Жестока криза краља шљаке!

Рафа Надал 15 година није имао гору половину сезоне! Још од 2004. године се није десило да Шпанац нема ниједну титулу у сезони.

Тенис 13.05.2019 | 09:00
Жестока криза краља шљаке!
Краљ шљаке без иједне титуле. Без иједног финала! Овако очајну половину године Рафаел Надал не памти 15 година. Пролази део сезоне на земљаној подлози, омиљеној шпанском тенисеру, али он и даље није освојио ниједну титулу.

Штавише, једини турнир ове сезоне у којем је Надал играо у финалу био је Аустралијан опен! Тада је изгубио у борби за трофеј од Новака Ђоковића.

После тога је Рафа узео предах, па се вратио на терен у Акапулку, где је испао у другом колу од Кирјоса, па је у Индијан Велсу испао у полуфиналу од Федерера, потом у Монте Карлу исто у полуфиналу од Фоњинија, а онда и у Барселони у истој рунди такмичења од Тима. И врхунац је био у Мадриду у суботу увече када га је, поново у полуфиналу, елиминисао Циципас.

Прође пет месеци сезоне, а Надал нема ниједну освојену титулу. То му се није десило још од 2004. године, када је имао 17 лета!

За то време Новак Ђоковић, који исто није бриљирао на терену од Мелбурна до Мадрида, само је подизао бодовну предност на АТП листи. Уколико српски тенисер освоји трофеј у главном граду Шпаније, имаће од понедељка 4.200 бодова више од Бика са Мајорке.

Већ од понедељка креће и мастерс у Риму. На њему Надал брани титулу и 1.000 бодова. Још један крах би жестоко уздрмао Шпанца пред Ролан Гарос, његов омиљени турнир, где се осећа непобедиво.

Са формом у каквој је сада, трон у Паризу ће му бити угроженији него икад.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар