Упозорење: Расте водостај ријека

- У наредним данима у Републици Српској очекују се обилне падавине које ће изазвати интензиван пораст водостаја ријека, посебно у сјеверним и сјеверозападним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 13.05.2019 | 08:21
Упозорење: Расте водостај ријека
У сјеверозападном и сјеверном дјелу Републике Српске, према ранијим прогнозама, до сриједе, 15. маја, очекује се од 120 до 150 литара кише по метру квадратном.

Очекује се раст водостаја свих ријека, а прије свега Уне и Сане. Проблем би могле изазвати мање ријеке, потоци и канализација као и клизишта.

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед разговараће данас са начелницима општина Нови Град, Костајница и Козарска Дубица о активностима које предузимају уочи најављених обилних падавина, што би могло изазвати бујице и пораст водостаја, те поплаве и клизишта.

Због наглог раста нивоа водостаја ријека Милошевице и Пухарске у Приједору је заплављено 200 стамбених објеката и пресјечени су путеви у зони ових водотока, док је на подручју Новог Града поплављено десетак домаћинстава.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АР

13.05.2019 07:41

Сад це бијеле цизмице ниста не брините Треба новаца И ето ње сад да се услика

ОДГОВОРИТЕ
Name

За АР

13.05.2019 09:14

Она бар додје обидје терен а ста оне твоје главесине раде. Сто не додју обиц терен. Мислис да си мнго паметан

Name

Кикс

13.05.2019 07:57

"Обавезује се Одсјек за цивилну заштиту да континуирано прати стање водостаја и стање на терену и да благовремено обавјештава градски Штаб за ванредне ситуације и предлаже предузимање потребних мјера заштите од поплава" Господо јесте ли опремили ту ЦИВИЛНУ ЗАСТИТУ.Сад се позивате на цивилну заститу зар то није посао резервог састава полиције рекли сте да сте је формирали у слуцајевима елементарних непогода као сто су и поплаве. Колико сте цамаца са спасавање набавили,хеликоптера.пупми и све потребнне опреме људству у спасавању.

ОДГОВОРИТЕ