Никола Јокић: Ово је моја кривица!

"Узнемирен је јер мисли да није учинио довољно да Денвер добије утакмицу, невероватно је колики притисак ставља на себе, иако то није његова кривица!", рекао је тренер Мајкл Малоун после утакмице.

Кошарка 13.05.2019 | 12:52
Никола Јокић: Ово је моја кривица!
Болан пораз Денвера пред домаћом публиком за елиминацију из плеј-офа.

Водили су Нагетси у серији 3:2, али за разлику од "мајсторице" против Спурса, овога пута нису били у довољном нападачком ритму, док су на другој страни били неуспешни сви њихови покушаји да зауставе Мекалума који је утакмицу завршио са 37 поена...

Одменио је Демијана Лиларда, кога није ишао шут и "склонио" се у корист другог бека, док Никола Јокић, који је деловао уморно, није имао праву подршку у завршници утакмице.

У поразу свог тима (100:96) којим је за Нагетсе завршен плеј-оф у полуфиналу конференције, Јокић је имао 29 поена, 13 скокова и две асистенције, али у глобалу није био задовољан својом партијом тако да је саиграчима рекао да преузима одговорност за пораз на себе.

"Гледају ме као лидера и као најбољег играча, промашио сам слободно бацање овде и тамо у Портланду, осећам кривицу за пораз", рекао је Јокић после меча.

"Промашио сам много шутева, неке сам морао да убацим.. Тужан сам и разочаран. Била је тешка утакмица, имали смо своје шансе, они своје, али су они своје паметније искористили", додао је српски центар који је пропуштену шансу видео у офанзивним скоковима и "пеналима".

Казао је да пораз за њега није мотивација, као што то није био онај од Минесоте у 82. мечу прошле сезоне после ког су остали "испод црте", а од себе и саиграча тражи да буду бољи.

Његов тренер Мајкл Малоун је после утакмице ипак деловао спокојно и не превише забринуто због тога што је знао да је Денвер надмашио очекивања у овој сезони, а посебно се окренуо на изјаву Николе Јокића пред саиграчима у свлачионици.

"Никола Јокић је преузео одговорност за пораз. То није његова кривица... Ово је био тимски подухват и тражили смо од њега много у плеј-офу, али ми смо играли једни за друге, како на терену и ван њега. Ништа нема без хемије", рекао је Мајкл Малоун после меча који је решен у финишу утакмице, после велике драме.

Никола Јокић је у овом плеј-офу (14 утакмица) у просеку бележио 25,1 поен, 13 скокова и 8,4 асистенције по чему је један од најбољих играча лиге.

Ако се на то све дода и скромност и суочавање са одговорношћу, онда се може рећи да је Никола Јокић драстично сазрео и да се с правом може звати звездом НБА лиге, што мисли и његов тренер, не и највећи део Америке.

"Надам се да после 14 утакмица у плеј-офу цела Америка коначно ценити његу игру. Практично је имао трипл-дабл за 40 минута у просеку, најбољи је центар у НБА лиги, а добро је што је емотиван и види се колико брине... Узнемирен је јер мисли да није учинио довољно да Денвер добије утакмицу, невероватно је колики притисак ставља на себе, иако то није његова кривица!", рекао је Мајкл Малоун у свом обраћању новинарима и додао:

"Дивно је дете. Радујем се што ћу га тренирати и у годинама које долазе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар