Поплављени дијелови Приједора

- Услијед интензивних падавина у Приједору које нису стале ни током ноћи, дошло је до повећаног водостаја ријека Милошевица и Пухарска те плављења близу 200 стамбених објеката као и пресијецања путне комуникације у зони ових водотка.

Република Српска 13.05.2019 | 07:34
Поплављени дијелови Приједора
Нагло повећање водостаја ријеке Милошевица и Пухарска у Приједору је изазвало велику штету по домаћинство, а на ванредној сједници Градског штаба цивилне заштите која је одржана у недјељу навече проглашен је први степен приправности за заштиту од поплава на подручју града.

"На бази извјештаја о стању на терену и угрожености значајног броја објеката од поплаве у зонама насеља Тополик, Врбице Доњи Орловци, Рашковац, Чејреци , Пухарска и друге, Градски штаб за ванредне ситуације је донио сљедеће закључке: проглашава се први степен приправности за заштиту од поплава на подручју града Приједора, налаже се Територијалној ватрогасној јединици и другим субјектима заштите и спасавања предузимање мјера заштите и спасавања у зонама угрожености од поплава према исказаним потребама на терену, а прије свега на пружања помоћи у случајевима потреба евакуације становништва и животиња", саопштили су из Градске управе Приједора.

Додали су да је наложено и предузимање оперативних активности и ангажовање механизације и људства на постављању врећа пијеска како би спријечио продор плавних вода у стамбене објекте.

Одсјек за цивилну заштиту континуирано ће наставити пратити водостаје и стање на терену те благовремено информисати штаб који ће у складу с тим подузимати одређене мјере заштите од поплава.

(Клиx.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Очекивано

13.05.2019 06:02

Док се сваке године десавају исте ствари стаб засједа и доноси отрцане закљуцке тацније препису оне од просле године,припремају вреце са пјеском онда кад се људи надју у воду. Не продајите народу маглу него поцните изводите конкретне радове на застити водоплавних подруцја јер на крају за то сте и плацени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2019 09:13

и љети и зими пландујемо па шта очекивати онда'

Name

Дзоо

13.05.2019 06:19

Такве ствари отјерају градјане из дрзаве немарност , јаваслук итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2019 08:07

Јебо поплаве брацо Срби, догодине у ретро униформама!!!

ОДГОВОРИТЕ