji...

lazovcine.

Takvi Su Se Rodili,

14.05.2019 14:40

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.