Poplavljeni dijelovi Prijedora

- Uslijed intenzivnih padavina u Prijedoru koje nisu stale ni tokom noći, došlo je do povećanog vodostaja rijeka Miloševica i Puharska te plavljenja blizu 200 stambenih objekata kao i presijecanja putne komunikacije u zoni ovih vodotka.

Republika Srpska 13.05.2019 | 07:34
Poplavljeni dijelovi Prijedora
Naglo povećanje vodostaja rijeke Miloševica i Puharska u Prijedoru je izazvalo veliku štetu po domaćinstvo, a na vanrednoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite koja je održana u nedjelju naveče proglašen je prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada.

"Na bazi izvještaja o stanju na terenu i ugroženosti značajnog broja objekata od poplave u zonama naselja Topolik, Vrbice Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci , Puharska i druge, Gradski štab za vanredne situacije je donio sljedeće zaključke: proglašava se prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada Prijedora, nalaže se Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i drugim subjektima zaštite i spasavanja preduzimanje mjera zaštite i spasavanja u zonama ugroženosti od poplava prema iskazanim potrebama na terenu, a prije svega na pružanja pomoći u slučajevima potreba evakuacije stanovništva i životinja", saopštili su iz Gradske uprave Prijedora.

Dodali su da je naloženo i preduzimanje operativnih aktivnosti i angažovanje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća pijeska kako bi spriječio prodor plavnih voda u stambene objekte.

Odsjek za civilnu zaštitu kontinuirano će nastaviti pratiti vodostaje i stanje na terenu te blagovremeno informisati štab koji će u skladu s tim poduzimati određene mjere zaštite od poplava.

(Klix.ba)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Očekivano

13.05.2019 06:02

Dok se svake godine desavaju iste stvari stab zasjeda i donosi otrcane zakljucke tacnije prepisu one od prosle godine,pripremaju vrece sa pjeskom onda kad se ljudi nadju u vodu. Ne prodajite narodu maglu nego pocnite izvodite konkretne radove na zastiti vodoplavnih podrucja jer na kraju za to ste i placeni.

ODGOVORITE
Name

re

13.05.2019 09:13

i ljeti i zimi plandujemo pa šta očekivati onda'

Name

Dzoo

13.05.2019 06:19

Takve stvari otjeraju gradjane iz drzave nemarnost , javasluk itd

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2019 08:07

Jebo poplave braco Srbi, dogodine u retro uniformama!!!

ODGOVORITE