Новаку трофеј на шљаци послије три године!

Добро је, узео сам титулу без изгубљеног сета! Српски ас додатно побегао Надалу на врху АТП листе.

Тенис 13.05.2019 | 11:36
Новаку трофеј на шљаци послије три године!
Три године Новак Ђоковић није освојио титулу на шљаци. Још откако је 2016. године узео Ролан Гарос и заокружио каријеру, остварио „Ноле слем“, успех који скоро пола века ником није успело. И та лоша серија је најзад прекинута, српски ас се окитио трофејем у Мадриду.

Сумње су пратиле Ђоковића уочи овог турнира, јер није блистао у периоду од Аустралијан опена, али он је развејао на бриљантан начин: освајањем титуле без изгубљеног сета!

Млади Стефанос Циципас у финалу само је у другом сету успео да мало презноји најбољег тенисера света.

„Нисам изгубио сет на турниру и због тога сам веома задовољан. У периоду после Аустралијан опена нисам играо најбоље, па сам покушавао да се у Мадриду вратим на свој ниво. За мене је ово веома важна победа и једва чекам да наставим да играм на турниру у Риму“, рекао је Ђоковић после меча.

Новак је настављао да ниже сјајне резултате у каријери. Ово му је 74. пехар укупно, а 33. мастерс трофеј, по чему је рекордер заједно са Надалом.

Ђоковић је повећао вођство на АТП листи у односу на Шпанца, па ће од понедељка имати више од 4.200 бодова предности.

А, српски ас „бије“ ривале и по заради ове године од турнирских резултата. Новак је сада на 4.760.000 долара, док је Федерер иза њега са 3.000.000.



Млади Циципас је био разочаран због пораза, али је признао да није могао много тога више да учини.

„Новак има најбољи бекхенд ударац од свих људских бића на овој планети. Заслужио је победу, играо је невероватно. Његов ниво игре овде је био виши него на ранијим турнирима“, истакао је Циципас.

Тениски караван се сели у Рим, где већ од понедељка почиње нови мастерс. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар