Nikola Jokić: Ovo je moja krivica!

"Uznemiren je jer misli da nije učinio dovoljno da Denver dobije utakmicu, neverovatno je koliki pritisak stavlja na sebe, iako to nije njegova krivica!", rekao je trener Majkl Maloun posle utakmice.

Košarka 13.05.2019 | 12:52
Nikola Jokić: Ovo je moja krivica!
Bolan poraz Denvera pred domaćom publikom za eliminaciju iz plej-ofa.

Vodili su Nagetsi u seriji 3:2, ali za razliku od "majstorice" protiv Spursa, ovoga puta nisu bili u dovoljnom napadačkom ritmu, dok su na drugoj strani bili neuspešni svi njihovi pokušaji da zaustave Mekaluma koji je utakmicu završio sa 37 poena...

Odmenio je Demijana Lilarda, koga nije išao šut i "sklonio" se u korist drugog beka, dok Nikola Jokić, koji je delovao umorno, nije imao pravu podršku u završnici utakmice.

U porazu svog tima (100:96) kojim je za Nagetse završen plej-of u polufinalu konferencije, Jokić je imao 29 poena, 13 skokova i dve asistencije, ali u globalu nije bio zadovoljan svojom partijom tako da je saigračima rekao da preuzima odgovornost za poraz na sebe.

"Gledaju me kao lidera i kao najboljeg igrača, promašio sam slobodno bacanje ovde i tamo u Portlandu, osećam krivicu za poraz", rekao je Jokić posle meča.

"Promašio sam mnogo šuteva, neke sam morao da ubacim.. Tužan sam i razočaran. Bila je teška utakmica, imali smo svoje šanse, oni svoje, ali su oni svoje pametnije iskoristili", dodao je srpski centar koji je propuštenu šansu video u ofanzivnim skokovima i "penalima".

Kazao je da poraz za njega nije motivacija, kao što to nije bio onaj od Minesote u 82. meču prošle sezone posle kog su ostali "ispod crte", a od sebe i saigrača traži da budu bolji.

Njegov trener Majkl Maloun je posle utakmice ipak delovao spokojno i ne previše zabrinuto zbog toga što je znao da je Denver nadmašio očekivanja u ovoj sezoni, a posebno se okrenuo na izjavu Nikole Jokića pred saigračima u svlačionici.

"Nikola Jokić je preuzeo odgovornost za poraz. To nije njegova krivica... Ovo je bio timski poduhvat i tražili smo od njega mnogo u plej-ofu, ali mi smo igrali jedni za druge, kako na terenu i van njega. Ništa nema bez hemije", rekao je Majkl Maloun posle meča koji je rešen u finišu utakmice, posle velike drame.

Nikola Jokić je u ovom plej-ofu (14 utakmica) u proseku beležio 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencije po čemu je jedan od najboljih igrača lige.

Ako se na to sve doda i skromnost i suočavanje sa odgovornošću, onda se može reći da je Nikola Jokić drastično sazreo i da se s pravom može zvati zvezdom NBA lige, što misli i njegov trener, ne i najveći deo Amerike.

"Nadam se da posle 14 utakmica u plej-ofu cela Amerika konačno ceniti njegu igru. Praktično je imao tripl-dabl za 40 minuta u proseku, najbolji je centar u NBA ligi, a dobro je što je emotivan i vidi se koliko brine... Uznemiren je jer misli da nije učinio dovoljno da Denver dobije utakmicu, neverovatno je koliki pritisak stavlja na sebe, iako to nije njegova krivica!", rekao je Majkl Maloun u svom obraćanju novinarima i dodao:

"Divno je dete. Radujem se što ću ga trenirati i u godinama koje dolaze".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar