Рамадани у Мадриду, Јовић стиже прије Азара!

Српски нападач ће ускоро бити потврђен као појачање Реал Мадрида.

Фудбал 14.05.2019 | 10:34
Рамадани у Мадриду, Јовић стиже прије Азара!
Реал Мадрид има дговор са Еденом Азаром и Луком Јовићем, двојица фудбалера би требало да буду и званично потврђени као појачања до краја месеца.

Јовићев агент Фали Рададани је данас допутовао у Мадрид на завршне преговоре са Реалом око трансфера српског нападача и обавио састанак са Реаловим другом човеком Хосеом Анхелом Санчесом јавља шпански новинар Алберт Лесан. Уз додатак да се ускоро очекује и званична потврда трансфера.

Две стране су почеле преговоре још почетком априла када је Фали Рамадани понудио свог клијента Реалу, а Мадриђани одговорили да су спремни за преговоре. Познати менаџер је од тада неколико пута боравио у Мадриду чиме је затворио врата трансфера у Барселону која није желела да улази у лицитацију са љутим ривалом.

Преговори су текли добро и после месец дана је постигнут начелан споразум око шестогодишњег уговора вредног скоро 30.000.000 евра. Најутицајнији шпански медији су 3. маја потврдили да је све договорено на релацији клуб-играч и да Реал прелази на преговоре са Ајнтрахтом.  Испадање Ајнтрахта из Лиге Европе је само убрзало причу.

Остаје да Реал са Немцима пронађе модел за трансфер који би требало да износи око 60.000.000 евра. Могуће је да ће у супротном смеру кренути замена за Јовића. Помињао се Маријано Дијаз, али је његова цена превелика (око 30.000.000 евра) и није расположен за селидбу у Немачку. Друге опције су млади Раул де Томас који већ две сезоне блиста на позајмици у Рајо Ваљекану и Педро Дијаз из омладинског тима који важи за највећу наду Реала из млађих категорија. Остаје да се пронађе модел који ће одговарати и једнима, и другима, али нико у Мадриду више нема дилему да ће Лука Јовић задужити опрему Реала.

У идеалним условима, званична потврда би могла да уследи већ следеће недеље када се заврши Бундеслига, али је врло вероватније да ће се чекати још неколико дана у мају.

Јовић би требало да буде потврђен пре Едена Азара са којим је Реал такође постигао дговор и који је синоч потврдио да напушта Челси. И даље трају преговори са Челсијем, односно „гвозденом лејди“ Марином Грановскајом која инсистира на обештећењу од око 130.000.000 евра. Реал нуди 100.000.00 евра и ни цент више. Како је Челси доведен пред свршен чин Азаровим одбијањем да потпише нови уговор који му истиче за годину дана, неће имати куд осим да прихвати оно што му се нуди и прода најбољег играча.

Азаров трансфер би требало да буде потврђен после финала Лиге Европе које је на програму 29. маја у Бакуу. То ће бити Азарова опроштајна утакмца у дресу Плаваца после чега ће бити промовисан у четврто појачање Краљевског клуба за следећу сезону.

Суперталентовани Бразилац Родриго Гоес из Сантоса је још прошлог лета купљен за 45.000.000 евра и остављен је у Сантосу док не напуни 18 година. Зимус је купљен и његов земљак, млади Портов дефанзивац Едер Милитао за 50.000.000 евра, а Јовић и Азар ће наставити низ појачања.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар