Partizanovih "plus 22" u Užicu!

Ekipa Andree Trinkijerija sredinom drugog dela slomila otpor Slobode. Povređeni Pejdž bio "u civilu", a Veličković i Renfro odmarali.  Partizan 5/5: Parni valjak protutnjao kroz Užice! Crno-beli lako slomili Slobodu - 84:62.

Košarka 13.05.2019 | 09:34
Partizanovih "plus 22" u Užicu!
Prvi krug je završen bez greške. Peta utakmica, peta pobeda i mesto na vrhu tabele za crno-bele. Košarkaši Partizana dobili su i petu utakmicu u Superligi Srbije, a u Užicu su oborili na pleća Slobodu i time maksimalnim učinkom završili prvi deo domaćeg prvenstva – 84:62 (20:15, 18:12, 16:18, 30:17)

Bila je to utakmica nalik većini prethodnih, u kojima je Partizan polako i na kvalitet lomio rivala i povećavao prednost kako je utakmica odmicala.

Nije još tim Andree Trinkijerija na vrhuncu forme, a nije ni logično da bude, jer je završnica šampionata, kada se vode borbe za pehar, još daleko.

Igrao je Partizan meč u Užicu bez Novice Veličkovića i Aleksa Renfroa, koji nisu ulazili u igru, jer je procenjeno da može sastav da iznese utakmicu i bez njihove pomoći. I ocena Trinkijerija je bila ispravna.

Vasilije Pušica i Marko Pecarski su sasvim dobro odradili svoj deo posla i doprineli da crno-beli neokrnjeni završe mini turneju, jer su pre Slobode pobedili u gostima i Novi Pazar (81:66).

Sloboda je držala korak s Partizanom do poslednje četvrtine. Gosti su dodali gas, pa su Užičani ostali bez koša iz igre punih devet minuta. To je iskoristio tim iz Beograda da pobegne na 21 poen razlike pet minuta pre kraja (70:49), čime su sve dileme oko konačnog ishoda razvejane.

Užičani su imali čak 20 izgubljenih lopti, šutirali su za tri poena samo 1/8, a slabiji su bili od favorita i u skoku.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Aleksej Nikolić sa 15 poena, najveća pomoć mu je bio Vaslije Pušica sa 12, dok je Marko Pecarski ubacio 11,  a Đorđe Gagić postigao 10.

Kod Slobode bolji od ostalih bio je Petar Marić sa 14 poena.

Ekipa Andree Trinkijerija produžila je niz superligaških trijumfa na drugom gostovanju i bez značajnih problema:

SLOBODA - PARTIZAN 62:84 (15:20, 12:18, 18:16, 17:30)

Plejmejkeri Beograđana Aleksej Nikolić (15 poena) i Vasilije Pušica (12) bili su najefikasniji u crno-belom, uz visoke Marka Pecarskog (11) i Đorđa Gagića (10). Trinkijeri je kombinovao sastav tima, iskusnijima dao odmor u drugoj utakmici za tri dana i to nije ugrozilo pobedu. Ona se nije dovodila u pitanje.

Sloboda se trudila, ali je bila u stanju da igra "egal" oko 25 minuta. 

Crno-beli su ubacili pet trojki iz 25 pokušaja, ali su pogodili 69 odsto šuteva za dva (27/39).

Vanja Marinković doneo je Partizanu prvu dvocifrenu prednost posle pet minuta (14:4), borbeni Đorđe Gagić postavio je potom i "plus 12" (16:4), ali je isprva stegnuta Sloboda postepeno smanjivala minus i u 13. minutu prišla na posed zaostatka (19:22).

Beograđani su reagovali poenima Marka Pecarskog i pogotkom Alekseja Nikolića uz faul (27:21) i od tog momenta su konstantnije odgovarali na nalete upornih Užičana.

Početkom nastavka, Ognjen Jaramaz doneo je Partizanu "plus 13" (40:27), a Sloboda je od tog trenutka krenula u najkonkretniju ofanzivu. Ekipa Andree Trinkijerija je zastala u napadu, na šta su domaći reagovali i uzastopnim pogocima Save Trajkovića prišli na poen "minusa" (44:45).

Kao i u prvom delu, Aleksej Nikolić ponovo je preuzeo odgovornost, pogodio trojku da odbrani vođstvo (48:44) i uz penale Vanje Marinkovića, Đorđa Gagića i Marka Pecarskog, plejmejkerovi koševi pokrenuli su veliku Partizanovu seriju kojom je utakmica i rešena.

Sloboda nije imala način da "probije" tada znatno čvršću odbranu gostiju, a Trinkijerijev tim je u poslednjoj četvrtini rutinski odradio posao, stekavši pet minuta pre kraja razliku od 20 poena, uz ambiciju da je povećava do kraja.

Tako je završena uspešna crno-bela četvorodnevna turneja po zapadu Srbije, započeta trijumfom u Novom Pazaru u petak. Crno-beli će se nakon duela u užičkoj Hali sportova "Veliki park" vratiti u Beograd, gde će se pripremati za gostovanje Megi u derbiju sledećeg kola (četvrtak, 17.30 časova, TV Arena sport).

U danima uoči te utakmice biće poznat status povređenog plejmejkera Markusa Pejdža, koji je doživeo povredu nosa u petak i zato je u nedelju u trenerci gledao meč, sedeći kraj klupe. Uz njega (i ranije povređenog Džoka Lendejla), Trinkijeri u Užicu nije koristio ni kapitena Novicu Veličkovića i plejmejkera Aleksa Renfroa, već im je dao šansu za predah.

Za razliku od iskusnog tandema, posle propuštenih utakmica protiv Dinamika i Novog Pazara, u ekipu se vratio krilni centar Stefan Janković i na terenu je proveo 17 i po minuta. Meč je završio sa sedam poena uz četiri skoka.

Trinkijeri je posle utakmice rekao da je njegov tim trebalo da odigra ceo meč kao završnicu.

"Čestitam Slobodi na dobroj i tvrdoj partiji. Mi smo dobro počeli, onda smo izgubili koncentraciju u odbrani i napadu i to nas je koštalo dve i po četvrtine. Malo smo se više mučili nego što je trebalo, ali na kraju smo našli petorku efektivnu u odbrani i zadnjih 12-14 minuta igrali smo kako je trebalo da igramo u celoj utakmici", izjavio je Italijan.

Šef struke Slobode, Vladimir Lučić, zahvalio je navijačima što su ispunili dvoranu i pozvao ih da podrže njegov tim i u nastavku takmičenja.

"Odigrali smo tri četvrtine jako dobro, mislim da smo uspeli da malo namučimo Partizan, da održimo utakmicu u egalu do poslednje četvrtine. Partizan je bio jako dominantan, imali su dosta skokova više i to je odlučilo. Zadovoljan sam igrom mladih igrača, lepo je videti 'Veliki park' ispunjen do poslednjeg mesta i to me raduje. Imamo još mnogo da radimo, pogotovo sa mladim igračima, da bismo uspeli možda da i celu utakmicu pariramo Partizanu", rekao je trener Užičana.

SLOBODA – PARTIZAN 62:84  (20:15, 18:12, 16:18, 17:30)

Dvorana: Veliki park.

Sudije: Vojinović, Glišić, Milojević.

Sloboda: Đorđević 2, Tadić 6, Ćubić 9, Marić 14, Simić 8, Nikolić 5, Otašević 4, Paunović 4, Trajković 6, Krstić 4, Alajbegović, Poznanović.

Partizan: Jaramaz 9, Pecarski 11, Zagorac 4, Nikolić 15, N. Janković 8, Veliković, Gagić 10, Marinković 5, S. Janković 7, Trifunović 3, Pušica 12, Renfro.

Mega ubedljiva u podne, Dinamik siguran u Pazaru. Milojevićev tim savladao Tamiš velikom razlikom, a Dorćolci trijumfovali u Pendiku.

Još jedna pobeda ekipe iz glavnog grada u Novom Pazaru u razmaku od dva dana.

Posle Partizana, u dvorani "Penik" trijumfovao je i Dinamik, rezultatom 80:73 (25:22, 14:20, 18:16, 23:15), predvođen svojim visokim igračima, Đokom Šalićem (14 poena, 5 skokova) i Milošem Glišićem (13 poena, 4 skoka).

Sa druge strane, plejmejker domaćih Marko Radonjić bio je veoma inspirisan, ali za pobedu nije bilo dovoljno ni njegovih 26 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Beogradski tim, lišen pomoći Vuka Vulikića i Đorđa Savkovića, vratiće se kući sa superligaškim skorom 2-3, dok će Pazarci u okviru Grupe B odigrati još jednu utakmicu pred svojim navijačima, protiv Mege 19. maja.

U prvoj utakmici kola, Mega je u nedelju u podne dočekala Tamiš i pobedila 102:64, uz 20 poena Goge Bitadzea.

Grupa B

Mega - Tamiš 102:64
Novi Pazar - Dinamik 73:80
Sloboda - Partizan 62:84

Tabela: Partizan 5-0, Mega 4-1, Tamiš 2-2, Dinamik 2-3, Sloboda 1-4, Novi Pazar 1-4.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar