Laslo u Rimu - prvo i berićetno!

Đere prvi nastup u karijeri na mastersu u Rimu počeo pobedom.  Đere lako sa Kukuškinom za drugo kolo Rima.  Srpski teniser Laslo Đere pobedio je Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 2-0 u setovima u prvom kolu Mastersa u Rimu.

Tenis 13.05.2019 | 13:46
Laslo u Rimu - prvo i berićetno!
On je Kukuškina savladao posle jednog časa i 18 minuta borbe – 6:3, 6:4.

Đere se osvetio Kukuškinu za prethodna dva poraza koja mu je Kazahstanac naneo na ATP Turu.

Laslu je za prvi set bio dovoljan jedan brejk. Napravio ga je odmah na startu meča, a protivniku nije dopustio više od dva poena na riternu prilikom celog prvog dela igre.

U drugom setu priča je bila maltene ista. Đere je dominirao u svojim servis gemovima, a onda na 3:3 napravio ključni brejk.

U poslednjem Kukuškinovom gemu došao je do dve meč lopte, koje nije iskoristio, ali je ubrzo novim dobrim servisima došao do pobede i plasmana u drugo kolo.

Đere će se u narednoj rundi sastati sa gruzijskim teniserom Nikolozom Basilašvilijem.

Laslo Đere odlično je započeo nastup na mastersu u Rimu. Srpski igrač prvi put u karijeri zaigrao je na prestižnom turniru u prestonici Italije i odmah je upisao pobedu.

U prvoj rundi na Foro Italiku slavio je protiv Mihaila Kukuškina, i to prvi put - 6:3, 6:4.

Protiv Kazahstanca igrao je prethodno tri meča, od kojih je dva izgubio (prošle godine u Indiji i ove u Sofiji), a jedan dobio u Češkoj 2018, ali bez borbe.

Đere Kukuškinu nije dozvolio da napravi brejk, dok je on u svakom setu po jednom oduzeo rivalu servis.

Drugi reket Srbije u sledećoj rundi sastaće se sa Nikolozom Basilašvilijem, 14. nosiocem u Rimu, koji je bio uspešniji od Martona Fučoviča (6:1, 7:6).

Gruzijac, trenutno 18. Igrač sveta, sa Đereom je do sada odigrao tri meča i dobio samo jedan, prvi 2015. godine u kvalifikacijama na Rolan Garosu. Srpski teniser nakon toga je slavio u Kicbili prošle godine (2:0), ali i nedavno na turniru u Budimpešti (2:1).

Masters u Rimu, peti ove sezone, igra se za nagradni fond od 5.791.280 evra, a prvi nosilac je Novak Đoković.

Izvor: mondo.rs, B92

Komentari / 0

Ostavite komentar