Vučić danas pred vladikama

- Predsjednik Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sjednici redovnog godišnjeg zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC, na poziv patrijarha Irineja.

Srbija 13.05.2019 | 13:09
Vučić danas pred vladikama
Vučić će se, u popodnevnom dijelu zasjedanja, u 17 sati obratiti članovima Sabora, sa kojima će imati priliku da razgovara na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve, najavila je Pres služba predsjednika.

Zasjedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvovaće i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na poziv srpskog patrijarha.

Predsjednik Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ''njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu''.

On je, odgovarajući na pitanja novinara o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom dogadjaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

''Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije", rekao je Vučić.

Predsjednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uvjerenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvijek isto da misle.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Re

13.05.2019 12:24

Ove vladike rentiras kao auto na sat, dan ..

ODGOVORITE
Name

TITO

13.05.2019 12:54

TOJE ZALOST PATRIJAH VLADIKE I OSTALO SVESTENSTVO OKUPITE NAROD OKO PRAVOSLAVNE IDEJE ANE KAO PATRIJAH IRINE SLAVI SLAVU KOD DODIKA VUCIC TREBA DA SACUVA KOSOVO ANE DA GLUMI VLADIKU

Name

Re

13.05.2019 13:12

Jadno za SPC

Name

Re

13.05.2019 13:18

Ne može AV sačuvat Kosovo !!! Kosovo je izgubljeno zbog Srpske politike prema Albancima na Kosovu 90tih. To je kraj price .Teska je to istina ali dosta njih živi u zabludi da će Kosovo ikad biti ponovo dio Srbije. Pročitaj koja zlodjela je voska Srbije i paravojska ( internet pun dokaza) činila na Kosovu ako hoces da progledaš i shvatiš zašto je Srbinja izgubila Kosovo? Ako nećeš da čitaš onda živi u svom lažnom svijetu.

Name

Jeca

13.05.2019 13:57

Ima li na tom sajtu, da se vidi sta su šiptari radili Srpskom narodu, i sta rade i dan danas, jesi li to procitao.

Name

re jeca

13.05.2019 14:53

Otidji na Kosovo tamo jos zive Srbi!!!! Ako im je tako" lose" zasto zive tamo? To sto ti serviraju AV i njegovi mediji okaci macku o rep.

Name

Da

13.05.2019 16:18

Sva sredstva za stvaranje kulta licnosti,pa i pop Irinej za oare radi sve.Svaka cast vladikama koji su zeljeli da sprijece ovu sprdnju. Pfvi su pobjegli sa Kosova pa sada hoce da ponovo strada neduzni narod!I jos i Dodik sjedi tamo!

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.05.2019 11:43

SLATKI SU DA SLAĐI NE MOGU BITI NE TREBA IH ŠEĆERITI OVO JE SASVIM DOVOLJNO UŽIVAJTE U LJEPOTI.NIKAD TEŠE A VIŠE OSMJEHA TO JE ŽIVOT.

ODGOVORITE