Sicilija u šoku: Palermo izbačen u treću ligu!

Žestoka kazna: Umesto u Seriju A, idu u Seriju C! Iako je bio na pragu povratka u najjaču italijansku ligu, Palermo će zbog finansijskih malverzacija morati u treći rang, odlučio je tamošnji fudbalski savez.  Fudbalski savez Italije nije imao milosti. . .

Fudbal 14.05.2019 | 08:38
Sicilija u šoku: Palermo izbačen u treću ligu!
Osvajanjem trećeg mesta u Seriji B, fudbaleri Palerma došli su na prag povratka u Seriju A.

Ipak, klub sa Sicilije neće učestvovati u plej-ofu, s obzirom na to da je Fudbalski savez Italije, zbog finansijskih malverzacija, odlučio da ih izbaci u Seriju C!

Tako će u doigravanje otići Peruđa, koja je prvenstvo okončala na osmom mestu, dok će Venecija sačuvati status drugoligaša.

Nekadašnji predsednik Palerma Mauricio Zamparini, koji je u decembru prošle godine klub prodao za 10 evra, optužen je za pranje novca, a zbog svega će ispaštati klub u kojem nastupa srpski reprezentativac Slobodan Rajković.

Palermo ima pravo na žalbu, zbog koje će doći do prolongiranja utakmica u baraža Serije B.

Biće to novi problemi za drugi rang italijanskog fudbala, s obzirom da je tekuća sezona kasnila s početkom, a na kraju je odlučeno da liga broji neparan broj klubova (19).

Sve to zbog brojnih finansijskih nepravilnosti.

Italijanski Palermo izbačen je u Seriju C zbog finansijskih malverzacija, potvrdio je Fudbalski savez Italije.

Krovna organizacija italijanskog fudbala odlučila je da proglasi Sicilijance poslednjeplasiranim timom u Seriji B, što automatski znači i ispadanje ovog kluba u niži rang. Ovo je jedan od najvećih udaraca u istoriji za klub koji postoji punih 118 godina.

Palermo je završio sezonu na trećem mestu na tabeli i trebalo je da igra baraž za plasman u Seriju A, ali će posle eliminacije njegovo mesto u doigravanju preuzeti devetoplasirana Peruđa, koju trenira legendarni Alesandro Nesta.

Zahvaljujući eliminaciji Palerma iz Serije B, i Venecija će obezbediti opstanak u drugoligaškom društvu, dok će Salernitana i Fođa u baražu odlučiti o opstanku.

U obrazloženju odluke o eliminaciji Palerma iz Serije B stoji da je utvrđeno da je bivši gazda Muricio Zamparini prao novac direktno preko ovog kluba tako što ga je prodao kompaniji koju je sam osnovao za određenu svotu, a potom za minimalnu sumu otkupio isti taj Palermo nazad od te kompanije.

Upravo to je razlog zašto su Sicilijanci prethodnih meseci bili predmet bezuspešnih pokušaja promene vlasništva.

Klub sa stadiona Renco Barbera najavljuje žalbu na ovu odluku pa nas sigurno očekuje burno leto u ionako konfuznoj sezoni u Seriji B, koja je počela sa zakašnjenjem u septembru 2018. i to sa svega 19 klubova zbog velikog broja finansijskih mahinacija.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar