Брутално искрени Оле Гунар...

Нећемо се борити за титулу дуго, дуго. . . ! Норвежанин предочио какви су циљеви Манчестера за наредну сезону.

Фудбал 13.05.2019 | 20:55
Брутално искрени Оле Гунар...
Била је то драматична сезона. Скоро као тек завршена. Тркали су се за титулу градски ривал, Манчестер Сити и Манчестер јунајтед. Све до последњег кола, до последњег метра. И Грађани су, баш као и сад, први прошли кроз циљ чаробним голом Серхија Куна Агуера у четвртом минуту надокнаде времена поритв Квинс Парк Ренџерса 2012. године.

У том тренутку, сер Алекс Фергусон, разочаран што су „бучне комшије“ узеле титулу, одложе одлазак у пензију и наредно првенство завршава на првом месту. Као и доликује. Отад је Јунајтед у константном заостатку. Седмо место наредне сезоне, па четврто, пето, шесто, лане друго са Жозеом Мурињом и тек се сад, заправо, шта је Португалац направио, јер је његов наследник Оле Гунар Солскјер остао без Лиге шампиона и спустио тим на шесту позицију.

„Последњих неколико месеци је било баш напорно како за тим, клуб, тако и играче“, јадикује Норвежанин после пораза од Кардифа (0:2) у завршном колу Премијер лиге.

Не може се рећи да је Оле Гунар најодговорнији, има и до клупске политике која је и Мурињу везивала руке, нарочито око избора штопера, али је ситуација таква да је после почетних 12 утакмица без порзаа „убица дечјег лица“ упао у црну рупу из које ни сам није могао да се избави. Памтиће се елиминација скупоценог Пари Сен Жермена из Лиге шампиона и – ништа више.

„Мање-више, једина позитивна околност у целој причи је да је сезона готова. Почетак припрема заказан је за 1. јул и тад ћемо видети како даље. Биће нам потребно баш доста времена да бисмо се опет борили за прво место, да стигнемо лидере. Наш фокус би, за почетак, требало да буде пласман међу прве четири екипе на табели“.

Брутално, али делује и искрено кад то каже Солскјер. Јасно му је да су Манчестер Сити и Ливерпул толико одмаклии да их је скоро немогуће стићи. Зато су и циљеви за наредну сезону већ сад знатно умеренији. Нико у црвеном делу града не помиње титулу.

„Напашћемо Лигу Европе, ФА куп, Лига куп, јер Манчестер јунајтед себи не сме да дозволи да буде неколико сезона без трофеја. Жозе Мурињо је освојио Лигу Европе и то је реална амбиција коју себи можемо да поставимо. Што се Премијер лиге тиче, све је јасно кад погледате колико бодова смо заостали иза две првопласиране екипе, одличне екипе. Посебне по много чему. За Арсеналом, Челсијем и Тотенхемом заостајемо четири, пет или шест поена. Њих морамо да јуримо, а да притом не дозволимо да се ико нама приближи“, додао је Солскјер, који је преноси британска штампа, изнервиран поразом од Кардифа толико побеснео на играче да им је рекао да одмах могу да иду на одмор и отказао редовно годишње окупљање на коме је клуб званично требало да се опрости од Андера Ерере и Антонија Валенсије.

Осим њих, клуб извесно напушта прва примадона тима, Пол Погба, уговор истиче Хуану Мати, а клуб би радо да се отарасили Алексиса Санчеза, нарочито ако се  има у виду огромна плата Чилеанца.

А и сам Солскјер је пред баражном ватром критика.

„Ништа ме не би изненадило у фудбалу, па ни да Оле Гунар добије отказ јер га је савладао Кардиф. Свашта може да се деси. Не зарађује он као Мурињо, па да клуб мора да му исплати 15.000.000 фунти да би га се решио, мада мислим да ће после овог пораза бити озбиљних састанака на Олд Трафорду. Мора се озбиљно размислити шта шта даље, пошто није успео да обрише патос са Велшанима. Да ли то значи да је Манчестер погрешио што је Норвежанину уопште дао уговор на три године? Да није забележио дугачку серију победа на почетку дефинитивно не би био тренер данас“, јасан је Пол Мерсон, некадашњи везиста Арсенала, годинама стручни консултант Скај спорта.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар