Партизанових "плус 22" у Ужицу!

Екипа Андрее Тринкијерија средином другог дела сломила отпор Слободе. Повређени Пејџ био "у цивилу", а Величковић и Ренфро одмарали.  Партизан 5/5: Парни ваљак протутњао кроз Ужице! Црно-бели лако сломили Слободу - 84:62.

Кошарка 13.05.2019 | 09:34
Партизанових "плус 22" у Ужицу!
Први круг је завршен без грешке. Пета утакмица, пета победа и место на врху табеле за црно-беле. Кошаркаши Партизана добили су и пету утакмицу у Суперлиги Србије, а у Ужицу су оборили на плећа Слободу и тиме максималним учинком завршили први део домаћег првенства – 84:62 (20:15, 18:12, 16:18, 30:17)

Била је то утакмица налик већини претходних, у којима је Партизан полако и на квалитет ломио ривала и повећавао предност како је утакмица одмицала.

Није још тим Андрее Тринкијерија на врхунцу форме, а није ни логично да буде, јер је завршница шампионата, када се воде борбе за пехар, још далеко.

Играо је Партизан меч у Ужицу без Новице Величковића и Алекса Ренфроа, који нису улазили у игру, јер је процењено да може састав да изнесе утакмицу и без њихове помоћи. И оцена Тринкијерија је била исправна.

Василије Пушица и Марко Пецарски су сасвим добро одрадили свој део посла и допринели да црно-бели неокрњени заврше мини турнеју, јер су пре Слободе победили у гостима и Нови Пазар (81:66).

Слобода је држала корак с Партизаном до последње четвртине. Гости су додали гас, па су Ужичани остали без коша из игре пуних девет минута. То је искористио тим из Београда да побегне на 21 поен разлике пет минута пре краја (70:49), чиме су све дилеме око коначног исхода развејане.

Ужичани су имали чак 20 изгубљених лопти, шутирали су за три поена само 1/8, а слабији су били од фаворита и у скоку.

Најефикаснији играч утакмице био је Алексеј Николић са 15 поена, највећа помоћ му је био Васлије Пушица са 12, док је Марко Пецарски убацио 11,  а Ђорђе Гагић постигао 10.

Код Слободе бољи од осталих био је Петар Марић са 14 поена.

Екипа Андрее Тринкијерија продужила је низ суперлигашких тријумфа на другом гостовању и без значајних проблема:

СЛОБОДА - ПАРТИЗАН 62:84 (15:20, 12:18, 18:16, 17:30)

Плејмејкери Београђана Алексеј Николић (15 поена) и Василије Пушица (12) били су најефикаснији у црно-белом, уз високе Марка Пецарског (11) и Ђорђа Гагића (10). Тринкијери је комбиновао састав тима, искуснијима дао одмор у другој утакмици за три дана и то није угрозило победу. Она се није доводила у питање.

Слобода се трудила, али је била у стању да игра "егал" око 25 минута. 

Црно-бели су убацили пет тројки из 25 покушаја, али су погодили 69 одсто шутева за два (27/39).

Вања Маринковић донео је Партизану прву двоцифрену предност после пет минута (14:4), борбени Ђорђе Гагић поставио је потом и "плус 12" (16:4), али је испрва стегнута Слобода постепено смањивала минус и у 13. минуту пришла на посед заостатка (19:22).

Београђани су реаговали поенима Марка Пецарског и поготком Алексеја Николића уз фаул (27:21) и од тог момента су константније одговарали на налете упорних Ужичана.

Почетком наставка, Огњен Јарамаз донео је Партизану "плус 13" (40:27), а Слобода је од тог тренутка кренула у најконкретнију офанзиву. Екипа Андрее Тринкијерија је застала у нападу, на шта су домаћи реаговали и узастопним погоцима Саве Трајковића пришли на поен "минуса" (44:45).

Као и у првом делу, Алексеј Николић поново је преузео одговорност, погодио тројку да одбрани вођство (48:44) и уз пенале Вање Маринковића, Ђорђа Гагића и Марка Пецарског, плејмејкерови кошеви покренули су велику Партизанову серију којом је утакмица и решена.

Слобода није имала начин да "пробије" тада знатно чвршћу одбрану гостију, а Тринкијеријев тим је у последњој четвртини рутински одрадио посао, стекавши пет минута пре краја разлику од 20 поена, уз амбицију да је повећава до краја.

Тако је завршена успешна црно-бела четвородневна турнеја по западу Србије, започета тријумфом у Новом Пазару у петак. Црно-бели ће се након дуела у ужичкој Хали спортова "Велики парк" вратити у Београд, где ће се припремати за гостовање Меги у дербију следећег кола (четвртак, 17.30 часова, ТВ Арена спорт).

У данима уочи те утакмице биће познат статус повређеног плејмејкера Маркуса Пејџа, који је доживео повреду носа у петак и зато је у недељу у тренерци гледао меч, седећи крај клупе. Уз њега (и раније повређеног Џока Лендејла), Тринкијери у Ужицу није користио ни капитена Новицу Величковића и плејмејкера Алекса Ренфроа, већ им је дао шансу за предах.

За разлику од искусног тандема, после пропуштених утакмица против Динамика и Новог Пазара, у екипу се вратио крилни центар Стефан Јанковић и на терену је провео 17 и по минута. Меч је завршио са седам поена уз четири скока.

Тринкијери је после утакмице рекао да је његов тим требало да одигра цео меч као завршницу.

"Честитам Слободи на доброј и тврдој партији. Ми смо добро почели, онда смо изгубили концентрацију у одбрани и нападу и то нас је коштало две и по четвртине. Мало смо се више мучили него што је требало, али на крају смо нашли петорку ефективну у одбрани и задњих 12-14 минута играли смо како је требало да играмо у целој утакмици", изјавио је Италијан.

Шеф струке Слободе, Владимир Лучић, захвалио је навијачима што су испунили дворану и позвао их да подрже његов тим и у наставку такмичења.

"Одиграли смо три четвртине јако добро, мислим да смо успели да мало намучимо Партизан, да одржимо утакмицу у егалу до последње четвртине. Партизан је био јако доминантан, имали су доста скокова више и то је одлучило. Задовољан сам игром младих играча, лепо је видети 'Велики парк' испуњен до последњег места и то ме радује. Имамо још много да радимо, поготово са младим играчима, да бисмо успели можда да и целу утакмицу парирамо Партизану", рекао је тренер Ужичана.

СЛОБОДА – ПАРТИЗАН 62:84  (20:15, 18:12, 16:18, 17:30)

Дворана: Велики парк.

Судије: Војиновић, Глишић, Милојевић.

Слобода: Ђорђевић 2, Тадић 6, Ћубић 9, Марић 14, Симић 8, Николић 5, Оташевић 4, Пауновић 4, Трајковић 6, Крстић 4, Алајбеговић, Познановић.

Партизан: Јарамаз 9, Пецарски 11, Загорац 4, Николић 15, Н. Јанковић 8, Великовић, Гагић 10, Маринковић 5, С. Јанковић 7, Трифуновић 3, Пушица 12, Ренфро.

Мега убедљива у подне, Динамик сигуран у Пазару. Милојевићев тим савладао Тамиш великом разликом, а Дорћолци тријумфовали у Пендику.

Још једна победа екипе из главног града у Новом Пазару у размаку од два дана.

После Партизана, у дворани "Пеник" тријумфовао је и Динамик, резултатом 80:73 (25:22, 14:20, 18:16, 23:15), предвођен својим високим играчима, Ђоком Шалићем (14 поена, 5 скокова) и Милошем Глишићем (13 поена, 4 скока).

Са друге стране, плејмејкер домаћих Марко Радоњић био је веома инспирисан, али за победу није било довољно ни његових 26 поена уз шест скокова и четири асистенције.

Београдски тим, лишен помоћи Вука Вуликића и Ђорђа Савковића, вратиће се кући са суперлигашким скором 2-3, док ће Пазарци у оквиру Групе Б одиграти још једну утакмицу пред својим навијачима, против Меге 19. маја.

У првој утакмици кола, Мега је у недељу у подне дочекала Тамиш и победила 102:64, уз 20 поена Гоге Битадзеа.

Група Б

Мега - Тамиш 102:64
Нови Пазар - Динамик 73:80
Слобода - Партизан 62:84

Табела: Партизан 5-0, Мега 4-1, Тамиш 2-2, Динамик 2-3, Слобода 1-4, Нови Пазар 1-4.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар