Novaku trofej na šljaci poslije tri godine!

Dobro je, uzeo sam titulu bez izgubljenog seta! Srpski as dodatno pobegao Nadalu na vrhu ATP liste.

Tenis 13.05.2019 | 11:36
Novaku trofej na šljaci poslije tri godine!
Tri godine Novak Đoković nije osvojio titulu na šljaci. Još otkako je 2016. godine uzeo Rolan Garos i zaokružio karijeru, ostvario „Nole slem“, uspeh koji skoro pola veka nikom nije uspelo. I ta loša serija je najzad prekinuta, srpski as se okitio trofejem u Madridu.

Sumnje su pratile Đokovića uoči ovog turnira, jer nije blistao u periodu od Australijan opena, ali on je razvejao na briljantan način: osvajanjem titule bez izgubljenog seta!

Mladi Stefanos Cicipas u finalu samo je u drugom setu uspeo da malo preznoji najboljeg tenisera sveta.

„Nisam izgubio set na turniru i zbog toga sam veoma zadovoljan. U periodu posle Australijan opena nisam igrao najbolje, pa sam pokušavao da se u Madridu vratim na svoj nivo. Za mene je ovo veoma važna pobeda i jedva čekam da nastavim da igram na turniru u Rimu“, rekao je Đoković posle meča.

Novak je nastavljao da niže sjajne rezultate u karijeri. Ovo mu je 74. pehar ukupno, a 33. masters trofej, po čemu je rekorder zajedno sa Nadalom.

Đoković je povećao vođstvo na ATP listi u odnosu na Španca, pa će od ponedeljka imati više od 4.200 bodova prednosti.

A, srpski as „bije“ rivale i po zaradi ove godine od turnirskih rezultata. Novak je sada na 4.760.000 dolara, dok je Federer iza njega sa 3.000.000.



Mladi Cicipas je bio razočaran zbog poraza, ali je priznao da nije mogao mnogo toga više da učini.

„Novak ima najbolji bekhend udarac od svih ljudskih bića na ovoj planeti. Zaslužio je pobedu, igrao je neverovatno. Njegov nivo igre ovde je bio viši nego na ranijim turnirima“, istakao je Cicipas.

Teniski karavan se seli u Rim, gde već od ponedeljka počinje novi masters. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar