Upozorenje: Raste vodostaj rijeka

- U narednim danima u Republici Srpskoj očekuju se obilne padavine koje će izazvati intenzivan porast vodostaja rijeka, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Republika Srpska 13.05.2019 | 08:21
Upozorenje: Raste vodostaj rijeka
U sjeverozapadnom i sjevernom djelu Republike Srpske, prema ranijim prognozama, do srijede, 15. maja, očekuje se od 120 do 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Očekuje se rast vodostaja svih rijeka, a prije svega Une i Sane. Problem bi mogle izazvati manje rijeke, potoci i kanalizacija kao i klizišta.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed razgovaraće danas sa načelnicima opština Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica o aktivnostima koje preduzimaju uoči najavljenih obilnih padavina, što bi moglo izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

Zbog naglog rasta nivoa vodostaja rijeka Miloševice i Puharske u Prijedoru je zaplavljeno 200 stambenih objekata i presječeni su putevi u zoni ovih vodotoka, dok je na području Novog Grada poplavljeno desetak domaćinstava.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

AR

13.05.2019 07:41

Sad ce bijele cizmice nista ne brinite Treba novaca I eto nje sad da se uslika

ODGOVORITE
Name

Za AR

13.05.2019 09:14

Ona bar dodje obidje teren a sta one tvoje glavesine rade. Sto ne dodju obic teren. Mislis da si mngo pametan

Name

Kiks

13.05.2019 07:57

"Obavezuje se Odsjek za civilnu zaštitu da kontinuirano prati stanje vodostaja i stanje na terenu i da blagovremeno obavještava gradski Štab za vanredne situacije i predlaže preduzimanje potrebnih mjera zaštite od poplava" Gospodo jeste li opremili tu CIVILNU ZASTITU.Sad se pozivate na civilnu zastitu zar to nije posao rezervog sastava policije rekli ste da ste je formirali u slucajevima elementarnih nepogoda kao sto su i poplave. Koliko ste camaca sa spasavanje nabavili,helikoptera.pupmi i sve potrebnne opreme ljudstvu u spasavanju.

ODGOVORITE