Раскид Атлетика и Морате!

Чоло каже – хоћу бољег нападача! Челси ненадано добија шпица! Шпански центарфор после само шест месеци завршава мисију у Мадриду.

Фудбал 12.05.2019 | 13:37
Раскид Атлетика и Морате!
Није испало добро. Ни за Атлетико Мадрид, ни за Алвара Морату. Велика очекивања имали су на стадиону „Ванда Метрополитано“ од шпанског нападача, надали се да би са њим могли чак до финала Лиге шампиона да добаце, можда и да га освоје, али ће се веза 26-годишњег шпица и Јорганџија завршити – раскидом.

Према информацијама из Енглеске, Атлетико ће већ током лета вратити Морату Челсију, јер није задовољан његовим учинком. Шест голова и једна асистенција, руку на срце, и нису тако лоши, имајући у виду да је одиграо 14 утакмица, међутим, тим Дијега Симеонеа је ем испао на првој станици елиминационе фазе Лиге шампиона, ем ни у једном тренутку није био близу да угрози владавину Барселоне у Ла Лиги, а из Купа краља је испао од Ђироне у првим данима 2019. пре него што је Алваро и стигао на зајам.

Атлетико је тад платио 7.000.000 евра за позајмицу до краја ове сезоне и склопио такав посао са Челсијем да на рачун лондонског клуба пребаци додатних 17.000.000 евра за целу наредну сезону, на коју је орочена позајмица. А да онда, лета 2020, Шпанци имају право да га откупе по фиксној цени од 55.000.000 евра, тако што би се од поменутог износа одузеле две рате за позајмицу (укупно 24.000.000 евра). Наравно, Мадриђани имају новац – недавно су продали Лукаса Ернандеза Бајерну за 80.000.000 евра – али је процена спортског сектора да Мората не вреди ни чекања, ни улагања. Чоло жели новог нападача, ког би придодао садашњим Антоану Гризману (ако остане) и Дијегу Кости. Како се наводи, потребан му је шпиц способан да редовно тресе мреже.

Зато ће се Мората пре времена вратити на Стамфорд бриџ. Што, можда, није тако лоша прича за њега самог, јер Плавци због забране ФИФА да доводе играче у предстојећем прелазном року немају баш много опција. Извесно остају без Оливијеа Жируа, пошто Французу истиче уговор, а неизвесно је како ће решити статус Гонзала Игуаина, јер Аргентинац није пожељан у Јувентусу. Питање је да ли Челси жели да плати 17.000.000 евра да продужи позајмицу Пипите на још годину дана или да одмах искешира 35.000.000 евра и тако добије шпица за стално.

Оно што је сигурно, на Стамфорд бриџ се са позајмица из Астон Виле и Кристал Паласа враћају Тами Абрахам и Миши Батшуаији, па би обојица могла колико-толико да освеже шпиц екипе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар