Сицилија у шоку: Палермо избачен у трећу лигу!

Жестока казна: Уместо у Серију А, иду у Серију Ц! Иако је био на прагу повратка у најјачу италијанску лигу, Палермо ће због финансијских малверзација морати у трећи ранг, одлучио је тамошњи фудбалски савез.  Фудбалски савез Италије није имао милости. . .

Фудбал 14.05.2019 | 08:38
Сицилија у шоку: Палермо избачен у трећу лигу!
Освајањем трећег места у Серији Б, фудбалери Палерма дошли су на праг повратка у Серију А.

Ипак, клуб са Сицилије неће учествовати у плеј-офу, с обзиром на то да је Фудбалски савез Италије, због финансијских малверзација, одлучио да их избаци у Серију Ц!

Тако ће у доигравање отићи Перуђа, која је првенство окончала на осмом месту, док ће Венеција сачувати статус друголигаша.

Некадашњи председник Палерма Маурицио Зампарини, који је у децембру прошле године клуб продао за 10 евра, оптужен је за прање новца, а због свега ће испаштати клуб у којем наступа српски репрезентативац Слободан Рајковић.

Палермо има право на жалбу, због које ће доћи до пролонгирања утакмица у баража Серије Б.

Биће то нови проблеми за други ранг италијанског фудбала, с обзиром да је текућа сезона каснила с почетком, а на крају је одлучено да лига броји непаран број клубова (19).

Све то због бројних финансијских неправилности.

Италијански Палермо избачен је у Серију Ц због финансијских малверзација, потврдио је Фудбалски савез Италије.

Кровна организација италијанског фудбала одлучила је да прогласи Сицилијанце последњепласираним тимом у Серији Б, што аутоматски значи и испадање овог клуба у нижи ранг. Ово је један од највећих удараца у историји за клуб који постоји пуних 118 година.

Палермо је завршио сезону на трећем месту на табели и требало је да игра бараж за пласман у Серију А, али ће после елиминације његово место у доигравању преузети деветопласирана Перуђа, коју тренира легендарни Алесандро Неста.

Захваљујући елиминацији Палерма из Серије Б, и Венеција ће обезбедити опстанак у друголигашком друштву, док ће Салернитана и Фођа у баражу одлучити о опстанку.

У образложењу одлуке о елиминацији Палерма из Серије Б стоји да је утврђено да је бивши газда Мурицио Зампарини прао новац директно преко овог клуба тако што га је продао компанији коју је сам основао за одређену своту, а потом за минималну суму откупио исти тај Палермо назад од те компаније.

Управо то је разлог зашто су Сицилијанци претходних месеци били предмет безуспешних покушаја промене власништва.

Клуб са стадиона Ренцо Барбера најављује жалбу на ову одлуку па нас сигурно очекује бурно лето у ионако конфузној сезони у Серији Б, која је почела са закашњењем у септембру 2018. и то са свега 19 клубова због великог броја финансијских махинација.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар