Вучић данас пред владикама

- Предсједник Александар Вучић присуствоваће данас сједници редовног годишњег засједања Светог архијерејског сабора СПЦ, на позив патријарха Иринеја.

Србија 13.05.2019 | 13:09
Вучић данас пред владикама
Вучић ће се, у поподневном дијелу засједања, у 17 сати обратити члановима Сабора, са којима ће имати прилику да разговара на тему актуелне ситуације у вези са Косовом и Метохијом, али и другим питањима од значаја за Србију и српски народ уопште, као и за односе државе и цркве, најавила је Прес служба предсједника.

Засједању Сабора, у Патријаршији, присуствоваће и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, на позив српског патријарха.

Предсједник Вучић је јуче изјавио да је поносан што ће имати прилику да присуствује Сабору СПЦ на којем ће, како је најавио, говорити о КиМ, данашњој позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили ''његову анатему и говорили најлошије ствари о њему''.

Он је, одговарајући на питања новинара о очекивањима од Сабора, имајући у виду да писање медија да су неке владике против његовог обраћања, нагласио да је за њега велика част што ће присуствовати том догадјају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

''Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије", рекао је Вучић.

Предсједник је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује на Сабору и навео да ће имати много воље и енергије да говори о Косови и Метохији, позицији Србије данас и односу државе према цркви.

Изразио је увјерење да ће његово присуство Сабору бити од значаја за дијалог и разговор оних који не морају увијек исто да мисле.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ре

13.05.2019 12:24

Ове владике рентирас као ауто на сат, дан ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

13.05.2019 12:54

ТОЈЕ ЗАЛОСТ ПАТРИЈАХ ВЛАДИКЕ И ОСТАЛО СВЕСТЕНСТВО ОКУПИТЕ НАРОД ОКО ПРАВОСЛАВНЕ ИДЕЈЕ АНЕ КАО ПАТРИЈАХ ИРИНЕ СЛАВИ СЛАВУ КОД ДОДИКА ВУЦИЦ ТРЕБА ДА САЦУВА КОСОВО АНЕ ДА ГЛУМИ ВЛАДИКУ

Name

Ре

13.05.2019 13:12

Јадно за СПЦ

Name

Ре

13.05.2019 13:18

Не може АВ сачуват Косово !!! Косово је изгубљено због Српске политике према Албанцима на Косову 90тих. То је крај прице .Теска је то истина али доста њих живи у заблуди да ће Косово икад бити поново дио Србије. Прочитај која злодјела је воска Србије и паравојска ( интернет пун доказа) чинила на Косову ако хоцес да прогледаш и схватиш зашто је Србиња изгубила Косово? Ако нећеш да читаш онда живи у свом лажном свијету.

Name

Јеца

13.05.2019 13:57

Има ли на том сајту, да се види ста су шиптари радили Српском народу, и ста раде и дан данас, јеси ли то процитао.

Name

ре јеца

13.05.2019 14:53

Отидји на Косово тамо јос зиве Срби!!!! Ако им је тако" лосе" засто зиве тамо? То сто ти сервирају АВ и његови медији окаци мацку о реп.

Name

Да

13.05.2019 16:18

Сва средства за стварање култа лицности,па и поп Иринеј за оаре ради све.Свака цаст владикама који су зељели да спријеце ову спрдњу. Пфви су побјегли са Косова па сада хоце да поново страда недузни народ!И јос и Додик сједи тамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.05.2019 11:43

СЛАТКИ СУ ДА СЛАЂИ НЕ МОГУ БИТИ НЕ ТРЕБА ИХ ШЕЋЕРИТИ ОВО ЈЕ САСВИМ ДОВОЉНО УЖИВАЈТЕ У ЉЕПОТИ.НИКАД ТЕШЕ А ВИШЕ ОСМЈЕХА ТО ЈЕ ЖИВОТ.

ОДГОВОРИТЕ