Ramadani u Madridu, Jović stiže prije Azara!

Srpski napadač će uskoro biti potvrđen kao pojačanje Real Madrida.

Fudbal 14.05.2019 | 10:34
Ramadani u Madridu, Jović stiže prije Azara!
Real Madrid ima dgovor sa Edenom Azarom i Lukom Jovićem, dvojica fudbalera bi trebalo da budu i zvanično potvrđeni kao pojačanja do kraja meseca.

Jovićev agent Fali Radadani je danas doputovao u Madrid na završne pregovore sa Realom oko transfera srpskog napadača i obavio sastanak sa Realovim drugom čovekom Hoseom Anhelom Sančesom javlja španski novinar Albert Lesan. Uz dodatak da se uskoro očekuje i zvanična potvrda transfera.

Dve strane su počele pregovore još početkom aprila kada je Fali Ramadani ponudio svog klijenta Realu, a Madriđani odgovorili da su spremni za pregovore. Poznati menadžer je od tada nekoliko puta boravio u Madridu čime je zatvorio vrata transfera u Barselonu koja nije želela da ulazi u licitaciju sa ljutim rivalom.

Pregovori su tekli dobro i posle mesec dana je postignut načelan sporazum oko šestogodišnjeg ugovora vrednog skoro 30.000.000 evra. Najuticajniji španski mediji su 3. maja potvrdili da je sve dogovoreno na relaciji klub-igrač i da Real prelazi na pregovore sa Ajntrahtom.  Ispadanje Ajntrahta iz Lige Evrope je samo ubrzalo priču.

Ostaje da Real sa Nemcima pronađe model za transfer koji bi trebalo da iznosi oko 60.000.000 evra. Moguće je da će u suprotnom smeru krenuti zamena za Jovića. Pominjao se Marijano Dijaz, ali je njegova cena prevelika (oko 30.000.000 evra) i nije raspoložen za selidbu u Nemačku. Druge opcije su mladi Raul de Tomas koji već dve sezone blista na pozajmici u Rajo Valjekanu i Pedro Dijaz iz omladinskog tima koji važi za najveću nadu Reala iz mlađih kategorija. Ostaje da se pronađe model koji će odgovarati i jednima, i drugima, ali niko u Madridu više nema dilemu da će Luka Jović zadužiti opremu Reala.

U idealnim uslovima, zvanična potvrda bi mogla da usledi već sledeće nedelje kada se završi Bundesliga, ali je vrlo verovatnije da će se čekati još nekoliko dana u maju.

Jović bi trebalo da bude potvrđen pre Edena Azara sa kojim je Real takođe postigao dgovor i koji je sinoč potvrdio da napušta Čelsi. I dalje traju pregovori sa Čelsijem, odnosno „gvozdenom lejdi“ Marinom Granovskajom koja insistira na obeštećenju od oko 130.000.000 evra. Real nudi 100.000.00 evra i ni cent više. Kako je Čelsi doveden pred svršen čin Azarovim odbijanjem da potpiše novi ugovor koji mu ističe za godinu dana, neće imati kud osim da prihvati ono što mu se nudi i proda najboljeg igrača.

Azarov transfer bi trebalo da bude potvrđen posle finala Lige Evrope koje je na programu 29. maja u Bakuu. To će biti Azarova oproštajna utakmca u dresu Plavaca posle čega će biti promovisan u četvrto pojačanje Kraljevskog kluba za sledeću sezonu.

Supertalentovani Brazilac Rodrigo Goes iz Santosa je još prošlog leta kupljen za 45.000.000 evra i ostavljen je u Santosu dok ne napuni 18 godina. Zimus je kupljen i njegov zemljak, mladi Portov defanzivac Eder Militao za 50.000.000 evra, a Jović i Azar će nastaviti niz pojačanja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar