Žestoka kriza kralja šljake!

Rafa Nadal 15 godina nije imao goru polovinu sezone! Još od 2004. godine se nije desilo da Španac nema nijednu titulu u sezoni.

Tenis 13.05.2019 | 09:00
Žestoka kriza kralja šljake!
Kralj šljake bez ijedne titule. Bez ijednog finala! Ovako očajnu polovinu godine Rafael Nadal ne pamti 15 godina. Prolazi deo sezone na zemljanoj podlozi, omiljenoj španskom teniseru, ali on i dalje nije osvojio nijednu titulu.

Štaviše, jedini turnir ove sezone u kojem je Nadal igrao u finalu bio je Australijan open! Tada je izgubio u borbi za trofej od Novaka Đokovića.

Posle toga je Rafa uzeo predah, pa se vratio na teren u Akapulku, gde je ispao u drugom kolu od Kirjosa, pa je u Indijan Velsu ispao u polufinalu od Federera, potom u Monte Karlu isto u polufinalu od Fonjinija, a onda i u Barseloni u istoj rundi takmičenja od Tima. I vrhunac je bio u Madridu u subotu uveče kada ga je, ponovo u polufinalu, eliminisao Cicipas.

Prođe pet meseci sezone, a Nadal nema nijednu osvojenu titulu. To mu se nije desilo još od 2004. godine, kada je imao 17 leta!

Za to vreme Novak Đoković, koji isto nije briljirao na terenu od Melburna do Madrida, samo je podizao bodovnu prednost na ATP listi. Ukoliko srpski teniser osvoji trofej u glavnom gradu Španije, imaće od ponedeljka 4.200 bodova više od Bika sa Majorke.

Već od ponedeljka kreće i masters u Rimu. Na njemu Nadal brani titulu i 1.000 bodova. Još jedan krah bi žestoko uzdrmao Španca pred Rolan Garos, njegov omiljeni turnir, gde se oseća nepobedivo.

Sa formom u kakvoj je sada, tron u Parizu će mu biti ugroženiji nego ikad.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar