Ласло у Риму - прво и берићетно!

Ђере први наступ у каријери на мастерсу у Риму почео победом.  Ђере лако са Кукушкином за друго коло Рима.  Српски тенисер Ласло Ђере победио је Казахстанца Михаила Кукушкина са 2-0 у сетовима у првом колу Мастерса у Риму.

Тенис 13.05.2019 | 13:46
Ласло у Риму - прво и берићетно!
Он је Кукушкина савладао после једног часа и 18 минута борбе – 6:3, 6:4.

Ђере се осветио Кукушкину за претходна два пораза која му је Казахстанац нанео на АТП Туру.

Ласлу је за први сет био довољан један брејк. Направио га је одмах на старту меча, а противнику није допустио више од два поена на ритерну приликом целог првог дела игре.

У другом сету прича је била малтене иста. Ђере је доминирао у својим сервис гемовима, а онда на 3:3 направио кључни брејк.

У последњем Кукушкиновом гему дошао је до две меч лопте, које није искористио, али је убрзо новим добрим сервисима дошао до победе и пласмана у друго коло.

Ђере ће се у наредној рунди састати са грузијским тенисером Николозом Басилашвилијем.

Ласло Ђере одлично је започео наступ на мастерсу у Риму. Српски играч први пут у каријери заиграо је на престижном турниру у престоници Италије и одмах је уписао победу.

У првој рунди на Форо Италику славио је против Михаила Кукушкина, и то први пут - 6:3, 6:4.

Против Казахстанца играо је претходно три меча, од којих је два изгубио (прошле године у Индији и ове у Софији), а један добио у Чешкој 2018, али без борбе.

Ђере Кукушкину није дозволио да направи брејк, док је он у сваком сету по једном одузео ривалу сервис.

Други рекет Србије у следећој рунди састаће се са Николозом Басилашвилијем, 14. носиоцем у Риму, који је био успешнији од Мартона Фучовича (6:1, 7:6).

Грузијац, тренутно 18. Играч света, са Ђереом је до сада одиграо три меча и добио само један, први 2015. године у квалификацијама на Ролан Гаросу. Српски тенисер након тога је славио у Кицбили прошле године (2:0), али и недавно на турниру у Будимпешти (2:1).

Мастерс у Риму, пети ове сезоне, игра се за наградни фонд од 5.791.280 евра, а први носилац је Новак Ђоковић.

Извор: мондо.рс, Б92

Коментари / 0

Оставите коментар